Beste eiwitshake test 2023

In dit artikel krijg je inzicht in de beste eiwitshakes van 2023. Veel sporters drinken eiwitshakes voor spieropbouw en spierherstel. Na het sporten heb je namelijk extra eiwitten nodig omdat je spieren zijn beschadigd.

Eiwitten zorgen ervoor dat de spier- en lichaamscellen zich kunnen herstellen. Ze zijn de bouwstenen van je lichaam en goed voor je spieren, organen, zenuwstelsel en bloed.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt is afhankelijk van je training. Zo heb je bij duursport minder eiwitten nodig dan bij krachtsport.

Je kunt eiwitten uit dierlijke en plantaardige voedingsstoffen halen. Denk bij dierlijke eiwitten bijvoorbeeld aan kip, vis en magere kwark. Plantaardige eiwitten haal je bijvoorbeeld uit linzen, noten, rijst en bonen.

Een fanatieke crosstraining atleet dient in iedere maaltijd ongeveer een hele vuist aan eiwitten te eten. Haal je dit niet, dan is een eiwitshake na je workout een makkelijke manier om aan je eiwitten te komen. Het is echter geen maaltijdvervanger. Zie het vooral als een aanvulling naast je maaltijd.

Beste whey eiwitshakes

Er zijn verschillende type eiwitshakes. De meest voorkomende zijn gemaakt van whey (melkeiwitten), maar er zijn ook plantaardige shakes op de markt. In plantaardige eiwitten zitten meestal minder essentiële aminozuren. Dat neemt niet weg dat ze steeds populairder worden.

Bekijk ook: Top-10 plantaardige eiwitshakes

Whey is een bijproduct wanneer kaas wordt geproduceerd. Hetgeen wat overblijft tijdens de productie wordt gedroogd tot poeder. Dit poeder bevat 30-95% eiwitten, vet en koolhydraten in de vorm van melksuiker (lactose).

Het percentage aan eiwitten is afhankelijk van de productie. Er worden 3 whey categorieën onderscheiden, namelijk:

  1. Concentraat. Bevat tussen 30 – 85% aan eiwitten.
  2. Isolaat. Bevat >85% aan eiwitten.
  3. Hydrolisaat. Bevat >85% aan eiwitten en weinig tot geen lactose. Het is de meest pure vorm van whey eiwitten en ze worden snel opgenomen door het lichaam.

De meest eiwitrijke shakes zijn dus Isolaat en Hydrolisaat. Tegelijkertijd zijn deze shakes ook duurder dan whey concentraat.

Top-4 beste eiwitshakes van 2023

Zie hieronder de top-4 beste eiwitshakes voor afvallen en spieropbouw in 2023.

1. Whey Perfection (Concentraat) – Beste eiwitshake 2023

beste eiwitshakes

Whey Perfection is de nummer 1. Het is wat betreft prijs/kwaliteit verhouding misschien wel de beste op de markt. Het heeft een percentage van ruwe eiwitten van 80%.

Bekijk reviews en prijs

2. Whey Gold Standard (Concentraat)

beste eiwitshakes

Whey Gold Standaard doet het goed wat betreft voedingswaarde, maar is wel wat duurder dan de Whey Perfection. Het heeft een percentage van ruwe eiwitten van 82%.

Bekijk reviews en prijs

3. Whey Isolate XP (Isolaat)

eiwitpoeder

Isolate XP komt uit de fabrieken van zuivelproducent Volac en heeft een percentage van ruwe eiwitten van 90%. Isolate XP bevat naar eigen zeggen slechts 0,5% lactose.

Bekijk reviews en prijs

4. Whey Hydrolisaat ISO-100 (Hydrolisaat)

beste eiwitshakes

Door een productieproces met kortere aminozuurketens onstaat de best en snelst opneembare vorm van whey eiwit: whey hydrolisaat. Dit product heeft een percentage van ruwe eiwitten van 86%

Bekijk reviews en prijs

Top-10 beste eiwitshakes op Bol.com

Bol.com heeft ook de top-10 eiwitshakes samengesteld op basis van reviews op hun webshop. Ondanks dat het alleen producten zijn op hun webshop, geeft het goed inzicht in de meest populaire eiwitshakes onder sporters.

Laat een Reactie achter

  1. Pauline

    Wat een nuttig artikel! Goed om de verschillen te weten.