Crosstraining in Amsterdam

De crosstraining community in Amsterdam groeit. De levensstijl wordt steeds populairder onder Amsterdammers. Het is ook niet zo gek. Crosstraining helpt je onder andere met het opbouwen van functionele kracht en conditie, waardoor het dagelijks leven gemakkelijker wordt.

Top-4 crosstraining boxen in Amsterdam

Amsterdam heeft inmiddels in ieder stadsdeel meerdere plekken waar je kan crosstrainen. Wij waren nieuwsgierig naar ervaringen van atleten bij verschillende crosstraining gyms. Of eigenlijk boxen. In crosstraining wordt een trainingsruimte namelijk een ‘box’ genoemd en geen gym.

Er zijn grootschalige en kleinschalige boxen in Amsterdam. Ook is de ene crosstraining box een stuk competitiever dan de andere box. Ondanks dat meningen van Amsterdamse atleten verschillen, hebben we er toch een rode draad uit kunnen halen. Dit zijn de top-5 crosstraining boxen in Amsterdam.

1. Vondelgym

Vondelgym is op dit moment de grootste crosstraining box in Amsterdam. Ze hebben 3 locaties in de stad, namelijk in West, Oost en Zuid. Vondelgym is meer dan alleen een crosstraining box. Je kunt er ook zaktraining doen, deelnemen aan yogaklassen en fitnessen.

De faciliteiten en trainers zijn goed. Daarnaast kom je de beste crosstraining atleten van Nederland tegen. Er hangt een gezonde competitieve sfeer.

Een nadeel van Vondelgym is dat het wat massaler is dan de kleinere boxen in Amsterdam waardoor het community gevoel er minder is. Neemt niet weg dat het een toplocatie is om aan je fitheid te werken met inspirerende atleten om je heen.

Bekijk box

2. CrossFit Mobilis

Mobilis CrossFit opende zijn deuren in 2012 en is uitgegroeid tot een toonaangevende box in Amsterdam. Ze zijn begonnen in Buitenveldert en in 2016 hebben ze hun 2de crosstraining box geopend in Amsterdam Oost.

Bij Mobilis lopen goede specialisten rond. Ze zijn toegankelijk voor ieder niveau en iedere leeftijd. Er worden regelmatig clinics, ‘specialty classes’ en evenementen georganiseerd. Dat maakt het extra leuk om er te trainen.

Het is minder kleinschalig dan het was, maar dit gaat niet ten koste van de kwaliteit van de lessen. De coaches hebben oog voor iedere atleet en helpen bij het verbeteren van je techniek.

Bekijk box

3. CrossFit Amsterdam

CrossFit Amsterdam was de allereerste crosstraining box in Amsterdam. Ze zijn opgericht in 2009 en waren daarmee een van de eerste in de Benelux.

Het is een professionele crosstraining box met veel ervaring. Bij CrossFit Amsterdam krijg je veel persoonlijke aandacht en proberen de coaches van jou echt een betere atleet te maken. Het is een hechte community met een internationaal karakter.

Je kunt je specialiseren in bepaalde skills door het volgen van ‘Specialty Classes’. Ook zijn er veel uren beschikbaar waarin je vrij kunt trainen. Wel zo handig als je aan je biceps wilt werken.

Bekijk box

4. CrossFit Zeeburg

CrossFit Zeeburg is een hele toegankelijke box voor als je wilt beginnen met crosstraining. Je kunt er beginners klassen volgen en er hangt geen competitieve sfeer.

De community bij CrossFit Zeeburg is hecht. In de weekenden staat het hele terrein vol met mensen die aan hun fitheid (en social skills) willen werken. Daarnaast worden er regelmatig BBQ’s en andere sociale activiteiten georganiseerd met elkaar.

Iedere zondag is er een buddy workout. Dit is een mooie manier om mensen te leren kennen. De box is vooral geschikt voor beginners en gevorderden. Wil je echter de volgende stap maken, dan kun je in andere boxen beter uit de voeten.

Bekijk box

Bekijk alle boxen in Amsterdam

Wil je een overzicht van alle crosstraining boxen in Amsterdam? Dat kan. Amsterdam heeft 15+ crosstraining boxen. Bekijk hier alle crosstraining boxen in Nederland.

Dit vind je vast ook interessant: Top-4 beste roeitrainer

Laat een Reactie achter