Crosstraining wedstrijden voor alle niveaus

Het is een misvatting dat je pas aan crosstraining wedstrijden mee kan doen als je de beste atleet bent van je box. Er zijn in Nederland ook wedstrijden die rekening houden met beginners.

Je wordt dan ingedeeld in een klasse die past bij je huidige niveau. Iedereen kan dus meedoen aan een wedstrijd. Al is het wel aan te raden om eerst de basics onder knie te krijgen. Hieronder vind je een aantal wedstrijden waaraan je mee kunt doen als beginner.

1. CrossFit Games® Open

De CrossFit Games® is het grootste crosstraining evenement ter wereld. Via de CrossFit Open kun je je kwalificeren voor de CrossFit Games® finale. De CrossFit Open bestaat (meestal) uit 5 workouts in 5 weken die je moet afleggen in je eigen box. De Open is eigenlijk een wedstrijd op zich geworden. De meeste atleten doen niet mee om zich te kwalificeren, maar meer voor het testen van hun fitheid en voor de ervaring.

De workouts kun je via een judge of op video vastleggen en vervolgens invoeren via je account op games.crossfit.com. Je kunt de workouts zowel RX als scaled afleggen, dit maakt het ook toegankelijk voor beginners.

De CrossFit Games® is een internationale competitie voor iedereen die aan crosstraining doet. In 2018 deden bijna 500.000 atleten mee over de hele wereld.

Zie hieronder hoe Mat Fraser (Fittest Man on Earth) in 2018 workout 18.5 van de Open deed.

Dit vind je vast ook interessant: Top-3 beste crosstraining schoenen

2. The Nationals

De Nationals is een fitness competitie in Nederland met 4-5 workouts in één seizoen. Er zijn zes divisies: Platinum, Gold, Silver, Bronze, Iron en Teen. Iedere divisie krijgt eigen versies van de workouts, passend bij het niveau van de divisie.

Je start met een ‘placement workout’ om te bepalen in welke divisie je mee kunt doen. Vervolgens doe je elke maand een workout in je eigen box. Per workout kun je punten verdienen voor het overall klassement in jouw divisie.

Zie hieronder een video van de placement workouts van seizoen 2019/2020.

Meer informatie over The Nationals >

3. The Dutch Throwdown

The Dutch Throwdown is een Nederlandse crosstraining wedstrijd waar ook iedere crosstraining atleet aan mee kan doen. Het event is niet voor de beste atleten, maar juist voor de rest.

Ze hebben de competitie onderverdeeld in drie categorieën: scaled, advanced en RX. De wedstrijd bestaat uit een kwalificatieronde en het hoofdevent in Den Bosch. De kwalificatieronde bestaat uit twee WODs verspreid over twee weken. Deze WODs dien je te doen in je eigen box. De beste atleten van iedere categorie mogen naar de finaledag in Den Bosch.

Zie hieronder een video van de kwalificatieronde (WOD 1) van seizoen 2017/2018.

Meer informatie over The Dutch Throwdown >

Laat een Reactie achter

  1. Zaneta

    hello , can i try some competition in crossfit? i trein many years , i want try myself