Beste crosstraining Apps

Ben je fanatiek gestart met crosstraining? Dan gaan crosstraining Apps je helpen om beter te worden. Er zijn Apps waarmee je scores kunt loggen, waarmee je WODs kunt filmen en Apps die je instructies geven voor oefeningen.

We hebben een aantal Apps op een rij gezet die sterk worden aanbevolen door atleten.

1. Beyond The Whiteboard (BTWB)

BTWB is een geavanceerde App waar je WODs mee kan loggen, plannen en analyseren. Ook kun je je eigen workouts maken en resultaten van workouts vergelijken met andere atleten uit je box.

Wat de App uniek maakt is dat het op basis van jouw scores aangeeft waar je verbeterpotentieel zit. Je krijgt dus persoonlijk advies over de oefeningen waaraan je moet werken om beter te worden.

Tot slot kun je ook nog je maaltijden loggen en lichaamsvet bijhouden met de App.

De App kost $7,99 per maand en is te downloaden voor iPhone en Android.

Link naar App: Beyond the whiteboard

2. SugarWOD

SugarWOD is een tegenhanger van BTWB, alleen dan minder geavanceerd. Voordeel is wel dat de App gratis en gemakkelijker is.

Je kunt je dagelijks workouts loggen en resultaten vergelijken met andere atleten van je box. Je kunt daarnaast op elkaars workouts reageren met comments en fist bumps (awesome!).

De App geeft je door middel van grafieken en tabellen inzicht in je progressie. De App is te downloaden voor iPhone en Andriod.

Link naar App: SugarWOD

3. ROMWOD

ROMWOD is een App die je helpt om je mobiliteit te verbeteren. Het is een betaalde App die je dagelijks een mobility workout aanbiedt. De workouts zijn gebaseerd op Yin houdingen en je kunt zelf een programma kiezen dat aansluit op je doelen.

Betere mobiliteit gaat niet alleen je crosstraining prestaties verbeteren, maar ook het herstel na workouts. Het is dus een goede aanvulling naast je crosstraining workouts.

Link naar App: ROMWOD

4. WODproof

Met WODproof kun je eenvoudig je eigen workouts filmen. Dit gaat je helpen om je bewegingen te analyseren en jezelf te verbeteren.

Ook kun je video’s van andere atleten bekijken en je eigen video’s delen. Andere atleten kunnen dan reageren op jouw video’s.

Als je meedoet aan een (online) wedstrijd, dien je in veel gevallen workouts te filmen. Ook hier is de WODproof App ideaal voor.

Link naar App: WODproof

Dit vind je vast ook interessant: Top-3 beste crosstraining schoenen

Laat een Reactie achter