Aqua Marina Vapor review

Op zoek naar een opblaasbaar SUP board voor beginners? Dan is de Aqua Marina Vapor een board die je sowieso mee wilt nemen in je overweging. In deze Aqua Marina Vapor review krijg je inzicht in alle plus- en minpunten én de veelgestelde vragen bij aankoop.

Wij bieden onafhankelijke informatie en verkopen Aqua Marina Vapor zelf niet. Wij testen en reviewen SUP boards met als doel om suppers te helpen in hun zoektocht naar het beste product.

Samenvatting Aqua Marina Vapor 10’4

Aqua Marina is een toonaangevend merk in de SUP wereld. Ze werken met de nieuwste technologie en hebben als doel om een uniek en veilig avontuur te bieden op het water. Alle Aqua Marina producten worden getest aan de hand van strenge kwaliteitscontroles voordat ze op de markt worden gebracht. Dit zie je écht terug in de kwaliteit van hun producten.

Zie hieronder de belangrijkste redenen waarom de Aqua Marina Vapor SUP populair is in Nederland. Het is een praktisch en dik board waar je veel plezier van gaat hebben als beginnende supper.

PluspuntenMinpunten
Licht van gewichtBeperkt in snelheid
Praktisch in te pakken waardoor handig voor onderwegMinder geschikt voor lange tours
Biedt veel stabiliteit en controleRelatief laag draaggewicht van 140 kg
Scherp geprijsd
Goede wendbaarheid in het water
Mooi design
Mogelijkheid om zitje toe te voegen
Wordt geleverd als SUP set met alle benodigde accessoires
Comfortabele dekmat
Aqua Marina Vapor review 2021

Prijs-kwaliteitscijfer: 4,6/5 (alle reviews)

De Aqua Marina Vapor SUP is een ideaal instapmodel voor de beginnende recreatieve supper. Wil je gewoon relaxt af en toe een rondje peddelen op stil water? Dan is dit een perfecte oplossing. Ben je echter een ervaren supper en wil je meer uitdaging of gaan touren? Dan is dit board minder geschikt.

Toen ik voor het eerst op de nieuwe versie van de Aqua Marina Vapor stond, was ik verbaasd over de stabiliteit die het board biedt, ondanks het relatief lage draagvermogen. Zelfs als je nog nooit op een SUP board hebt gestaan, voel je je al snel comfortabel. Ook is de Aqua Marina Vapor SUP heel licht van gewicht waardoor die makkelijk te vervoeren is. De drempel om even een rondje te gaan peddelen wordt hierdoor lager, het voelt als minder gedoe.

Met de Aqua Marina Vapor krijg je, voor niet al teveel geld, goede kwaliteit. Het is natuurlijk niet het allerbeste board in de markt, maar wel een heel toegankelijk en duurzaam SUP board voor de beginnende supper. Het board behoort tot de top van de markt wat betreft prijs-kwaliteit verhouding.


1. Aqua Marina Vapor – Opblaasbaar SUP board

beste sup board

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Beschrijving Aqua Marina Vapor

De Aqua Marina Vapor SUP is een opblaasbaar SUP board dat al jaren op de markt is. Ieder jaar wordt het board nog beter afgestemd op beginners. Zo was de dikte voorheen 12 cm, maar heeft de nieuwe variant een dikte van 15 cm en is daarmee een stuk stabieler. Ook is die qua stijfheid verbeterd en kan die meer gewicht dragen.

Ik zou de Aqua Marina Vapor SUP niet aanbevelen als je echt van plan bent om meerdere malen per week te gaan suppen. Ik zou dan eerder kijken naar een SUP board dat geschikt is voor beginners én gevorderden. Dit SUP board is door zijn kenmerken echt puur bedoeld voor beginners en voor recreatieve suppers die het een paar keer per maand gaan doen.

Op zoek naar een SUP board voor het hele gezin? Of ga je met meerdere personen af en toe gebruik maken van het board? Dan is de Aqua Marina Vapor een goede keus. Het is een allround board waarmee jij en je kinderen (of vrienden) op een toegankelijke manier kunnen kennismaken met de sport.

Je kunt de Vapor ook gebruiken voor meerdere doeleinden. Of je nou gaat peddelen op een meer, de zee gaat verkennen of op je hoofd gaat staan tijdens een SUP yoga les, met dit opblaasbaar board kun je veel kanten op.

Extra stabiliteit betekent minder snelheid

Door de hoge mate van stabiliteit en wendbaarheid lever je wel iets in op snelheid. Echter is dit iets waar de meeste beginners prima mee kunnen leven. Eerst maar is leren om balans te houden en effectief te peddelen.

Ondanks dat de Aqua Marina Vapor een opblaasbaar SUP board is, voelt het toch hard aan. Het is een sterk board dat prima tegen een stootje kan. Als je bijvoorbeeld tegen een rots of rand aan peddelt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat die scheurt.

Door voor de Aqua Marina Vapor SUP te kiezen, koop je direct een complete SUP set. Je krijgt dus ook SUP accessoires meegeleverd zoals een peddel, pomp, enkelkoord en draagtas. Daarmee ben je meteen klaar om het water op te gaan.

Dit kun je verwachten

De Aqua Marina Vapor SUP is eigenlijk een zekerheidje. Doordat het board al zo lang op de markt is, heeft het door de jaren heen veel feedback verzameld van klanten. Deze feedback heeft het merk gebruikt om het board tot in detail te optimaliseren.

Dit is wat je kunt verwachten als je gaat suppen met de Aqua Marina Vapor SUP:

 • Gemak, zowel op het water als op het land.
 • Stabiliteit waardoor je op een toegankelijke manier kunt leren suppen.
 • SUP plezier voor het hele gezin, het board is óók toegankelijk voor kinderen.
 • Alle gezondheidsvoordelen van suppen.
 • Een allround board geschikt voor meerdere doeleinden.
 • Een volledige SUP set waarmee je direct het water op kan.

Bestel tegen laagste prijs

Aqua Marina Vapor handleiding

Is je Aqua Marina Vapor SUP eenmaal geleverd, dan kan het best een uitdaging zijn om (1) het SUP board klaar te maken voor het water, maar ook om (2) het board weer netjes op te bergen in de draagtas. Als je het echter een paar keer hebt gedaan, is het niet moeilijk meer.

De instructies in de onderstaande video gaan je helpen opstarten met de Aqua Marina SUP. Lees daarnaast ook even onze tips voor gebruik, onderhoud en veiligheid.

Gebruik, onderhoud en veiligheid

 • Blaas niet teveel lucht in het SUP board. De maximale druk van 15 PSI is voldoende.
 • Zorg dat de Aqua Marina Vapor schoon en droog is voordat je het board weer opbergt om schimmel te voorkomen.
 • Als je het SUP board buiten wilt bewaren, zorg dan dat het niet op de grond staat en dat het beschermt is tegen de zon.
 • Ga niet sup boarden als je vermoedt dat het board een lek heeft.
 • Ga je een langere tocht maken? Blaas het SUP board dan 24 uur van te voren op zodat je kunt checken of de druk consistent blijft.
 • SUP altijd met anderen zodat je elkaar in de gaten kunt houden.
 • Ga niet met meerdere personen op het dek van de Aqua Marina Vapor staan of zitten. Het opblaasbare SUP board is bedoeld voor 1 persoon.
 • Zorg dat je ten alle tijde je enkelkoord om hebt. Het enkelkoord zit bevestigd aan de achterkant van de Aqua Marina Vapor.
 • Draag tijdens het sup boarden een reddingsvest of drijfgordel.
 • SUP alleen in veilige (weers)omstandigheden.
 • Vermijd suppen als er veel wind staat.
 • Gebruik geen alcohol of drugs.
 • Houd rekening met blessures of lichamelijke beperkingen.

1. Aqua Marina Vapor – Opblaasbaar SUP board

aqua marina vapor

→ Bekijk alle reviews

Kenmerken Aqua Marina Vapor

 • ‘Drop-Stitch Light’ technologie
 • Lengte: 315 cm
 • Breedte: 79 cm
 • Dikte: 15 cm
 • Volume: 310 liter
 • 8.5 kg
 • Max. draagvermogen: 140 kg
 • Slide vin
 • 15 PSI

Inhoud verpakking:

De Aqua Marina Vapor SUP set is een volledig pakket en wordt geleverd met:

 • 1 x Aqua Marina Sports III peddel (verstelbaar 175-220 cm)
 • 1 x enkelkoord
 • 1x grote draagtas met rits
 • 1 x Aqua Marina Double Action pomp
 • 1x inschuif vin
 • 1x SUP sleutel (om het ventiel aan te draaien)

Veelgestelde vragen Aqua Marina Vapor

Naast de uitgebreide Aqua Marina Vapor review, hebben we ook veelgestelde vragen verzameld van klanten bij aankoop. Door deze door te nemen weet je nog beter wat je in huis haalt en kom je niet voor verassingen te staan. Je leest ze hieronder.

Hoeveel D-ringen heeft het board?

In totaal zitten er 9 D-ringen op de Aqua Marina Vapor. Op de neus zitten er 4 vast aan het bungee koord. Daarnaast zijn er 4 ringen toegevoegd voor een zitje en 1 ring aan de achterkant voor het enkelkoord.

Hoeveel vinnen heeft het board?

Er zit 1 grote centrale vin op het board die je er gemakkelijk af kunt halen. De centrale vin zorgt voor extra stabiliteit. Zorg er wel voor dat je de vin niet beschadigt zodra je het water ingaat, maar ook zeker niet als je het water uitkomt.

Hoe lang duurt het voordat het board is opgeblazen?

Het SUP board kan binnen 8 minuten opgeblazen worden en tevens binnen deze tijd weer ingepakt zijn. De eerste keren zal dit wellicht minder snel gaan, maar je krijgt hier snel handigheid in.

Hoe lang heb ik garantie op het volledige pakket?

Je hebt een garantie van 1 jaar op fabrieksfouten op de Aqua Marina Vapor. We hebben nog even een rondje gedaan bij webshops om te zien of er veel fabrieksfouten voorkomen in de reviews. Op een aantal enkele oude reviews na, zijn we geen fabrieksfouten tegengekomen.

Beste alternatieven Aqua Marina Vapor

Zie hieronder 2 alternatieven van de Aqua Marina Vapor die ook veel gekozen worden door de beginnende supper. Met name de Aqua Marina Fusion is één van de meest populaire SUP boards in de markt. De onderstaande SUP boards zijn niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden.


Aqua Marina Fusion – Inclusief SUP peddel

aqua marina

De Aqua Marina Fusion SUP set heeft grote sprongen gemaakt afgelopen jaren. Met de nieuwste technologie en stijlvolle vormgeving levert het allround SUP board betere prestaties dan voorheen. De Aqua Marina Fusion is een compleet pakket voor beginners die ontspannen willen gaan touren.

Bekijk reviews en prijs

Bekijk ook: alle SUP touring boards


Mistral Adventure Edition – Inclusief SUP peddel

aqua marina alternatief

Het Mistral SUP board is gemaakt met behulp van de Fusion Layer Technology om de duurzaamheid te maximaliseren en het gewicht te minimaliseren. Het allround board is een mooie oplossing voor fanatieke beginners en gevorderden. Ook zie je het opblaasbare board veel terug bij SUP centers in Nederland.

Bekijk reviews en prijs


Bekijk ook: Top-13 beste SUP accessoires

Laat een Reactie achter