Emma matras review 2021

Investeren in een goed matras gaat je helpen om beter te slapen. In dit artikel delen wij (fitness experts) onze ervaringen met het Emma O2 matras en krijg je waardevolle tips voor als je een Emma matras wilt kopen.

Wij hebben verschillende matrassen getest en gereviewd. Zo hebben we ook kritisch gekeken naar het Emma matras. Waarom? Omdat wij weten dat slaap essentieel is voor een fit leven. Leer hier waarom je wel óf juist niet een Emma matras moet kopen.

Emma O2 matras is het beste matras

Het Emma matras is door de consumentenbond beoordeeld als beste matras van 2021. Het matras is gemaakt in Duitsland en wordt qua prijs-kwaliteitverhouding als een topper in de markt gezien.

Het blijft echter lastig om één matras aan te wijzen als ‘beste matras’. Dit komt omdat behoeftes verschillen. Het Emma matras scoort bijvoorbeeld bovengemiddeld goed op levensduur en ligeigenschappen, maar het kan wel wat harder aanvoelen vanwege de ondersteuning die het biedt.

Focus op slaaphouding mét comfort

Het Emma O2 matras beschikt over drie schuimlagen. De onderste laag van het matras is gemaakt van HRX-schuim (koudschuim). Dit schuim helpt je lichaam natuurlijk recht en ontspannen te houden, ongeacht je slaappositie. Wanneer je gaat liggen vormt het matras zich naar je lichaam, maar het zorgt ook voor stevigheid zodat je niet in een ongezonde houding komt te liggen.

Emma O2 matras – #1 in Nederland

emma matras

Meer foto’s

Goede drukverdeling en puntelasticiteit

Wij vinden dat het matras een mooie balans heeft gevonden tussen comfort en slapen in een gezonde houding. De middelste laag, gemaakt van visco-elastisch schuim (ook wel traagschuim), zorgt voor de juiste drukverdeling. Hierdoor wordt je lichaamsgewicht evenredig verdeeld en krijg je geen last van vervelende drukpunten. Meestal veert schuim snel terug als je het ingedrukt, maar bij traagschuim vormt zich het zich langzaam terug naar zijn oorspronkelijke staat. Dit werkt drukverlagend en hierdoor slaap je beter.

De bovenste schuimlaag is gemaakt van Airgocell® schuim. De gelachtige structuur geeft nóg meer comfort en goede puntelasticiteit. Met puntelasticiteit wordt bedoeld dat het matras zich aanpast aan je slaappositie zodat je wervelkolom recht blijft. Afhankelijk van je gewicht en slaappositie veranderen namelijk je drukpunten. Om te voorkomen dat de wervelkolom verkeerd komt te liggen, helpt het matras om de zwaardere lichaamsdelen (bekken en schouders voor zijslapers) meer te laten inzinken, terwijl lichtere lichaamsdelen worden ondersteund.

Bijkomend voordeel van goede puntelasticiteit is dat vibraties worden geabsorbeerd. Dit betekent dat samendrukkingen (bij bewegen) plaatselijk gebeuren en je partner geen last zal ondervinden als jij je even omdraait.

De combinatie van deze drie verschillende materialen maakt het matras anders dan andere matrassen. Je koopt een unieke slaapbeleving en het is op dit moment het best verkochte matras in Nederland.

De plus en minpunten van het Emma matras

Dit zijn de plus en minpunten op basis van onze ervaringen.

PluspuntenMinpunten
Goede drukverdeling, wat zorgt voor extra comfortMinder goede ondersteuning voor mensen met flink overgewicht
Optimale ondersteuning voor rug en schoudersHet kan wat harder aanvoelen als je net gaat liggen
Hoog aanpassingsvermogen naar je slaappositie100% synthetische materialen
Lange levensduur (duurzaam)Niet omkeerbaar
Redelijk tot goed vochtdoorlatend materiaal
Ideaal voor stellen vanwege plaatselijke samendrukkingen
Temperatuurregulerende en goed wasbare matrashoes (60°C)
Elegant design
Gunstig geprijsd

Onze conclusie over het Emma matras

Naast de consumentenbond zijn óók wij zeer te spreken over het Emma O2 matras. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het matras niet de beste optie is. Denk aan te zware mensen of als je voor extreme luxe wilt gaan. Echter kunnen wij, op basis van de bovengenoemde voordelen, het matras sterk aanbevelen. Het gaat je helpen aan een fitter leven.

Het matras is verkrijgbaar in 12 maten en te koop bij Beterbed. Met een proefperiode van 100 dagen loop je geen risico en kun je het matras terugbrengen als het niet bevalt. Mede door deze voorwaarde kiezen steeds meer mensen om hun matras online te kopen. Daarnaast heeft Corona sterk bijgedragen aan de stijging in online verkopen van matrassen.

Emma O2 matras – Meest verkocht

emma O2 matras

Bekijk prijs en vergelijk

Veelgestelde vragen

Voordat je een Emma matras gaat kopen wil je een aantal dingen afwegen. Lees hieronder de veelgestelde vragen die we terug hebben gezien op webshops.

Wat kost een Emma matras?

De kosten van het matras hangen af van het formaat. Een Emma matras begint vanaf €448 (70 x 200 cm) en loopt op tot €1186 (200 x 200 cm). Kijkende naar reviews van verschillende webshops, vinden klanten dit een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kan ik het matras met korting kopen?

In de meeste gevallen wel. Bij Beterbed heb je scherpste prijzen in de markt. Op het moment van schrijven krijg je 25% korting op een Emma matras. Bekijk hier of je korting kunt krijgen.

Emma matras of IKEA matras?

Dat is persoonlijk, maar als voor kwaliteit wilt gaan, dan kun je beter voor een Emma matras kiezen. Wij vinden zelf een investering in een matras een van de beste die je kunt doen dus zouden hier niet zo snel op bezuinigen. Heb je echter een beperkt budget? Dan kun je bij IKEA een degelijk matras krijgen tegen aan lage prijs.

Hoe dik en zwaar is het matras?

Het matras is 25 cm dik en is niet omkeerbaar. De HRX-schuimlaag neemt het grootste deel van het matras in beslag (21 cm). Het gewicht van het gangbare model 140 x 200 cm is 29,5 kg.

Hoe snel wordt het matras geleverd?

Bij Beterbed heb je het matras al binnen 3 tot 6 dagen. Je hoeft hier dus niet weken op te wachten en ze komen het matras bezorgen aan de voordeur.

Heb ik garantie op het matras?

Je hebt 10 jaar garantie op het matras. Daarnaast kun je 100 dagen proefslapen. Bevalt het de eerste maanden niet? Dan komen ze het matras weer bij je ophalen.

Waar komt het Emma vandaan?

Emma is opgericht in Duitsland. De missie van de scale-up is om de Europese markt net zo transparant en consumentgericht te maken als in de VS.

Waarom heeft mijn matras een chemische geur?

Er kan een chemische geur vrijkomen als je het nieuwe matras uitpakt. Dit is normaal en de geur is niet schadelijk. Binnen een aantal dagen zal de geur verdwijnen, mits je de ruimte waarin je slaap goed ventileert. 

Emma matras topper

We hebben het matras ook getest in combinatie met een Emma matras topper. De topper is ideaal voor als je nog meer comfort en luxe wilt toevoegen, zonder dat je de voordelen van het matras verliest. 

Wat de matras topper (in onze optiek) extra gaaf maakt is dat je de topper kunt omdraaien. Het heeft namelijk twee zijdes, een zachte zijde en een harde zijde. Je kunt zo zelf bepalen wat het lekkerst ligt en je slaapervaring afwisselen.

De topper ventileert goed en zorgt voor de juiste temperatuur tijdens je slaap. Meer leren? Bekijk de topper hier.

emma matras topper

Emma matras topper →

Meer Emma matras ervaringen

Deze review is gebaseerd op slechts enkele meningen. Wij hebben er vooral naar gekeken met de bril of het matras goed is voor de kwaliteit van je slaap en je fitheid. Wil je echter meer ervaringen en reviews lezen over het Emma matras? Lees dan hier verder.

Bekijk ook: 300+ Emma matras ervaringen

Laat een Reactie achter