Crosstraining cursussen in Nederland

Wil je trainer worden? Of wil jij je verder ontwikkelen als crosstraining atleet? Dan kan een trainingsprogramma heel nuttig zijn. Je kunt in Nederland diverse trainingsprogramma’s doen. Zo kun je een algemene crosstraining cursus doen of cursussen die verdieping geven in specifieke onderdelen als gewichtheffen, gymnastics en conditioning. Zie hieronder een overzicht van alle crosstraining cursussen in Nederland.

Cursussen voor trainers en atleten

CursusDuurLocatieMeer informatie
CrossFit® level 1 course2 dagenAlmeretraining.crossfit.com
CrossFit® level 1 course2 dagenRotterdamtraining.crossfit.com
CrossFit® level 2 course2 dagenEnschedetraining.crossfit.com
Olympic Weightlifting9 lessenAmsterdamusc.uva.nl
Olympic Weightlifting9 lessenUtrechtwww.olympos.nl
Olympic Weightlifting3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Gymnastics2 dagenAlmeretraining.crossfit.com
Gymnastics3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Conditioning3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Functional bodybuilding3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Zwemmen5-10 sessiesAmsterdamwww.swimgym.nl

Naast de bovenstaande cursussen, worden meestal ook cursussen aangeboden bij lokale crosstraining boxen. Zoek hier een crosstraining box bij jou in de buurt en vind een trainingsprogramma dat bij je past.

Cursussen voor box eigenaren

Als je een crosstraining box wilt openen die erkend wordt door CrossFit Inc., dan moet je minimaal de ‘CrossFit® Level 1 Certificate Course’ afgerond hebben van CrossFit Inc. Level 1 geeft inzicht in de basisprincipes en oefeningen van crosstraining. Deze basis is nodig om anderen te helpen fitter en gezonder te worden.

Als je level 1 hebt afgerond, kun je ook level 2 doen voor gevorderden. Deze cursus gaat dieper in op de crosstraining-methode en leert je om mensen te coachen. Daarnaast krijg je concrete tips over hoe je een training en/of trainingsprogramma opzet en implementeert. Tot slot zijn er verdiepende cursussen voor verschillende leeftijdsgroepen of voor specifieke onderdelen te volgen via CrossFit Inc.

Bekijk ook:

Tip: Bekijk hier reviews en prijzen van de best verkochte crosstraining handschoenen >>

Top-3 crosstraining handschoenen