Beste wake-up light review

De beste wake-up light van 2023 is de Philips Somneo HF3654/01. We hebben dit gebaseerd op verschillende criteria, waaronder gebruiksgemak, design, personalisatie-opties, aantal functionaliteiten én de kwaliteit van het licht en geluid. De wake-up lights in onze top-3 behoren tot de top van de markt en zijn verkrijgbaar bij Bol.com.

Wij zijn een onafhankelijk adviesplatform voor sport en hebben geen eigen verkoop van wake-up lights. Ons doel is om sporters te helpen bij het vinden van de beste wake-up light om zo het in slaap vallen en het energielevel gedurende de dag te bevorderen.

beste wake-up light1. Philips Somneo HF3654/01Bol.com
wake-up light test2. DistinQ Wake-Up LightBol.com
wake-up light review3. Hyundai Wake-Up LightBol.com

Top-3 beste wake-up lights 2023

Wil je de beste wake-up lights van 2023 met elkaar vergelijken? Wij hebben merken als Philips, Hyundai en Living Nine getest en een top-3 samengesteld zodat jij een keus kan maken die aansluit bij jouw behoeften. De Philips Somneo HF3654/01 kwam als best uit de test en is onze absolute nummer 1, maar ook de wake-up light van DistinQ mag niet ontbreken in jouw oriëntatieproces.


1. Philips Somneo HF3654/01 – Beste wake-up light 2023

beste wake-up light
Beste wake-up light

→ Meer foto’s

De Philips Somneo HF3654/01 is een geavanceerde wake-up light wekker. De wake-up light heeft veel functies zoals een zonsopgang simulatie, een zonsopgang-duur die je kunt personaliseren, een zonsondergang simulatie, 7 natuurlijke wekgeluiden én een FM-radio. Daarnaast kun je de lichtsterkte aanpassen en daarmee de wekker ook gebruiken als leeslamp of nachtlamp.

De zonsondergang simulatie kan je helpen om te ontspannen en tot rust te komen voordat je gaat slapen. Het licht wordt geleidelijk gedimd, net als bij een echte zonsondergang, en er zijn geluidseffecten beschikbaar om je te helpen ontspannen.

De Philips wake-up light heeft ook een speciale functie genaamd RelaxBreathe, waarbij je wordt geleid door een reeks rustgevende ademhalingsoefeningen. Dit kan helpen om stress te verminderen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Tot slot heeft de lichtwekker een oplaadfunctie voor je telefoon en een snooze functie.

Bekijk reviews en prijs


2. DistinQ Wake-Up Light – Beste prijs-kwaliteit

wake-up light test

→ Meer foto’s

De houtkleurige DistinQ Wake-Up Light is een wekker die je op een natuurlijke en comfortabele manier wakker maakt. Het is een goedkoper alternatief dan de lichtwekker van Philips met een aantal handige functies. Denk aan een zonsopgang simulatie, een zonsondergang simulatie en een nachtlampje. De DistinQ Wake-Up Light heeft ook een FM-radio, waarmee je je favoriete radiozenders kunt luisteren terwijl je ontspant of wakker wordt. Het nachtlampje verspreidt zacht licht en is ideaal voor als je ’s nachts even uit bed moet.

Bekijk reviews en prijs


3. Hyundai Wake-Up Light

wake-up light review

→ Meer foto’s

De Hyundai Wake-Up Light is een betaalbaar apparaat dat is voorzien van een zonsopgang simulatie, een FM-radio en een USB-oplaadpoort waarmee je gemakkelijk mobiele apparaten kunt opladen. Met de zonsopgang simulatie wordt het licht geleidelijk aan helderder, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Je kunt de duur van de zonsopgang simulatie aanpassen naar je persoonlijke voorkeur. Daarnaast heeft de Hyundai lichtwekker verschillende kleuropties, waardoor je het licht kunt aanpassen aan je stemming en voorkeur.

Bekijk reviews en prijs


Wat is een wake-up light wekker?

Een wake-up light wekker is een apparaat dat is ontworpen om je op een natuurlijke en zachte manier wakker te maken. Het werkt door geleidelijk aan licht toe te voegen aan de slaapkamer, waardoor je lichaam geleidelijk aan begint te ontwaken voordat je daadwerkelijk wakker wordt.

De meeste wake-up light wekkers hebben verschillende instellingen die je kunt aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld het lichtniveau en de kleurtemperatuur instellen, zodat het licht past bij je eigen slaapgewoonten en omgeving.

Licht combineren met geluid

Sommige lichtwekkers hebben ook geluidsopties, zoals natuurgeluiden of de mogelijkheid om je favoriete muziek af te spelen via Bluetooth. Door deze geluiden te combineren met het licht, kun je een nog zachtere en natuurlijkere manier van wakker worden creëren.

Een wake-up light helpt mensen die moeite hebben om wakker te worden in de ochtend of last hebben van slaapproblemen. Door op een natuurlijke manier wakker te worden, voel je je energieker en meer uitgerust, wat kan leiden tot een betere stemming en meer productiviteit gedurende de dag.

Hoe werkt een wake-up light?

Een wake-up light is een wekker die werkt door middel van een simulatie van een zonsopgang. Het apparaat bootst geleidelijk aan het natuurlijke licht van een opkomende zon na om je te wekken op een zachte en natuurlijke manier.

In de praktijk werkt een lichtwekker als volgt: je stelt de gewenste wektijd in op het apparaat. Een half uur voordat het alarm afgaat, begint de lichtwekker zacht licht uit te stralen dat langzaam maar zeker in helderheid toeneemt, net als een zonsopgang. Dit licht stimuleert je lichaam om wakker te worden door de productie van cortisol te bevorderen, een hormoon dat je energiek maakt en je wakker houdt.

Wakker worden op een natuurlijke manier

Als de wektijd is bereikt, zal de wake-up light het maximale lichtniveau bereiken en eventueel ook een geluidssignaal afgeven om je volledig wakker te maken. De beste wake-up lights bieden ook extra functies zoals een radio of natuurgeluiden om je ontspannen wakker te maken.

Het idee achter een lichtwekker is om je lichaam op een natuurlijke manier wakker te maken, zodat je je energieker en meer uitgerust voelt dan wanneer je abrupt gewekt wordt door een luid alarm.

Waar je op moet letten bij wake-up lights

Als je op zoek bent naar de beste lichtwekker, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Niet iedere wake-up light is namelijk hetzelfde. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

Lichtintensiteit en kleurtemperatuur

Controleer de lichtintensiteit en de kleurtemperatuur van het apparaat. Sommige mensen houden van fel licht om wakker te worden, terwijl anderen een zachter licht willen. De kleurtemperatuur kan ook een rol spelen, aangezien sommige wake-up lights warmer of koeler licht produceren.

Geluidsopties

Check of het apparaat over verschillende geluidsopties beschikt, zoals natuurgeluiden of een radio. Sommige wake-up lampen bieden ook de mogelijkheid om een persoonlijke afspeellijst af te spelen via Bluetooth.

Zonsopgang simulatie

Bekijk bij de specs op de webshop hoe realistisch de zonsopgang simulatie is. Sommige apparaten hebben een langzamere of snellere overgang tussen lichtintensiteit, terwijl anderen een geleidelijke zonsopgang simuleren met verschillende kleurtemperaturen.

Gebruiksgemak

Zorg ervoor dat de lichtwekker gemakkelijk te gebruiken en in te stellen is. Sommige wake-up lights hebben een ingewikkelde interface, terwijl anderen eenvoudiger te gebruiken zijn. Meestal geldt: hoe meer opties, hoe complexer het apparaat. Echter wordt het gebruiksgemak van de Philips wake-up light als zeer goed beoordeeld, terwijl het apparaat veel functies heeft. Er zijn dus uitzonderingen.

Prijs

Wake-up lights zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Overweeg hoeveel je bereid bent te betalen en vergelijk de verschillende opties om de beste wake-up light voor jouw budget te vinden.

Door de bovenstaande factoren in overweging te nemen, kun je een wake-up light vinden die het beste bij jouw behoeften past en die je helpt om op een zachte en natuurlijke manier wakker te worden.

Ervaringen met wake-up lights

Veel mensen die een lichtwekker gebruiken, melden dat het apparaat hen helpt om op een natuurlijke en ontspannen manier wakker te worden. Door de geleidelijke overgang van het licht voelen ze zich minder abrupt gewekt en hebben ze meer energie in de ochtend.

Sommige gebruikers vinden dat de geluidsopties hen helpen om nog rustiger wakker te worden. Door natuurgeluiden te gebruiken, zoals het geluid van een kabbelend beekje of het zingen van vogels, kunnen ze zich nog meer ontspannen voelen en gemakkelijker wakker worden.

Niet iedereen is positief over wake-up lights

Er zijn echter ook enkele negatieve ervaringen met wake-up lights. Sommige gebruikers vinden de lichtwekker te duur in vergelijking met een normale wekker. Anderen vinden het moeilijk om het juiste lichtniveau of de juiste kleurtemperatuur te vinden die het beste bij hen past.

Daarnaast zijn er ook enkele gebruikers die aangeven dat de wake-up light niet effectief genoeg is om hen te helpen wakker te worden. Dit kan te maken hebben met individuele verschillen in slaapgewoonten en de manier waarop het lichaam reageert op lichtstimulatie.

Al met al lijken de meeste gebruikers van wake-up lights positief te zijn over hun ervaringen. Het apparaat kan een waardevolle aanvulling zijn op een slaaproutine en kan helpen om op een natuurlijke en rustige manier wakker te worden.

Slimme wake-up lights met app

Slimme wake-up lights kunnen worden aangesloten op platforms als Amazon Alexa, Google Home of Apple HomeKit. Ze hebben dus connectiviteit functies waarmee je de wake-up light met spraakopdrachten of via een smartphone-app kunt bedienen en integreren met andere apparaten in jouw huis.

Je kunt bijvoorbeeld jouw wake-up light programmeren om 30 minuten voordat je alarm afgaat geleidelijk aan te gaan en tegelijkertijd andere slimme apparaten in huis te laten activeren, zoals je koffiezetapparaat of je slimme thermostaat. Dit creëert een naadloze en op maat gemaakte ochtendroutine die je kan helpen je dag goed te beginnen.

Handsfree je wekker instellen

Met een slimme lichtwekker kun je dus handsfree je wekker instellen met spraakopdrachten. Denk aan instellingen als zonsopgang-duur, lichtintensiteit en het aanpassen of uitzetten van geluid. Op zoek naar een wake-up light die je met spraak kunt bedienen? Bekijk dan de wake-up light van UPLY. Het apparaat heeft een eigen app en kun je eenvoudig verbinden met Google Home en Amazon Alexa.


UPLY Wake-Up Light – Met Google Home en Amazon Alexa

UPLY
Goede wake-up light

→ Meer foto’s

De UPLY wake-up light beschikt, naast de connectiviteit functies, over een functie voor het simuleren van zonsopkomst én zonsondergang. Er zijn 7 kleuren en 20 helderheidsniveaus beschikbaar om uit te kiezen. Wat betreft wekgeluiden kun je kiezen uit 7 natuurgeluiden of een radiozender als wekker.

Bekijk reviews en prijs


Beste wake-up light consumentenbond

De consumentenbond heeft in 2023 helaas geen wake-up lights getest. Mede daarom hebben wij dit wel gedaan en presenteren wij in dit artikel de top-3 beste wake-up lights van 2023. We hebben in totaal 9 apparaten getest en daar zijn er dus slechts 3 van overgebleven die erbovenuit steken.

De wake-up lights zijn, net als bij de consumentenbond, getest op diverse criteria. Denk aan gebruiksgemak, aantal functionaliteiten en de kwaliteit van het licht en geluid. Deze beste wake-up lights zijn de ideale keuze voor de gemiddelde consument die streeft naar meer energie gedurende de dag.

Let wel op, een lichtwekker werkt niet voor iedereen even effectief en we kunnen geen garanties geven dat de apparaten in onze top-3 het verschil gaan maken voor jou. Over het algemeen lezen en horen we positieve verhalen, maar er zijn uitzonderingen. Wellicht dat je er eerst een kan lenen van een vriend of vriendin om te zien of het voor je werkt.

Bekijk ook de beste afvaller uit onze test: Living Nine Wake-Up Light.

Laat een Reactie achter