Beste trilplaat review 2023

De beste trilplaat van 2023 is de Tunturi Cardio Fit V20. Als je op zoek bent naar de beste trilplaat om af te vallen of om je fitheid naar een hoger niveau te tillen, dan gaat dit artikel nuttig zijn. 

We hebben de beste trilplaten op de markt grondig geanalyseerd en de topmodellen geselecteerd op basis van prestaties, duurzaamheid en prijs-kwaliteit. Of je nu een ervaren atleet bent of net begint met sporten, onze review zal je helpen de perfecte trilplaat te vinden die aansluit bij jouw behoeften.

Wij verkopen zelf geen trilplaten en hebben als doel om sporters te helpen bij het vinden van de beste trilplaat. In deze koopgids krijg je dus onafhankelijk advies op basis van een objectief onderzoek.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2-1024x963.png1. Tunturi Cardio Fit V20Bol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1024x695.png2. Rockerz Fitness®Bol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-3-1024x758.png3. Wonder Core FitnessBol.com

Top-3 beste trilplaten voor thuis in 2023

Ben je van plan om een trilplaat te kopen? Dan doe je er goed aan om de onderstaande opties mee te nemen in je overwegingen. Zo weet je zeker dat je de juiste keus maakt. We hebben topmerken in de trilplaten categorie, zoals Tunturi, Rockerz, BX Fitness, VibroShaper en Wonder Core, met elkaar vergeleken. 

Hierbij hebben we gekeken naar belangrijke kenmerken voor consumenten. Denk aan het materiaal, gebruiksgemak, veiligheid en het geluidsniveau. Daarnaast hebben we ook reviews van thuissporters geanalyseerd en, zo objectief mogelijk, een score toegekend aan ieder model. Voor de gemiddelde thuissporter zijn de onderstaande 3 modellen de beste keus in 2023.


1. Tunturi Cardio Fit V20 – Beste trilplaat 2023

beste trilplaat
Beste trilplaat 2023

→ Meer foto’s

De Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat is een geweldige manier om te trainen zonder jezelf te bewegen. De trilplaat brengt je lichaam uit balans, wat ervoor zorgt dat je spieren hard moeten werken om je evenwicht te bewaren. Hierdoor kun je vet verbranden, spieren opbouwen en je bloedsomloop verbeteren. 

De V20 heeft drie standen: oscillatie, vibratie en een combinatie van beide. Het heeft 30 verschillende snelheden, 3 programma’s en 3 handmatige modi. Met de push-up handgrepen en de afneembare stoel kun je verschillende oefeningen doen voor je nek, schouders, rug, core en bovenbenen. Het apparaat is daarnaast eenvoudig te verplaatsen en op te bergen met de transportwieltjes. 

Tot slot wordt het model geleverd met de gratis Tunturi Training app. De app biedt duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en workout video’s om je te helpen het meeste uit je training te halen. Hierin is Tunturi echt uniek.

Wij vinden de Tunturi Cardio Fit V20 de beste trilplaat van 2023 omdat het eigenlijk op elk belangrijk kenmerk goed scoort. Op het gebied van veiligheid scoort de fitness trilplaat zelfs beduidend beter dan de concurrenten. Je betaalt net wat meer dan de trilplaat van Rockerz, maar qua prijs-kwaliteit zit je met dit model sowieso goed.

Het enige nadeel aan de Tunturi Cardio Fit V20 is dat de kabel wat aan de korte kant is waardoor je wellicht een verlengsnoer nodig hebt.

Reviewscore: 8,6 / 10

Bekijk reviews en prijs


2. Rockerz Fitness® Trilplaat

beste trilplaat

→ Meer foto’s

De Rockerz Fitness Trilplaat heeft 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 99 snelheidsniveaus, waardoor je je trainingen goed kunt aanpassen aan je fitnessniveau. Het apparaat is uitermate geschikt voor het intensiveren van traditionele oefeningen zoals squats, lunges, push-ups en core-oefeningen.

De betaalbare trilplaat maakt gebruik van oscillatie, een schommelbeweging die je lichaam uit balans brengt en je spieren dwingt om zich aan te spannen om het evenwicht te bewaren. Dit zorgt voor een intensieve en effectieve training zonder dat je zelf bewust hoeft te bewegen. De fitness trilplaat is geschikt voor het verminderen van cellulitis, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlagen van je vetpercentage.

Het apparaat heeft ook ingebouwde bluetooth speakers en extra elastische weerstandsbanden om je workout te intensiveren. De trilplaat kan ook gebruikt worden voor ontspanning en het verminderen van pijn aan je gewrichten of rug.

Reviewscore: 7,8 / 10

Bekijk reviews en prijs


3. Wonder Core Fitness Trilplaat

beste trilplaat

→ Meer foto’s

De Wonder Core Fitness Trilplaat is een fitness trilplaat met trainingsstoel die gebruik maakt van bewezen vibratie-technologie om effectieve bewegingen te genereren. De trillingen zorgen ervoor dat de spieren in je lichaam automatisch aanspannen, waardoor je een optimaal trainingsresultaat bereikt en tegelijkertijd je vetverbranding en bloedcirculatie stimuleert. 

Dit apparaat biedt een full-body workout en is geschikt voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau. De bijgevoegde trainingsgids bevat uitleg over verschillende oefeningen zoals squats, planken, shoulder presses, bicep curls en tricep extensions voor het trainen van sterke schouders en strakke armen. Ook bevat het specifieke oefeningen om vanuit alle hoeken je buikspieren te trainen. 

Het apparaat is voorzien van 5 trainingsprogramma’s en 20 intensiteitsniveaus die je kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Dankzij het antislip platform en de poten met zuignappen blijft het apparaat stevig op zijn plaats.

Reviewscore: 7,6 / 10

Bekijk reviews en prijs


Bekijk ook de beste afvaller uit ons onderzoek: BX Fitness Trilplaat. Zeker voor mensen met een beperkt budget, kan de BX Fitness Trilplaat uitkomst bieden. Ook de VibroShaper Trilplaat heeft het net niet gehaald in ons toplijstje, maar we zien diverse gebruikers enthousiast zijn over het apparaat. Het is zeker de moeite waard om de VibroShaper Trilplaat mee te nemen in je oriëntatieproces.

Hoe werkt een fitness trilplaat?

Een fitness trilplaat werkt door middel van trillingen die door het platform worden gegenereerd. Als je op de trilplaat staat, worden de spieren in je lichaam gestimuleerd om samen te trekken en te ontspannen, wat zorgt voor een soort van reflexbeweging.

Deze bewegingen kunnen worden gebruikt voor verschillende oefeningen, zoals squats, lunges en planken, om de spieren te versterken en te stabiliseren. De trillingen kunnen worden aangepast op het gebied van intensiteit en frequentie, afhankelijk van het doel en het fitnessniveau van de gebruiker. 

Naast spieropbouw kan het gebruik van een fitness trilplaat ook de bloedcirculatie verbeteren, wat zorgt voor een gezonder lichaam en sneller spierherstel.

Wij zien het apparaat echter niet als vervanging voor regelmatige lichaamsbeweging. Dit blijft óók belangrijk voor je fitheid en gezondheid.

Betere doorbloeding in je benen

Wanneer de trilplaat trilt, veroorzaakt dit spiercontracties die de bloedstroom verhogen en de bloedvaten in de benen openen. Dit kan helpen bij het verminderen van zwellingen en oedeem, het verbeteren van de bloeddruk en het verminderen van spierpijn en vermoeidheid.

Beste trilplaat voor afvallen

Een fitness trilplaat kan een effectief hulpmiddel zijn voor mensen die willen afvallen. Door op de trilplaat te staan en te bewegen, worden je spieren gestimuleerd en verbruik je meer energie dan bij gewone oefeningen. Dit kan helpen om calorieën te verbranden en het metabolisme te verhogen, waardoor je sneller gewicht kunt verliezen. 

Alle modellen in onze top-3 zijn geschikt voor afvallen, waarbij de beste trilplaat van Tunturi onze absolute nummer 1 is. Het is wel goed om je te realiseren dat afvallen ook afhankelijk is van een gezonde voeding en een actieve levensstijl. Een fitness trilplaat kan een aanvulling zijn op een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, maar is geen wondermiddel voor gewichtsverlies.

Welke trilplaat heb ik nodig?

De trilplaat die jij nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals je fitnessniveau, doelstellingen en budget. Als je een beginner bent, kun je het beste kiezen voor een eenvoudig model met minder functies, zodat je langzaam kunt wennen aan het gebruik van een trilplaat. 

Voor gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar meer uitdaging en prestaties, zijn er geavanceerde trilplaten beschikbaar met meer functies, intensiteitsniveaus en programma’s.

Waar je op moet letten

Bij het kiezen van de beste trilplaat is het essentieel om te letten op de kwaliteit van het apparaat, de grootte en het niveau van geluid dat het apparaat produceert.

Kwaliteit van een trilplaat

Een trilplaat van hoge kwaliteit is meestal gemaakt van duurzame materialen, zoals staal of hoogwaardig kunststof, en heeft een stevig en stabiel ontwerp. De trilmotor is krachtig en betrouwbaar en het bedieningspaneel biedt duidelijke instructies.

Ook moet het apparaat veiligheid en comfort bieden, met een stabiel platform dat niet wiebelt tijdens gebruik. Het moet daarnaast voldoende grip bieden om je te beschermen tegen uitglijden.

Tot slot zijn de beste trilplaten meestal uitgerust met veel verschillende functies en programma’s die aangepast kunnen worden aan de specifieke behoeften en doelen van de gebruiker.

Andere factoren die je mee wilt wegen

Naast de prijs en de kwaliteit van een trilplaat, doe je er goed aan om ook de onderstaande factoren mee te wegen voordat je overgaat tot aankoop.

 • Gewichtscapaciteit: Controleer of de trilplaat een gewichtscapaciteit heeft die past bij jouw lichaamsgewicht.
 • Trilintensiteit: Kies een apparaat met instelbare intensiteitsniveaus die passen bij jouw fitnessniveau en doelstellingen.
 • Platformgrootte: Controleer of de grootte van het platform voldoende is om comfortabel op te staan en om verschillende oefeningen uit te voeren.
 • Programma’s en instellingen: Kies een trilplaat met programma’s en instellingen die passen bij jouw behoeften en doelen.
 • Geluidsniveau: Controleer of het apparaat stil genoeg is om te gebruiken zonder dat jij of je omgeving hier last van heeft.

Beste trilplaat oefeningen

Weten hoe je een trilplaat gebruikt? Er zijn verschillende trilplaat oefeningen die je kunt doen, waaronder squats, lunges, push-ups, planken en crunches. Deze oefeningen zijn gericht op verschillende spiergroepen, zoals de benen, billen, buikspieren en armen.

Oefeningen moeten bij voorkeur begeleidt worden door een gekwalificeerde trainer of fysiotherapeut om de juiste techniek en veiligheid te waarborgen. Het is ook aan te raden om te beginnen met een lage intensiteit en geleidelijk aan op te bouwen om letsel te voorkomen.

Gebruik een app met oefeningen

Er zijn een aantal apps, zoals Power Plate, die specifiek gericht zijn op trilplaat oefeningen. Deze apps bieden gebruikers een breed scala aan oefeningen die ze kunnen doen op hun trilplaat, evenals aangepaste trainingsprogramma’s en workouts.

De apps bieden video-instructies en demonstraties van de oefeningen en zijn meestal gratis te downloaden en te gebruiken. Door het gebruik van een app kun je de trainingen op elk moment doen. Bovendien kan het gebruik van een app gebruikers helpen bij het verbeteren van hun techniek en het verminderen van het risico op letsel.

We zien ook steeds vaker dat YouTube wordt gebruikt voor power plate oefeningen en workouts. Niet alle channels zijn even goed, maar er zijn zeker een aantal fitness-autoriteiten die goede content publiceren.

Risico bij hoge bloeddruk

Het gebruik van een goede trilplaat kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn van een individu. Echter, als je last hebt van hoge bloeddruk, is het belangrijk om voorzichtig te zijn.

Trilplaat oefeningen en trainingen kunnen leiden tot een toename van de bloeddruk en de hartslag. Dit kan mogelijk schadelijk zijn voor mensen met een hoge bloeddruk. Daarom is het aan te raden om voorafgaand aan het gebruik van een trilplaat te overleggen met een arts of een gekwalificeerde trainer.

Als je toch, zonder overleg, wilt starten met je trilplaat terwijl je last hebt van een hoge bloeddruk, is het belangrijk om de intensiteit en duur van de oefeningen te beperken en het gebruik van de trilplaat langzaam op te bouwen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de bloeddruk te controleren en te stoppen met het gebruik van de trilplaat als er ongewenste symptomen optreden.

Trilplaat met rubbermat

Een trilplaat met rubbermat kan verschillende voordelen hebben ten opzichte van een trilplaat zonder rubbermat. De rubberen mat kan namelijk zorgen voor extra demping en bescherming van zowel de trilplaat als de ondergrond waarop deze staat.

Door de demping van de rubberen mat worden trillingen beter opgevangen, waardoor het de belasting op de gewrichten en spieren kan verminderen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen met gewrichtsproblemen of blessures die gevoelig zijn.

Daarnaast kan de rubberen mat zorgen voor extra grip en stabiliteit tijdens het gebruik van de trilplaat. Hierdoor kun je je beter concentreren op de oefeningen en verminder je het risico op uitglijden of vallen.

Nadelen van een power plate

Hoewel een power plate veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Kosten: Een trilplaat kan vrij duur zijn, afhankelijk van het model dat je kiest. Dit kan een belemmering zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • Geluid: Een power plate kan behoorlijk luidruchtig zijn tijdens het gebruik. Dit kan storend zijn voor mensen die in dezelfde ruimte zijn of voor buren in appartementencomplexen.
 • Beperkte trainingsmogelijkheden: Hoewel een power plate diverse oefeningen biedt, kan het moeilijk zijn om specifieke spiergroepen te trainen. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste houding aanneemt tijdens het gebruik van de trilplaat om blessures te voorkomen.
 • Niet geschikt voor iedereen: Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals epilepsie, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van een trilplaat. Ook zwangere vrouwen wordt afgeraden om gebruik te maken van een trilplaat.
 • Vermoeidheid: Langdurig gebruik van een trilplaat kan vermoeiend zijn voor het lichaam. Het is daarom belangrijk om het gebruik van het apparaat af te wisselen met andere vormen van lichaamsbeweging.

Trilplaten assortiment bij Decathlon

Het assortiment bij Decathlon omvat modellen voor verschillende doeleinden en niveaus. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Vibratietraining: Decathlon biedt een aantal vibratietrainers die geschikt zijn voor beginners. Deze modellen hebben over het algemeen minder functies en zijn eenvoudig te gebruiken.
 • Pro trilplaten: Als je op zoek bent naar de beste trilplaten in het topsegment, dan heeft Decathlon ook enkele Pro-modellen. Deze hebben meer functies en programma’s om uit te kiezen en zijn bedoeld voor intensievere trainingen.
 • Mini trilplaten: Decathlon heeft ook een assortiment mini trilplaten die compact en draagbaar zijn. Deze zijn ideaal voor mensen die geen ruimte hebben voor een grotere trilplaat of die hun apparaat mee willen nemen naar de sportschool of op reis.
 • Accessoires: Naast trilplaten biedt Decathlon ook accessoires aan, zoals trilplaatmatten en elastieken. Deze accessoires kunnen helpen om je trilplaattrainingen effectiever te maken.

Let op: Het assortiment van Decathlon kan variëren per filiaal en per land. Het is daarom raadzaam om de website of het dichtstbijzijnde filiaal van Decathlon te raadplegen voor het meest actuele aanbod. De Tunturi Cardio Fit V20, de nummer 1 uit ons lijstje, is ook online verkrijgbaar bij Decathlon.

Bekijk trilplaten op Decathlon →


Onderzoeksmethode product review

(1)Om te beginnen hebben wij een verdieping gedaan in de productcategorie om te begrijpen wat voor gebruikers de belangrijkste kenmerken zijn van het product. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen essentiële- en minder essentiële kenmerken.
(2)De meest verkochte producten van topmerken en nieuwkomers hebben wij vervolgens naast elkaar gezet in een tabel en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Hierbij hebben we objectief gekeken naar de specificaties van het product en de beloften die het merk doet. Als het bijdraagt aan het onderzoek, testen we sommige producten ook fysiek om een nog beter beeld te krijgen.
(3)Vervolgens hebben wij reviews geanalyseerd van consumenten in Nederland en andere landen in Europa. Deze reviews zijn zwaar meegewogen in de tabel bij stap 2. Dit betekent dat producten die nog weinig of geen reviews hebben, vaak laag scoren en ons toplijstje niet halen.
(4)Tot slot hebben wij ook nog een subjectief oordeel en cijfer gegeven op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Wij willen op dit platform alleen producten uitlichten waar wij achter staan en waarvan we zeker weten dat sporters hierbij gebaat zijn.
Onafhankelijk advies
Wij willen ten alle tijde onafhankelijk advies geven en sporters oprecht helpen. Wanneer er een product in het lijstje bij staat dat bij Bol.com of een andere partner van ons beschikbaar is, dan zullen wij linken naar onze partner. Pas wanneer jij via ons koopt bij een van onze partners, ontvangen wij een klein percentage. Echter is het niet ons doel om onze partners en hun producten te promoten. Ons doel is om eerlijk en objectief te adviseren over de productcategorie. Daarom zie je ook vaak producten terug in onze lijstjes die niet naar partners van ons linken en waar we dus niets aan verdienen.

Laat een Reactie achter