De beste trampolines van 2023

De beste trampoline van 2023 is de Salta Premium Black Edition. Als je op zoek bent naar een trampoline voor in je tuin, wil je er natuurlijk een die veilig is en goed presteert. Er zijn veel verschillende trampolines op de markt, variërend in grootte, vorm en prijsklasse. Hierdoor kan het lastig zijn om een goede keuze te maken als je geen expert bent. Om deze reden hebben wij onafhankelijk onderzoek gedaan en de beste trampolines geselecteerd van 2023.

In de zoektocht naar de beste trampoline kan het ook handig zijn om te kijken naar reviews van andere gebruikers. Hiermee zorg je ervoor dat je niet alleen een toestel koopt die goed presteert, maar ook een die ondersteund wordt door een betrouwbare fabrikant.

beste trampoline1. Salta Premium Black EditionBol.com
berg trampoline2. BERG Favorit InGroundBol.com
sport trampoline3. KINETIC TrampolineBol.com

Top-3 best geteste trampolines van 2023

Hieronder vind je de top-3 best geteste trampolines van 2023. Door de trampolines te analyseren, kun je een weloverwogen beslissing maken. Zo ben je er zeker van dat je een goede trampoline kiest die aan hoge kwaliteitsnormen voldoet en veilig is. Daarnaast zijn er ook nog factoren waar je op moet letten, zoals de grootte en vorm van de trampoline, het materiaal, de vering, het veiligheidsnet en andere accessoires.


1. Salta Premium Black Edition – Beste trampoline 2023

beste trampoline
Beste trampoline

→ Meer foto’s

De Salta Premium Black Edition ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook gemaakt van hoogwaardige materialen. Het frame is dubbelzijdig gegalvaniseerd en gepoedercoat, wat zorgt voor een lange levensduur. En de goudkleurige veren zijn conisch gevormd, waardoor je fantastische sprongen kan maken en zacht kan landen.

Om ervoor te zorgen dat je altijd veilig springt, is de Premium Black Edition uitgerust met een weersbestendige veiligheidsrand en een fijnmazig net dat strak wordt gespannen door stevige palen. Het veiligheidsnet vangt je altijd veilig op.

Met TÜV en CE/EN71 keurmerken en een aanbevolen maximaal gewicht van 50 kg, is de Premium Black Edition niet alleen mooi en functioneel, maar ook nog eens veilig. En als je hulp nodig hebt bij het monteren, biedt Salta een handige instructievideo aan via een QR-code in de handleiding.

Bekijk reviews en prijs


2. BERG Favorit InGround – Beste inground trampoline

berg trampoline
Beste inground trampoline

→ Meer foto’s

Het ronde springdoek van de BERG Favorit is super sterk en heeft 8 rijen stiksel om de metalen veren goed vast te houden. De Favorit heeft Goldspring Solo veren die extra lang en dus super flexibel zijn. Zo kan je extra hoog springen en lekker stuntelen.

Het inground speeltoestel heeft een lage instap, zodat je er veilig op en af kan stappen. Het ziet er ook nog eens heel cool uit, want het is minder zichtbaar in de tuin dan een hoge trampoline. Het frame verdeelt de spanning van de veren en het frame gelijkmatig, waardoor je nog hoger kunt springen in het middelpunt.

Het frame van de Favorit is gemaakt van dikke buizen met een grote diameter, waardoor de trampoline extra lang meegaat. En last but not least: de beschermrand! Deze is voorzien van een dikke schuimlaag en een weerbestendige buitenlaag van PVC. Zo bescherm je jezelf tijdens het springen en ziet de trampoline er ook nog eens super leuk uit!

Bekijk reviews en prijs


3. KINETIC Trampoline

kinetic
Ronde trampoline

→ Meer foto’s

Deze KINETIC trampoline is van topkwaliteit en wordt geleverd als een complete set met alles wat je nodig hebt. Denk aan het trampoline frame, springdoek, veiligheidsnet, netstangen en frame bedekking. Het is gemakkelijk en snel in ongeveer 60-90 minuten te monteren. Deze trampoline-serie is perfect voor buitengebruik omdat het de 500h UV-test heeft doorstaan.

Veiligheid is getest en gecertificeerd door Intertek GS. Het veiligheidsnet is fijnmazig en omvat het hele springvlak en kan gemakkelijk worden gesloten met een ritssluiting. De randafdekking en netstangen zijn gewatteerd om extra bescherming en comfort te bieden.

De trampoline is robuust en duurzaam dankzij verzinkte stalen buizen en dubbele poten. Het springdoek is elastisch en scheurvast met een versterkte dubbele naad. De frameafdekking is gemaakt van PVC met een hoge dichtheid en is waterdicht en corrosiebestendig.

Bekijk reviews en prijs


Waarom je een trampoline moet kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een trampoline kopen. De belangrijkste zijn:

 • Plezier en ontspanning: Trampolines zijn een geweldige manier om plezier te hebben en te ontspannen. Ze bieden een leuke en unieke manier om te bewegen en je energie kwijt te raken.
 • Lichaamsbeweging: Trampoline springen is een geweldige manier om aan je cardiovasculaire gezondheid te werken en tegelijkertijd calorieën te verbranden. Het kan helpen om je kracht, balans en coördinatie te verbeteren.
 • Kinderen vermaken: Trampolines zijn populair bij kinderen en kunnen hen urenlang vermaken. Het kan ook helpen om kinderen aan te moedigen om meer tijd buiten door te brengen en actief te zijn.
 • Therapeutisch: Goede trampolines kunnen ook therapeutische voordelen hebben. Het kan helpen bij het verbeteren van de motorische vaardigheden van kinderen en bij het herstellen van blessures of andere medische aandoeningen.

Waar je op moet letten bij trampolines

Bij het kopen van een trampoline zijn er wel een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten:

Het juiste formaat

Bepaal hoeveel ruimte je hebt voor het toestel en kies een maat die geschikt is voor de ruimte. Overweeg ook het aantal mensen dat erop zal springen.

Veiligheid is belangrijk aspect

Veiligheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van een trampoline. Controleer of het speeltoestel voldoet aan de veiligheidsnormen en of er voldoende veiligheidsvoorzieningen zijn, zoals een veiligheidsnet en een beschermrand.

Check de kwaliteit van het frame

Kies voor een toestel van goede kwaliteit en een stevig frame dat bestand is tegen het gewicht van de springers.

Springmat en veren 

Controleer de springmat en de veren. Een goede springmat moet bestand zijn tegen intensief gebruik en de veren moeten duurzaam en veilig zijn.

Gewichtslimiet

Controleer het maximale gewichtslimiet van het gymtoestel om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor alle gebruikers.

Beschikbare budget

Bepaal je budget en vergelijk de prijzen en functies van verschillende goede trampolines om de beste waarde voor je geld te vinden.

Accessoires

Overweeg welke accessoires je nodig hebt, zoals een trapje, een schoonmaakset of een weersbestendige hoes.

Formaten en vormen

Er zijn verschillende formaten beschikbaar op de markt, variërend van kleine trampolines voor in huis tot grote trampolines voor in de tuin. Hieronder staan enkele veel voorkomende trampoline formaten:

 • Kleine trampoline, ook wel mini trampolines: Deze trampolines zijn klein en compact en worden vaak gebruikt voor indoor fitness en cardio-oefeningen. Ze hebben meestal een diameter van ongeveer 90 cm.
 • Kinder trampoline: Deze trampolines zijn ontworpen voor kinderen en zijn meestal beschikbaar in maten van 2,5 tot 3 meter in diameter. Ze zijn lager bij de grond en hebben vaak extra veiligheidsvoorzieningen zoals een veiligheidsnet.
 • Ronde trampoline: De ronde trampoline is het meest populaire type en is beschikbaar in verschillende maten, van ongeveer 3 tot 4,5 meter in diameter. Deze ronde trampolines hebben meestal een gelijkmatige springkracht en zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De beste trampoline van 2023 is niet voor niets een ronde trampoline.
 • Rechthoekige trampoline: Rechthoekige trampolines zijn populair bij gymnasten en worden vaak gebruikt voor professionele training. Ze hebben een gelijkmatige springkracht over het hele oppervlak en zijn beschikbaar in maten van ongeveer 3 x 2 meter tot 5 x 3 meter.

Speeltoestel voor in de tuin

Een trampoline in de tuin kan een leuke toevoeging zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Hieronder vind je enkele tips voor het plaatsen van een trampoline in de tuin:

Kies een vlakke en stabiele ondergrond

Een vlakke ondergrond is belangrijk om de veiligheid te garanderen en de levensduur van de trampoline te verlengen. Kies een plek in de tuin met een stabiele ondergrond, weg van obstakels zoals bomen en muren.

Meet de beschikbare ruimte 

Meet de beschikbare ruimte in de tuin om te zorgen dat het toestel past. Houd ook rekening met de ruimte rondom het gymnastiektoestel zodat er voldoende ruimte is om veilig te springen en te landen.

Onderhoud de trampoline

Zorg voor regelmatig onderhoud van het speeltoestel, zoals het controleren van de veiligheidsvoorzieningen en het vervangen van onderdelen indien nodig.

Trampoline ingraven

Een trampoline ingraven kan een goede optie zijn als je een vlakke en stabiele ondergrond wilt creëren en het toestel minder zichtbaar wilt maken in de tuin. Hieronder vind je enkele stappen om een inground trampoline in te graven:

 1. Kies een geschikte plek: Kies een plek in de tuin waar je de inground trampoline wilt ingraven en controleer of de grond vlak en stabiel is.
 2. Graaf een kuil: Graaf een kuil op de plek waar je de inground trampoline wilt plaatsen. De diepte van de kuil hangt af van de hoogte van de trampoline. Houd rekening met een extra bufferzone onder het gymtoestel om de springer extra bescherming te bieden.
 3. Plaats de trampoline in de kuil: Plaats de trampoline in de kuil en zorg ervoor dat deze waterpas staat. Controleer ook de stabiliteit van het toestel en voeg indien nodig extra ondersteuning toe.
 4. Voeg bescherming toe: Voeg een beschermrand toe rondom de inground trampoline om te voorkomen dat de springer in contact komt met de veren of het frame. Het is belangrijk om de beschermrand goed te bevestigen zodat deze niet los kan raken tijdens het springen.
 5. Afwerking: Vul de kuil op met zand, grond of stenen om het gymnastiektoestel op zijn plaats te houden en af te werken. Zorg ervoor dat de ingegraven trampoline niet instort en stevig blijft staan.

Onderdelen en accessoires

Er zijn verschillende onderdelen en accessoires beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van de veiligheid en het plezier tijdens het springen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • Veiligheidsnet: Een veiligheidsnet is een belangrijk onderdeel van een kinder trampoline en kan voorkomen dat de springer van het toestel valt. Het veiligheidsnet wordt bevestigd rondom het speeltoestel en biedt een barrière tussen de springer en de grond.
 • Beschermrand: Een beschermrand wordt bevestigd rondom de trampoline en biedt bescherming tegen de veren en het frame. Het is belangrijk om een beschermrand te kiezen die stevig vastzit en niet gemakkelijk losraakt tijdens het springen.
 • Ladder: Een ladder kan helpen om veilig op en van het toestel te komen, vooral bij hogere trampolines. Het is belangrijk om een stevige en stabiele ladder te kiezen die goed past bij de hoogte van de trampoline.
 • Ankers: Ankers kunnen helpen om het toestel stevig op zijn plaats te houden, vooral bij winderig weer. De ankers worden meestal in de grond bevestigd en aan de trampoline vastgemaakt.
 • Springmat: De springmat is een belangrijk onderdeel van een goede trampoline. Het moet van hoge kwaliteit zijn om langdurig gebruik en hoge belasting te kunnen weerstaan. Het is belangrijk om regelmatig de springmat te controleren en te onderhouden om te voorkomen dat deze versleten of beschadigd raakt.
 • Veren: Veren zijn een belangrijk onderdeel van de trampoline en helpen bij het opvangen van de kracht tijdens het springen. Het is belangrijk om veren te kiezen die geschikt zijn voor het gewicht en de hoogte van het speeltoestel.

Gymtoestel met elastieken

Een trampoline maakt gebruik van metalen veren om de springmat op zijn plaats te houden en de kracht van het springen op te vangen. Er zijn echter ook goede trampolines op de markt die gebruik maken van elastieken in plaats van veren. Deze elastieken hebben enkele voordelen ten opzichte van veren, zoals een stillere en soepelere bounce en een lager risico op letsel.

Elastieken worden meestal gemaakt van sterk en duurzaam materiaal zoals rubber of synthetisch rubber. Ze zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden uitgerekt en terugveren, wat zorgt voor een soepele en comfortabele bounce. Elastieken hebben ook minder onderhoud nodig dan veren, omdat ze niet roesten of corroderen.

Fitness met een trampoline

Trampoline fitness, ook wel bekend als rebounding, is een vorm van fitness waarbij gebruik wordt gemaakt van een trampoline om cardiovasculaire oefeningen te doen. Het wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen voor de gezondheid en het plezier dat het biedt.

Trampoline fitness is een zeer effectieve manier om calorieën te verbranden en de conditie te verbeteren. Het is ook gemakkelijker voor de gewrichten dan sommige andere vormen van cardiovasculaire oefeningen, zoals hardlopen op een harde ondergrond. Dit komt omdat de trampoline de impact op de gewrichten vermindert door de vering.

Bovendien kan trampoline fitness helpen bij het verbeteren van de balans, coördinatie en spierkracht, met name in de benen en de core spieren. Het is ook een leuke en vermakelijke manier om te sporten, waardoor het gemakkelijker wordt om regelmatig te blijven bewegen.

Als je geïnteresseerd bent in trampoline fitness, zijn er veel online trainingen en workouts beschikbaar. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede trampoline die geschikt is voor gebruik binnenshuis en dat je veiligheidsvoorzieningen gebruikt, zoals beschermende randen, om blessures te voorkomen.

Workouts

Er zijn verschillende soorten trampoline workouts, variërend van eenvoudige cardiovasculaire oefeningen tot meer geavanceerde krachttraining. Hier zijn enkele voorbeelden van trampoline workouts:

 • Cardiovasculaire training: Springen op de trampoline kan een intense cardiovasculaire training bieden. Dit kan worden bereikt door verschillende sprongtechnieken uit te voeren, zoals springen met een hoge knieheffing, jumping jacks, schaatsen of zelfs joggen.
 • Krachttraining: Naast cardiovasculaire oefeningen kan de trampoline ook worden gebruikt voor krachttraining. Door squats, lunges, push-ups en andere oefeningen uit te voeren op het gymtoestel, worden spieren op de benen, buik en armen versterkt.
 • Core training: Een goede trampoline is ook een geweldige manier om de core spieren te versterken. Dit kan worden bereikt door oefeningen zoals sit-ups, crunches en leg lifts uit te voeren of door gewoon langdurig te springen.
 • Trampoline dans: Als je van dansen houdt, kun je het gymtoestel gebruiken om verschillende dansbewegingen uit te voeren. Dit is een geweldige manier om calorieën te verbranden terwijl je plezier hebt.

Inklapbare trampoline

Een inklapbare trampoline is een gymnastiektoestel die opvouwbaar is, waardoor hij gemakkelijk kan worden opgeborgen en vervoerd. In tegenstelling tot een normale trampoline, die meestal een groot en permanent onderdeel van een tuin is, kan een inklapbare trampoline in een kleinere ruimte worden opgeborgen wanneer hij niet in gebruik is.

Inklapbare trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, en kunnen zowel voor binnen- als buitengebruik worden ontworpen. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en af ​​te breken, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die niet genoeg ruimte hebben om een ​​permanente trampoline op te stellen.

Beste trampoline consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie die consumenten informeert en adviseert over producten en diensten op de markt. Ze testen regelmatig verschillende producten, waaronder trampolines, om consumenten te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij het kopen van een product.

Op de website van de Consumentenbond kun je een aantal artikelen en tests vinden over trampolines. Zo hebben ze in het verleden onder andere trampolines getest op veiligheid, duurzaamheid, en gebruiksgemak. Ook hebben ze een aantal koopadviezen gegeven voor mensen die op zoek zijn naar een trampoline.

Het is belangrijk om te weten dat de tests van de Consumentenbond gebaseerd zijn op hun eigen onderzoek. Het kan daarom handig zijn om hun bevindingen als een van de bronnen te gebruiken bij het vergelijken van verschillende trampolines, maar het is altijd verstandig om ook andere bronnen te raadplegen en zelf onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.

Beste trampoline merken

Er zijn enkele trampoline topmerken die in Nederland verkrijgbaar zijn. Met name de merken Salta en Berg zijn het benoemen waard.

Salta

Het bedrijf Salta is opgericht door Marco Sjoers, die kinderen wilde inspireren om buiten te spelen en plezier te beleven. Salta is inmiddels een bekend en succesvol trampoline merk in heel Europa. Veiligheid staat bij Salta voorop en ze ontwerpen trampolines die stijlvol zijn en een geweldige springbeleving bieden.

De trampolines zijn duurzaam en betaalbaar, met een breed scala aan opties. Ze zijn ook eenvoudig op te bouwen met behulp van de duidelijke handleidingen en instructievideo’s. En het beste van alles? De trampolines zijn ook nog eens een mooie toevoeging aan je tuin!

Bij Salta vinden ze service belangrijk en alle onderdelen van hun trampolines zijn vervangbaar, zodat je trampoline nog langer meegaat.

Berg

Bij BERG staat veiligheid voorop. De producten zijn gemaakt van de beste materialen en worden uitvoerig getest, zodat jij zorgeloos kunt genieten. Daarnaast zijn de producten duurzaam, tijdloos en dragen ze bij aan een betere wereld.

De ontwerpers werken hard aan functionele en innovatieve designs, zodat jouw BERG er niet alleen goed uitziet, maar ook goed presteert. De oprichter begon aan de rand van de Veluwe als kind met het bouwen van skelters en realiseerde daarna zijn droom. Bij BERG geloven ze dat in iedereen een jonge BERG schuilt, en daarom kun je nu zelf jouw eigen BERG kopen.

Goedkope trampoline

Als je op zoek bent naar een goedkope trampoline, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips:

 • Kies de juiste maat: Als je een klein budget hebt, kun je overwegen om een trampoline te kopen in een kleiner formaat. Een kleinere trampoline is meestal goedkoper dan een grotere.
 • Controleer de kwaliteit: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de trampoline van goede kwaliteit is en voldoet aan de veiligheidsnormen. Controleer de materialen, zoals het frame en de springmat, om ervoor te zorgen dat ze stevig en duurzaam zijn.
 • Vergelijk prijzen: Doe wat onderzoek en vergelijk de prijzen van verschillende trampolines bij verschillende winkels en online. Soms zijn er aanbiedingen of kortingen die je kunt benutten.
 • Koop geen tweedehands model: Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​tweedehands trampoline te kopen, kan het zijn dat deze niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen. Hierdoor kan het gevaarlijk zijn om erop te springen.

Een goedkope trampoline hoeft niet per se van slechte kwaliteit te zijn. Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit en veiligheid. Neem de tijd om te zoeken naar een gymnastiektoestel die past bij jouw budget en voldoet aan de veiligheidsnormen.

Bekijk goedkope trampolines vanaf €99 op Bol.com →

Laat een Reactie achter