Gemiddelde crosstraining atleet is geen topatleet

Als je gaat googlen op ‘CrossFitters’ dan zie je een hoop zware gewichten en gespierde mannen. Best intimiderend. Sommige vrouwen hebben daarom de perceptie dat je van crosstraining heel gespierd wordt.

Als je kijkt naar CrossFit Games® atleten is dat ook zo. Echter zijn CrossFit Games® atleten professionals die meerdere uren per dag trainen en er een strak voedingsschema op na houden. De gemiddelde crosstraining atleet is geen topatleet. Die zie je niet zo snel rondlopen met enorme spieren.

Geen enorm gespierd, maar strak lichaam

De gemiddelde crosstraining atleet is vooral fit en heeft functionele kracht. Ja, je lichaam wordt sterker. Dit betekent ook dat je meer spieren krijgt. Dit betekent echter niet dat je gaat bulken.

Oefeningen uit atletiek, gymnastiek en het gewichtheffen worden gecombineerd om ervoor te zorgen dat je conditie en functionele kracht verbeteren. Er zit dus veel variatie in de workouts. Hier krijg je geen enorm gespierd lichaam van, maar vooral een strak lichaam.

“Je hebt zelf in de hand hoe jij je lichaam wilt vormgeven.”

Dit vind je vast ook interessant: Top-3 beste crosstraining schoenen

Meerdere doelen mogelijk met crosstraining

Je kunt bij crosstraining meerdere doelen stellen. Zo kan je doel bijvoorbeeld zijn om af te vallen, je conditie te verbeteren of om sterker te worden. Bij ieder doel hoort een ander trainingsprogramma.

Wil je spieren opbouwen, dan kun je het best weinig herhalingen doen met veel gewicht. Wil je afvallen, dan kun je het best veel herhalingen doen met minder gewicht. Bij ieder doel hoort ook een ander voedingsprogramma. Je hebt dus helemaal zelf in de hand hoe jij je lichaam wilt vormgeven.

“50% van alle crosstraining members is vrouw.”

Crosstraining niet alleen voor bodybuilders

Er zijn op dit moment meer dan 15.000 crosstraining boxen in meer dan 160 landen. 50% van alle crosstraining members is vrouw. Mannen en vrouwen zijn helemaal gelijk in de sport, op alle onderdelen gelden dezelfde regels. Crosstraining is dus zeker niet alleen een sport voor bodybuilders, maar vooral een levensstijl voor iedereen die fit wil zijn.

Starten met crosstraining

Overweeg je om te starten met crosstraining? Bezit je over een goede portie doorzettingsvermogen en ben je bereid jezelf goed in het zweet te werken? Dan gaat onze beginner’s guide je verder helpen.

Laat een Reactie achter