Beste bokshandschoenen review 2024

De beste bokshandschoenen van 2024 zijn de Twins Special Bokshandschoenen. Of je nu een doorgewinterde bokser bent of net begint met je fitnessreis, de juiste bokshandschoenen zijn essentieel voor een effectieve training en bescherming van je handen.

In deze review lichten we de beste modellen uit van 2024 en analyseren we hun kenmerken. Wij verkopen zelf geen bokshandschoenen. Dit artikel is onafhankelijk en bedoeld om amateurboksers te helpen bij het vinden van de beste bokshandschoenen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-8-981x1024.png1. Twins Special BokshandschoenenBol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-9-1024x1014.png2. Venum Challenger 3.0 BokshandschoenenBol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-11-1007x1024.png3. Hayabusa T3 BokshandschoenenBol.com

Top-3 beste bokshandschoenen voor dames en heren

We hebben de beste bokshandschoenen van topmerken vergeleken en beoordeeld op basis van criteria als materiaal, comfort, bescherming en prijs-kwaliteitverhouding.

Op basis van ons onderzoek zijn de merken Twins, Venum en Hayabusa de beste keuzes voor 2024. Joya viel net buiten onze top-3, maar is ook een goede optie als je een beperkt budget hebt.


1. Twins Special Bokshandschoenen – Beste keus in 2024

beste bokshandschoenen

→ Meer foto’s

Twins velcro-bokshandschoenen zijn ontworpen met vastgemaakte duim, wat zorgt voor extra veiligheid. Deze veelzijdige handschoenen zijn ideaal voor gebruik op pads, bokszakken en tijdens sparring. Ze zijn gemaakt van kwalitatief Thais leer.

Reviewscore: 8,8 / 10

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor dames als heren.


2. Venum Challenger 3.0 Bokshandschoenen

beste bokshandschoenen

→ Meer foto’s

De Venum Challenger 3.0 Bokshandschoenen zijn gemaakt van hoogwaardig synthetisch leer. Deze handschoenen hebben een drielaagse constructie voor betere schokabsorptie en een ademend neopreen interieur voor verbeterde thermische regulering.

Reviewscore: 8,6 / 10

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor dames als heren.


3. Hayabusa T3 Bokshandschoenen

bokshandschoenen vergelijken

→ Meer foto’s

De Hayabusa T3-bokshandschoenen zijn het resultaat van jarenlang onderzoek. Ze worden beschouwd als de beste ter wereld vanwege hun innovatie en geavanceerde technologie. Met het gepatenteerde DUAL-X sluitsysteem bieden ze ongeëvenaarde polssteun. 

Reviewscore: 8,5 / 10

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor dames als heren.


Alle soorten bokshandschoenen op een rij

Bokshandschoenen zijn essentieel voor elke bokser, zowel voor beginners als ervaren vechters. Voordat je bokshandschoenen gaat kopen, doe je er goed aan om de verschillende soorten te begrijpen.

Training handschoenen

 • Doel: Deze allround handschoenen zijn bedoeld voor training, zoals met bokszakken, sparren met partners en het uitvoeren van oefeningen.
 • Kenmerken: Training handschoenen zijn meestal iets zwaarder en bieden extra bescherming aan je handen tijdens intensieve trainingssessies.

Zak handschoenen

 • Doel: Speciaal ontworpen voor het trainen met bokszakken.
 • Kenmerken: Ze zijn vaak lichter dan training handschoenen en hebben een dikkere padding bij de knokkels om schokken te absorberen bij het slaan van de zak.

Sparring handschoenen

 • Doel: Voor veilig sparren met een partner, zonder ernstige verwondingen te veroorzaken.
 • Kenmerken: Sparring handschoenen hebben doorgaans meer padding dan andere handschoenen om zowel jou als je partner te beschermen tijdens trainingssessies.

Wedstrijd handschoenen

 • Doel: Uitsluitend bedoeld voor officiële bokswedstrijden.
 • Kenmerken: Deze handschoenen voldoen aan specifieke regelgeving en hebben vaak een slanker ontwerp met minder padding dan trainings- of sparring handschoenen.

MMA handschoenen

 • Doel: Gebruikt in Mixed Martial Arts (MMA) gevechten.
 • Kenmerken: MMA handschoenen hebben vingers blootgesteld en bieden minder padding dan bokshandschoenen, waardoor vechters meer behendigheid hebben voor grondgevechten.

Materiaal van bokshandschoenen: leer of kunstleer?

Bokshandschoenen worden dus specifiek gemaakt voor diverse doeleinden, maar daar blijft het niet bij. Je hebt namelijk ook keuze tussen verschillende materialen. Dit zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt:

Leer

 • Voordelen: Bokshandschoenen van leer gaan lang mee en bieden een goede pasvorm. Als je voor kwaliteit wilt gaan, dan is echt leer je beste optie.
 • Nadelen: Leer kan duurder zijn dan synthetische materialen, en sommige mensen geven er de voorkeur aan om geen dierlijke producten te gebruiken.

Synthetisch leer (PU of PVC)

 • Voordelen: Synthetische leren handschoenen zijn vaak betaalbaarder dan echt leer. Ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken.
 • Nadelen: Ze hebben mogelijk een kortere levensduur en niet hetzelfde ademend vermogen als echt leer.

Vinyl

 • Voordelen: Vinyl handschoenen zijn vaak de meest betaalbare optie. Ze kunnen geschikt zijn voor beginners of voor mensen met een beperkt budget.
 • Nadelen: Vinyl is over het algemeen minder duurzaam dan leer en kan dus sneller slijten.

Mesh/Stof

 • Voordelen: Sommige bokshandschoenen hebben een mesh of stoffen bekleding om ventilatie te verbeteren en vocht af te voeren tijdens het sporten.
 • Nadelen: Stoffen handschoenen bieden meestal minder ondersteuning.

Welke maat en gewicht bokshandschoenen heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste maat en gewicht voor bokshandschoenen is essentieel voor een comfortabele en effectieve boks-ervaring. Hieronder geven wij je richtlijnen zodat je een miskoop voorkomt.

De maat van bokshandschoenen wordt meestal aangeduid in ounces (oz), wat verwijst naar het gewicht van elke handschoen. Maten variëren van 8 oz tot 18 oz. Kleinere maten zoals 8 oz tot 12 oz zijn meer geschikt voor bokszaktraining, terwijl grotere maten zoals 14 oz tot 18 oz beter zijn voor sparren.

Ook speelt je eigen lichaamsgewicht een rol bij het kiezen van de juiste maat. Wij raden aan deze richtlijnen aan te houden:

 • 8 oz tot 12 oz: Voor boksers met een gewicht van minder dan 70 kg.
 • 14 oz tot 16 oz: Voor boksers met een gewicht tussen 70 kg en 90 kg.
 • 18 oz: Voor boksers met een gewicht van meer dan 90 kg.

Waar je op moet letten bij bokshandschoenen

Bij het kopen van bokshandschoenen is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

 • Maat en gewicht: Kies de juiste maat handschoenen op basis van je lichaamsgewicht en het beoogde gebruik. Lichtere handschoenen zijn geschikt voor bokszaktraining, terwijl zwaardere handschoenen beter zijn voor sparring.
 • Materiaal: Bokshandschoenen zijn vaak gemaakt van leer, synthetisch leer (PU/PVC), vinyl, of een combinatie. Leer is duurzaam, maar synthetisch leer kan betaalbaarder zijn. Kies het materiaal dat past bij je behoeften en budget.
 • Sluitingssysteem: Bokshandschoenen hebben verschillende sluitingssystemen, zoals klittenband of veters. Klittenbandsluitingen zijn handiger voor zelfstandig gebruik, terwijl veters een strakkere pasvorm bieden, ideaal voor wedstrijden.
 • Padding: Controleer de padding rond de knokkels en polsen. Voldoende padding is essentieel om je handen te beschermen tegen blessures. Voor sparren zijn handschoenen met extra padding aan te raden.
 • Ventilatie: Als je intensieve trainingen doet, let dan op handschoenen met ventilatiegaten of een ademende voering om overmatig zweten te verminderen en de handschoenen fris te houden.
 • Duimbevestiging: Zorg ervoor dat de duim goed is bevestigd om blessures te voorkomen. Sommige handschoenen hebben een duimlock, terwijl andere een open duimontwerp hebben.

Bokshandschoenen wassen

Het wassen van bokshandschoenen is belangrijk om ze fris te houden, met name de binnenkant. Zo kun je dit doen:

 1. Maak een sopje met milde zeep of gebruik een speciale bokshandschoen-reiniger.
 2. Bevochtig een schone doek met het sopje en wrijf voorzichtig de binnenkant van de handschoenen schoon. Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt om schimmelvorming te voorkomen.
 3. Na het schoonmaken stop je krantenpapier of kleine handdoeken in de handschoenen om vocht op te nemen en de vorm te behouden. 
 4. Laat de handschoenen op een goed geventileerde plek drogen. Vermijd direct zonlicht en warmtebronnen, omdat dit het materiaal kan beschadigen.
 5. Optioneel: Om ongewenste geurtjes te verminderen, kun je een luchtverfrisser in elke handschoen plaatsen of zakjes met baking soda gebruiken. Laat deze een nacht in de handschoenen zitten.

Belangrijke tips

 • Was bokshandschoenen niet in de wasmachine, omdat dit de structuur en padding kan beschadigen.
 • Vermijd agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel, omdat dit het materiaal kan beschadigen.
 • Als je regelmatig traint, overweeg dan het gebruik van bokshandschoen deodorizers of antibacteriële sprays tussen de wasbeurten door.

Onderzoeksmethode product review

(1)Om te beginnen hebben wij een verdieping gedaan in de productcategorie om te begrijpen wat voor gebruikers de belangrijkste kenmerken zijn van het product. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen essentiële- en minder essentiële kenmerken.
(2)De meest verkochte producten van topmerken en nieuwkomers hebben wij vervolgens naast elkaar gezet in een tabel en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Hierbij hebben we objectief gekeken naar de specificaties van het product en de beloften die het merk doet. Als het bijdraagt aan het onderzoek, testen we sommige producten ook fysiek om een nog beter beeld te krijgen.
(3)Vervolgens hebben wij reviews geanalyseerd van consumenten en experts in Nederland en andere landen in Europa. Deze reviews zijn zwaar meegewogen in de tabel bij stap 2. Dit betekent dat producten die nog weinig of geen reviews hebben, vaak laag scoren en ons toplijstje niet halen.
(4)Tot slot hebben wij ook nog een objectief oordeel en cijfer gegeven op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Wij willen op dit platform alleen producten uitlichten waar wij achter staan en waarvan we zeker weten dat sporters hierbij gebaat zijn.
Onafhankelijk advies
Wij willen ten alle tijde onafhankelijk advies geven en sporters oprecht helpen. Wanneer er een product in het lijstje bij staat dat bij Bol.com of een andere partner van ons beschikbaar is, dan zullen wij linken naar onze partner. Pas wanneer jij via ons koopt bij een van onze partners, ontvangen wij een klein percentage. Echter is het niet ons doel om onze partners en hun producten te promoten. Ons doel is om eerlijk en objectief te adviseren over de productcategorie. Daarom zie je ook vaak producten terug in onze lijstjes die niet naar partners van ons linken en waar we dus niets aan verdienen.

Laat een Reactie achter