Beste wake-up light review

De beste wake-up light van 2023 is de Philips Somneo HF3654/01. Althans, dat vinden wij op basis van objectief onderzoek. We hebben ons toplijstje gebaseerd op criteria als gebruiksgemak, kwaliteit van het licht, personalisatie-opties, aantal functionaliteiten en het geluid. Met de wake-up lights in onze top-3 zit je sowieso goed.

Wij zijn een onafhankelijk medium voor sport en hebben geen eigen verkoop van wake-up lights. Ons doel met dit artikel is puur om sporters te helpen bij het vinden van de beste wake-up light.

beste wake-up light1. Philips Somneo HF3654/01Bol.com
wake-up light test2. DistinQ Wake-Up LightBol.com
wake-up light review3. Hyundai Wake-Up LightBol.com

Top-3 beste wake-up lights 2023

Wil je de beste wake-up lights van 2023 vergelijken? Wij hebben merken als Philips, Hyundai en Living Nine gereviewd en een top-3 samengesteld. De Philips Somneo HF3654/01 kwam als best uit ons onderzoek en is onze absolute nummer 1. Echter mag ook de wake-up light van DistinQ niet ontbreken in jouw oriëntatieproces.


1. Philips Somneo HF3654/01 – Beste wake-up light 2023

beste wake-up light
Best gereviewd

→ Meer foto’s

De Philips Somneo HF3654/01 is een geavanceerde wake-up light wekker met veel functies. Denk aan een zonsopgang- en zonsondergang simulatie, een zonsopgang-duur die je kunt personaliseren, 7 natuurlijke wekgeluiden en een FM-radio. Daarnaast kun je de lichtsterkte aanpassen en daarmee de wekker ook gebruiken als leeslamp of nachtlamp.

De zonsondergang simulatie kan je helpen om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Het licht wordt geleidelijk gedimd, net als bij een echte zonsondergang. De Philips wake-up light heeft ook een speciale functie genaamd RelaxBreathe. Hiermee word je geleid door een reeks rustgevende ademhalingsoefeningen zodat je makkelijker in slaap valt. Tot slot heeft deze unieke lichtwekker een oplaadfunctie voor je telefoon én een snooze functie.

Met name door de speciale functionaliteiten (die echt helpen!) en de lange levensduur, vinden wij dit de beste wake up light van 2023.

Reviewscore: 9,2 / 10

Bekijk reviews en prijs


2. DistinQ Wake-Up Light – Beste prijs-kwaliteit

wake-up light test

→ Meer foto’s

De houtkleurige DistinQ Wake-Up Light is een wekker die je op een natuurlijke en comfortabele manier wakker maakt. Het is een goedkoper alternatief dan de lichtwekker van Philips met een aantal handige functies. Denk aan een zonsopgang simulatie, een zonsondergang simulatie en een nachtlampje. De DistinQ Wake-Up Light heeft ook een FM-radio, waarmee je je favoriete radiozenders kunt luisteren terwijl je ontspant of wakker wordt. Het nachtlampje verspreidt zacht licht en is ideaal voor als je ’s nachts even uit bed moet.

Reviewscore: 8,2 / 10

Bekijk reviews en prijs


3. Hyundai Wake-Up Light

wake-up light review

→ Meer foto’s

De Hyundai Wake-Up Light is een betaalbaar apparaat dat is voorzien van een zonsopgang simulatie, een FM-radio en een USB-oplaadpoort waarmee je gemakkelijk mobiele apparaten kunt opladen. Met de zonsopgang simulatie wordt het licht geleidelijk aan helderder, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Je kunt de duur van de zonsopgang simulatie aanpassen naar je persoonlijke voorkeur. Daarnaast heeft de Hyundai lichtwekker verschillende kleuropties, waardoor je het licht kunt aanpassen aan je stemming en voorkeur.

Reviewscore: 7,8 / 10

Bekijk reviews en prijs


Wat is een wake-up light wekker?

Een wake-up light is een wekker die is ontworpen om je op een natuurlijke manier wakker te maken. Het werkt door geleidelijk aan licht toe te voegen aan je slaapkamer. Hierdoor begint je lijf stukje bij beetje te ontwaken voordat je bewust wakker wordt.

Goede wake-up light wekkers kun je afstemmen naar je voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld het lichtniveau en de kleurtemperatuur aanpassen. De een heeft behoefte aan fel licht rond het tijdstip dat je wakker wordt, terwijl de anders het liever meer gedimd houdt. Ook kun je de instellingen aanpassen aan het seizoen (winter vs zomer).

Licht combineren met geluid

Sommige lichtwekkers hebben ook geluidsopties, zoals het gebruiken van natuurgeluiden of de mogelijkheid om je favoriete muziek af te spelen via Bluetooth. Door geluid te combineren met het licht, kun je een nog fijnere manier van wakker worden creëren.

Een wake-up light helpt mensen die moeite hebben om wakker te worden in de ochtend. Door op een natuurlijke manier wakker te worden, voel je je energieker en meer uitgerust. Persoonlijk wil ik inmiddels niet meer zonder.

Hoe werkt een wake-up light?

In praktijk werkt een wake-up light als volgt: je stelt de gewenste wektijd in op het apparaat. Een half uur voordat het alarm afgaat, begint de lichtwekker zacht licht uit te stralen dat langzaam maar zeker in helderheid toeneemt (net als een zonsopgang). Dit licht stimuleert je lichaam om wakker te worden door de productie van cortisol te bevorderen. En cortisol is een hormoon dat je energiek maakt.

Wakker worden op een natuurlijke manier

Als de wektijd is bereikt, zal de wake-up light het maximale lichtniveau aantikken en eventueel ook een geluidssignaal afgeven om je volledig wakker te maken. Het gevoel dat je abrupt gewekt wordt door een luid alarm is hiermee verleden tijd.

Waar je op moet letten bij wake-up lights

Als je op zoek bent naar de beste wake-up light, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Niet iedere wake-up light is namelijk hetzelfde. Er zit verschil in prijs en in kwaliteit. Dit zijn enkele belangrijke factoren om mee te nemen in je overwegingen:

Lichtintensiteit en kleurtemperatuur

Controleer de lichtintensiteit en de kleurtemperatuur. En vooral of deze aan te passen zijn. Sommige mensen houden van fel licht om wakker te worden, terwijl anderen een zachter licht willen. De kleurtemperatuur wil je ook checken aangezien er verschil zit in de warmte van het licht per apparaat.

Geluidsopties

Check of het apparaat over verschillende geluidsopties beschikt. Denk aan natuurgeluiden of een radio. De meeste wake-up lights bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om je eigen (Spotify) muziek af te spelen via Bluetooth.

Zonsopgang simulatie

Bekijk bij de specs op de webshop hoe realistisch de zonsopgang simulatie is. Het ene apparaat heeft een snellere overgang in lichtintensiteit dan de ander. Als vuistregel kun je nemen dat een wake-up light 30 minuten moet doen om van geen licht naar fel licht te gaan. Tenminste, als je zonsopgang wilt simuleren.

Gebruiksgemak

Zorg ervoor dat het apparaat gemakkelijk te gebruiken is. Er zitten wake-up lights tussen met een ingewikkelde interface, maar gelukkig zijn de meesten vrij eenvoudig. In veel gevallen geldt: hoe meer opties, hoe complexer het apparaat. Echter wordt het gebruiksgemak van de Philips wake-up light als zeer goed beoordeeld, terwijl het apparaat veel functies heeft. Er zijn dus uitzonderingen.

Prijs

Wake-up lights zijn verkrijgbaar in meerdere prijsklassen. Overweeg hoeveel je bereid bent te betalen en vergelijk je opties. Er is ongetwijfeld een wake-up light op de markt dat past bij jouw budget.

Ervaringen met wake-up lights

De wake-up light gebruikers die wij spreken, geven aan dat het apparaat hen helpt om op een ontspannen manier wakker te worden. Door de geleidelijke overgang van het licht voelen ze zich minder abrupt gewekt en hebben ze meer energie in de ochtend.

Een aantal gebruikers geven aan dat dit wordt versterkt door de geluidsopties. Door natuurgeluiden te gebruiken, zoals het geluid van een kabbelend beekje of het zingen van vogels, kunnen ze nog fijner wakker worden.

Niet iedereen is positief over wake-up lights

Er zijn ook minder positieve ervaringen met wake-up lights. Zo zijn er gebruikers die vinden dat de lichtwekker te duur is in vergelijking tot een normale wekker. Ook zagen we terug in reviews dat het lastig kan zijn om het juiste lichtniveau of de juiste kleurtemperatuur te vinden.

Daarnaast zijn er enkele gebruikers die aangeven dat de wake-up light niet effectief genoeg is om ervan wakker te worden. Dit kan te maken hebben met de manier waarop het lichaam reageert op lichtstimulatie.

Al met al zijn de meeste mensen positief. Het apparaat kan een waardevolle aanvulling zijn op je slaaproutine en helpen om op een rustige manier wakker te worden.

Slimme wake-up lights met app

Slimme wake-up lights kunnen worden aangesloten op platforms als Amazon Alexa, Google Home of Apple HomeKit. Ze hebben dus connectiviteit functies waarmee je de wake-up light met spraakopdrachten of via een smartphone-app kunt bedienen (óf integreren met andere apparaten in jouw huis).

Je kunt bijvoorbeeld jouw wake-up light programmeren om 30 minuten voordat je alarm afgaat geleidelijk aan te gaan en tegelijkertijd andere slimme apparaten in huis te laten activeren, zoals je koffiezetapparaat of je slimme thermostaat. Dit creëert een naadloze en op maat gemaakte ochtendroutine die je kan helpen je dag goed te beginnen.

Handsfree je wekker instellen

Met een slimme lichtwekker kun je dus handsfree je wekker instellen met spraakopdrachten. Denk aan instellingen als zonsopgang-duur, lichtintensiteit en het aanpassen of uitzetten van geluid. Op zoek naar een wake-up light die je met spraak kunt bedienen? Bekijk dan de wake-up light van UPLY. Het apparaat heeft een eigen app en kun je eenvoudig verbinden met Google Home en Amazon Alexa.


UPLY Wake-Up Light – Met Google Home en Amazon Alexa

UPLY
Slimme wake-up light

→ Meer foto’s

De UPLY wake-up light beschikt, naast de connectiviteit functies, over een functie voor het simuleren van zonsopkomst én zonsondergang. Er zijn 7 kleuren en 20 helderheidsniveaus beschikbaar. Wat betreft wekgeluiden kun je kiezen uit 7 natuurgeluiden of een radiozender. Wij vinden dat je relatief veel krijgt voor deze prijs met dit model.

Bekijk reviews en prijs


Beste wake-up light consumentenbond

De consumentenbond heeft in 2023 helaas geen wake-up lights getest. Mede daarom hebben wij een review gemaakt en presenteren wij in dit artikel de top-3 beste wake-up lights van 2023. We hebben in totaal 9 apparaten geanalyseerd en daar zijn er dus slechts 3 van overgebleven die erbovenuit steken.

De wake-up lights zijn, net als bij de consumentenbond, beoordeeld op diverse criteria. Denk aan gebruiksgemak, aantal functionaliteiten en de kwaliteit van het licht en geluid. Deze beste wake-up lights zijn, met 100% zekerheid, een goede keuze voor de gemiddelde consument.

Let wel op: een lichtwekker werkt, zoals eerder benoemd in dit artikel, niet voor iedereen even effectief. We kunnen geen garanties geven dat de apparaten in onze top-3 het verschil gaan maken voor jou. Over het algemeen lezen en horen we positieve verhalen, maar er zijn uitzonderingen. Wellicht dat je er eerst een kan lenen van een vriend of vriendin om te zien of het voor je werkt.

Bekijk ook de beste afvaller uit onze test: Living Nine Wake-Up Light.


Onderzoeksmethode product review

(1)Om te beginnen hebben wij een verdieping gedaan in de productcategorie om te begrijpen wat voor gebruikers de belangrijkste kenmerken zijn van het product. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen essentiële- en minder essentiële kenmerken.
(2)De meest verkochte producten van topmerken en nieuwkomers hebben wij vervolgens naast elkaar gezet in een tabel en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Hierbij hebben we objectief gekeken naar de specificaties van het product en de beloften die het merk doet. Als het bijdraagt aan het onderzoek, testen we sommige producten ook fysiek om een nog beter beeld te krijgen.
(3)Vervolgens hebben wij reviews geanalyseerd van consumenten en experts in Nederland en andere landen in Europa. Deze reviews zijn zwaar meegewogen in de tabel bij stap 2. Dit betekent dat producten die nog weinig of geen reviews hebben, vaak laag scoren en ons toplijstje niet halen.
(4)Tot slot hebben wij ook nog een objectief oordeel en cijfer gegeven op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Wij willen op dit platform alleen producten uitlichten waar wij achter staan en waarvan we zeker weten dat sporters hierbij gebaat zijn.
Onafhankelijk advies
Wij willen ten alle tijde onafhankelijk advies geven en sporters oprecht helpen. Wanneer er een product in het lijstje bij staat dat bij Bol.com of een andere partner van ons beschikbaar is, dan zullen wij linken naar onze partner. Pas wanneer jij via ons koopt bij een van onze partners, ontvangen wij een klein percentage. Echter is het niet ons doel om onze partners en hun producten te promoten. Ons doel is om eerlijk en objectief te adviseren over de productcategorie. Daarom zie je ook vaak producten terug in onze lijstjes die niet naar partners van ons linken en waar we dus niets aan verdienen.

Laat een Reactie achter