Crosstraining basisoefeningen

Ben je een beginnend crosstraining atleet? Dan doe je er goed aan om te starten met de crosstraining basisoefeningen. Als je zware gewichten gaat toevoegen terwijl je de basis nog niet op orde hebt, dan is de kans op blessures groter.

Bovendien is het lastig om verder te groeien als crosstraining atleet als je de techniek van de oefeningen niet beheerst. Het is dus belangrijk dat je de oefeningen eerst technisch goed leert uitvoeren.

9 functionele basisoefeningen

Crosstraining onderscheidt 9 functionele basisoefeningen. Deze basisoefeningen komen ook veel terug in de meer geavanceerde oefeningen. Met ‘functioneel’ wordt bedoeld dat de crosstraining oefeningen ervoor zorgen dat bewegingen in het dagelijks leven makkelijker worden.

Zie hieronder de 9 basisoefeningen in crosstraining en bekijk video’s met instructies.

  1. Air Squat
  2. Front Squat
  3. Overhead Squat
  4. Shoulder Press
  5. Push Press
  6. Push Jerk
  7. Deadlift
  8. Sumo Deadlift High Pull
  9. Medicine-Ball Clean

Heb je de basisoefeningen onder de knie? Ga dan verder met alle andere crosstraining oefeningen.

Crosstraining atleten zijn allround atleten

De oefeningen in crosstraining zijn vooral geïnspireerd door gewichtheffen, gymnastiek en atletiek. Daarnaast worden onderdelen als zwemmen en roeien ook steeds populairder bij crosstraining wedstrijden. Omdat het een veelzijdige sport is, zijn crosstraining atleten eigenlijk allround atleten. Ze zijn niet goed in één ding, maar ze proberen goed te worden in een breed scala aan oefeningen.

Wil je meer weten over oefeningen en hoe je kunt starten met crosstraining? Bekijk dan onze beginner’s guide. Hierin worden 4 stappen beschreven die je gaan helpen om wegwijs te worden in de wereld van crosstraining.

Dit vind je vast ook interessant: Top-3 beste crosstraining schoenen

Laat een Reactie achter