Met crosstraining werk je aan kracht, lenigheid, behendigheid, snelheid en je algehele fitheid. En daar komen veel verschillende oefeningen bij kijken, waaronder het liften van gewichten en gymnastics aan de pull-up bar. Wil je zere handen of het losscheuren van eelt voorkomen? Ontdek de beste crosstraining grips!

Waarom crosstraining grips?

Als je jouw handen niet beschermt met crosstraining grips, dan heb je grote kans dat je pijnlijke wonden oploopt waar je nog dagen last van kunt hebben. Ook bieden grips bijvoorbeeld uitkomst bij het doen van veel herhalingen met een kettlebell. Je hoeft dan niet bang te zijn dat ze door zweet uit je handen glippen!

Redenen voor crosstraining grips:

  1. Voorkom blaren en wonden op je handpalm
  2. Verbeter grip voor als je gaat zweten
  3. Ondersteun je polsen bij zware lifts

Crosstraining grips vs crosstraining handschoenen

Bij crosstraining kun je een onderscheid maken tussen crosstraining grips en crosstraining handschoenen. Wat is het verschil?

Crosstraining grips

Crosstraining grips, ook wel gymnastic grips, zijn vooral bedoeld voor oefeningen aan de pull-up bar of ringen. Denk aan kipping pull-ups, toes-to-bars of muscle-ups. Voor deze oefeningen bieden ze de benodigde bescherming voor de handpalm.

Je kunt bij crosstraining grips kiezen uit twee of drie vingergaten. Grips met twee vingergaten bieden meer flexibiliteit voor de vingers. Grips met drie vingergaten zijn vooral fijn als je een platte en brede handpalm hebt.

Crosstraining handschoenen   

Crosstraining handschoenen lijken op gewone handschoenen die je ook voor bijvoorbeeld fitness kunt gebruiken. Deze heb je in varianten waarbij de handpalm, rug van de hand en vingers bedekt zijn.

Er zijn ook crosstraining handschoenen waarbij slechts een deel van de vingers bedekt is. Crosstraining handschoenen zijn ideaal voor bijvoorbeeld rope climbs. Echter bieden ze niet optimaal bescherming voor oefeningen aan de pull-up bar.

Handschoenen voor gewichtheffen

Een nadeel van gymnastic grips is dat ze niet ideaal voor barbell oefeningen. Bij workouts waar barbell- en pull-up bar oefeningen gecombineerd worden, laten veel atleten de vingergaten open hangen, zodat ze de barbell direct met hun blote handen kunnen vastgrijpen.

Er zijn ook specifieke handschoenen voor gewichtheffen die, naast bescherming voor de handpalm, ook ondersteuning bieden voor de polsen. De meeste gewichtheffers vinden echter dat handschoenen ten koste gaan van het optimaal beheersen van lifts en het versterken van je grip.

4 beste crosstraining grips en handschoenen

Hieronder onze top-4 op basis van reviews van crosstraining atleten.

1. Bear Komplex

De crosstraining grips van Bear Komplex zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens onwijs stoer uit! Ze zijn simpel, maar effectief. De polsband is verstelbaar en biedt voldoende steun. Het leer zal zich na verloop van tijd gaan vormen, zodat je steeds meer grip krijgt om de bar of bij het werken met gewichten.

Bekijk reviews en prijs

2. JerkFit WODies

De JerkFit WODies zijn speciaal gemaakt voor gewichtheffen. Met de WODies bescherm je jouw handpalmen en voorkom je schuurplekken. Ze kunnen goed tegen zweet en magnesium en zijn ademend én goed wasbaar. Door de brede polsband krijgt je pols extra ondersteuning bij het uitvoeren van de lifts.

Bekijk reviews en prijs

3. Reeva kangaroo grips

reeva

Reeva kangaroo grips zijn – zoals de naam al doet vermoeden – gemaakt van 100% Australisch kangoeroeleer. Dit is de sterkste leersoort en vormt zich volledig naar je hand. Het kopen van deze grips is dus een goede investering, omdat ze lang mee zullen gaan. Naast de sterkste, zijn dit ook de dunste grips op de markt. Hierdoor kun je jouw palmen beschermen, maar blijft het natuurlijke gevoel aan de bar behouden.

Bekijk reviews en prijs

4. Beeletix

beeletix

Deze crosstraining handschoenen van Beeletix bieden bescherming voor je handpalm tijdens rope climbs. De handpalm is van echt leer, terwijl de rug is gemaakt van duurzaam en zweet doorlatend materiaal. Beeletix is een kwalitatieve handschoen van hoogwaardige materialen met een fijne pasvorm.

Bekijk reviews en prijs

Belangrijk: kies de juiste maat

Als je optimaal wilt profiteren van de voordelen van crosstraining handschoenen en grips is het belangrijk om de juiste maat te kiezen.

Om de juiste maat te bepalen voor handschoenen meet je de omtrek van je vlakke hand, net onder de knokkels en zonder duim.

  • 17 – 19 cm = S
  • 19 – 21 cm = M
  • 21 – 23 cm = L
  • 23 – 25 cm = XL

Om de juiste maat te bepalen voor grips meet je de lengte van je hand tussen het begin van je middelvinger en het begin van je pols.

  • 7,5 – 9 cm = S
  • 9 – 10,5 cm = M
  • 10,5 – 12 cm = L

Bekijk de volledige collectie crosstraining handschoenen en grips >>

Laat een Reactie achter