Beste ergonomische bureaustoel 2023
De beste ergonomische bureaustoel van 2023 is de Ahrend 2020 Verta. Ahrend bestaat al 125 jaar en ze zijn expert in het inrichten van vitaliserende werkomgevingen. De ergonomische bureaustoelen van Ahrend behoren tot de top van de markt.
Naast Ahrend mogen de merken Gispen, HÅG en LifeGoods niet ontbreken in jouw oriëntatieproces. In dit artikel krijg je inzicht in alles waar je op moet letten als je een ergonomische bureaustoel wilt kopen en krijg je de top-4 beste ergonomische bureaustoelen van 2023.
Wij bieden onafhankelijke informatie over bureaustoelen en verkopen ze zelf niet. Wij hebben als doel om thuiswerkers en kantooreigenaren te helpen aan een goede ergonomische bureaustoel, omdat we weten dat dit belangrijk is voor het verbeteren van sportprestaties én voor het voorkomen van rugklachten. Zeker voor mensen met een kantoorbaan is het verstandig om te investeren in een vitale werkplek, zowel thuis als op locatie.
![]() | 1. Ahrend 2020 Verta Zwart | Coolblue |
![]() | 2. Gispen Zinn Smart 2.0 Zwart | Coolblue |
![]() | 3. HÅG Futu Mesh Zwart | Bol.com |
![]() | 4. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel | Bol.com |
Top-4 beste ergonomische bureaustoelen van 2023
Op zoek naar een ergonomische bureaustoel voor thuis of op kantoor? Zie hieronder de top-4 beste ergonomische bureaustoelen van 2023. De Ahrend 2020 Verta was de absolute nummer 1 uit onze test, maar ook de bureaustoelen van Gispen, HÅG en LifeGoods scoorden goed.
Met uitzondering van de LifeGoods bureaustoel, voldoen deze beste ergonomische bureaustoelen allemaal een de Nederlandse ARBO-wet. Daarin staat dat een goede bureaustoel aan de Europese norm moet voldoen, genaamd NEN-EN 1335. Ook voldoen ze aan de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR 1813).
1. Ahrend 2020 Verta Zwart – Beste ergonomische bureaustoel 2023

Met de Ahrend Verta bureaustoel koop je een optimale zithouding en comfort tijdens het werken achter je bureau. De stoel voldoet aan alle ergonomische eisen en is eenvoudig in te stellen. De Ahrend Verta bevat synchroonmechaniek waarmee je in een actieve werkhouding komt te zitten. De rugleuning ventileert en de verstelbare armleuningen zijn gemakkelijk aan te passen. Dit alles bij elkaar én zijn luxe uitstraling zorgen ervoor dat de Ahrend Verta wat ons betreft de beste bureaustoel is van 2023.
2. Gispen Zinn Smart 2.0 Zwart – Ergonomische bureaustoel

De ergonomische Gispen Zinn Smart bureaustoel 2.0 is een stijlvolle en comfortabele bureaustoel van hoge kwaliteit. Dankzij de goed verstelbare rugleuning en armleuningen is het een populaire bureaustoel voor kantoorruimtes, maar ook voor thuiswerken wordt die veel gekozen. De wielen zijn voor zowel harde als zachte ondergronden geschikt. Al is een vloerbeschermer wel aan te raden als je er zeker van wilt zijn geen schade op te lopen aan je harde vloer.
3. HÅG Futu Mesh Zwart – Ergonomische bureaustoel

De HÅG Futu bureaustoel is onze nummer 3 van dit ergonomische lijstje. Het model heeft een goed verstelbare lendensteun en ook de zitdiepte kun je verstellen. De stoel is uitgerust met de inBalance™ technologie en een gebalanceerd bewegingsmechanisme. Dit zorgt voor maximale bewegingsvrijheid, zowel voorwaarts als achterwaarts. De schommel-weerstand is verstelbaar en te fixeren. Ook zijn de armleuningen van deze comfortabele bureaustoel in hoogte en breedte verstelbaar.
4. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel – Beste prijs-kwaliteit

De LifeGoods ergonomische bureaustoel behoort in 2023 tot de beste ergonomische bureaustoelen. Dit is met name te danken aan de goede prijs-kwaliteit verhouding. De bureaustoel is 10 cm in hoogte te verstellen met een mechanisch gasveer systeem en je zet de stoel eenvoudig in elkaar. Ook heeft het een hoofdsteun om de druk op je nek te ontlasten, die je in hoogte en hoek kan verstellen. Naast de verstelbare hoofdsteun en armleuningen, is ook de rugsteun 120° verticaal verstelbaar.
Waarom een ergonomische bureaustoel?
46% van de Nederlanders zit gemiddeld zeven uur of meer per dag. Daarnaast zitten Nederlanders nog eens 85 procent van hun vrije tijd (bron: www.allesoversport.nl). En dat terwijl zitten ingrijpende gevolgen kan hebben voor je gezondheid…
Australisch onderzoek onder 200.000 volwassenen van 45 jaar en ouder toont aan dat veel zitten verantwoordelijk is voor bijna zeven procent van het aantal vroegtijdige sterfgevallen. Het geeft aan dat wij mensen niet gemaakt zijn om te zitten. Maar als het dan toch moet voor je werk, doe het dan zo verantwoord mogelijk.
Een investering in een goede ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat een hoop rugklachten en bezoeken aan de physiotherapeut je bespaart blijven. Naast rugklachten verminder je ook het risico op vermoeidheid, stress, hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht én behoud je een mooi postuur.
Wat is een ergonomische bureaustoel?
Ergonomie is de wetenschap van de mens in relatie tot zijn omgeving. In de werkomgeving wordt vaak het werken of zitten achter een beeldscherm bedoeld. Een bureaustoel is ergonomisch als je, door middel van de juiste ondersteuning en bewegingsvrijheid, in een optimale werkhouding komt te zitten. Ze zijn dus speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam.
Bij het ontwerp van een ergonomische bureaustoel is rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Naast dat je een ergonomische stoel op diverse manieren kan verstellen, past een goede stoel zich ook automatisch aan naar je lichaam door zijn materialen en structuur. Omdat we van nature niet gemaakt zijn om te zitten en gevarieerd willen bewegen, is de ideale ergonomische stoel óók dynamisch.
Dynamische bureaustoel wordt mainstream
Zitten op een dynamische bureaustoel, waarop je continu in beweging bent, is de nieuwe manier van zitten achter je bureau. Dit zorgt voor een goede doorbloeding, het vermindert de constante druk op je tussenwervelschijven en gewrichten én het houd je spieren actief. Met een dynamische bureaustoel voorkom je rugklachten die je regelmatig terugziet bij bureaustoelen met een vaste zitting.
De zitting moet dermate dynamisch zijn dat je spieren tijdens het zitten aan het werk worden gezet en dat de ondersteuning van het bekken behouden blijft, ongeacht de positie waar je in zit. Bij de meeste bureaustoelen wordt gebruik gemaakt van de synchroonmechaniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de rugleuning en de zitting tegelijkertijd meebewegen als je naar voor of achter beweegt.
Andere meer geavanceerde technieken, zoals de Trimension-technologie, laten de zitting zelfs meebewegen naar links en rechts. Wil je de meest optimale werkhouding aannemen? Koop dan een ergonomische stoel met een meebewegende rugleuning en zitting.
Verstelbare bureaustoelen, dit zijn je opties
Een goede ergonomische bureaustoel kun je verstellen naar je lichaam. Hierbij heb je bij de ene bureaustoel meer opties dan bij de ander. Als je voor een gezonde werkhouding wilt gaan, bekijk dan of je de bureaustoel in ieder geval kan verstellen op de onderstaande manieren:
- Zithoogte. Plaats je benen in een hoek van 90 à 100 graden. Zorg er hierbij voor dat je bovenbenen horizontaal zijn en dat je knieën niet hoger staan dat je heup.
- Zitdiepte. Als je volledig achterin de stoel zit, zorgt een kleine ruimte (ongeveer een gebalde vuist) tussen de knieholte en de voorkant van de zitting voor een correcte zithouding.
- Rugleuning. Stel een vrije of vaste positie in met te allen tijde een rechte rug.
- Lendesteun. Plaats de bolling net onder je rugholte zodat je met een comfortabel gevoel in de stoel zit.
- Armleuning hoogte. Leg de bovenarm langs het lichaam en de onderarm op de armleuning in een hoek van 90 graden.
- Armleuning breedte en diepte. Stel de breedte en diepte in op een manier die voor jezelf comfortabel voelt en waarmee je je schouders kunt ontspannen als je in de stoel zit.
- Synchro-mechanisatie. Stem de tegendruk van het synchro-mechanisme af op uw behoefte voor extra flexibiliteit in de rug.
- Kantelbare zitting. Door de zitting te kantelen, kan de rug ontspannen in een nieuwe positie.
De onderstaande video geeft je een eerste indruk van een goede werkhouding.
Hoe je de beste ergonomische bureaustoel vindt
Ben je van plan om een ergonomische bureaustoel te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moeten letten. Denk bijvoorbeeld aan de duurzaamheid van het materiaal of de vorm van de rugleuning. Lees het hieronder.
Hoe intensief maak je gebruik van een bureaustoel?
Als je vaak langdurig zit op een dag, dan moet de stoel comfortabeler zijn en mechanismen hebben die zorgen voor genoeg dynamiek. Zo zijn er bureaustoelen op de markt die geschikt zijn voor 8 uur zitten maar ook voor 3 tot 5 uur zitten. Check dit dus even bij de eigenschappen in de winkel.
Bureaustoel zonder armleuningen, wel of niet doen?
Dit hangt sterk af van het type werk dat je doet. Wanneer je veel achter een bureau zit, zijn verstelbare armleuningen aan te raden. Dit zit comfortabeler en bovendien geeft het je de ondersteuning die je lichaam nodig heeft, mits je de armleuningen afstelt op de juiste hoogte.
Als je regelmatig staat of als je afwisselende werkzaamheden hebt, kan een bureaustoel zonder armleuning praktischer zijn.
Bureaustoel met wieltjes of zonder wieltjes?
Wieltjes kunnen handig zijn om jezelf te verplaatsen rondom je bureau. Je bent een stuk mobieler dan op een bureaustoel zonder wieltjes en kunt gemakkelijk even iets pakken aan de andere kant van je bureau zonder op te hoeven staan. In de meeste (thuis)kantoren zie je dan ook bureaustoelen mét wieltjes.
Een nadeel van bureaustoelen met wieltjes is dat ze je vloer kunnen beschadigen als je niet de juiste wieltjes gebruikt. Ook zijn bureaustoelen zonder wieltjes net wat stabieler.
Mobiele bureaustoel met 5 wieltjes
Ga je voor een ergonomische stoel met wieltjes zodat je goed kunt draaien en keren? Dan adviseren wij een goede bureaustoel met 5 wieltjes en niet minder. Het zorgt voor meer vrijheid om te bewegen, maar ook voor meer stabiliteit en veiligheid.
De soort wieltjes wil je ook meenemen in je overweging. Op een standaard bureaustoel zitten vaak harde wieltjes, geschikt voor een zachte ondergrond. Bij een harde ondergrond kun je beter kiezen voor zachte wieltjes. Deze zorgen ervoor dat je vloer niet beschadigt en ze maken minder geluid.
Verstelbare zithoogte met gasveer
Een goede bureaustoel die je in hoogte kan verstellen is essentieel als je voor ergonomisch wilt gaan. De beste techniek hiervoor is een stoel met pneumatische techniek (gasveer), omdat je gewoon kunt blijven zitten op je stoel bij het verstellen. Er bestaan ook nog bureaustoelen waarbij je moet draaien aan een knop of hendel om de hoogte in te stellen, maar dit is minder praktisch.
Gaan meerdere mensen gebruik maken van de bureaustoel? Zoals een collega op kantoor of je partner voor het thuiswerken? Bekijk dan bij de specificaties in de webshop of de hoogte-instellingen van de stoel passen bij iedere gebruiker.
Verstelbare rugleuning
Een adaptieve en verstelbare rugleuning is essentieel voor een ergonomische bureaustoel. En al helemaal als de stoel door meerdere mensen gebruikt gaat worden. Check dus wat de verstel-opties zijn van dit onderdeel want het kan de zitervaring maken of breken.
Optimale rugleuningen staan bewegingen van de rug toe (naar voor het achter) en bieden toch de benodigde steun in het midden van de rug. Ook ondersteuning in de lende is belangrijk, zodat de natuurlijke ronding in de onderrug ondersteund kan worden.
Rugleuning met lendensteun (s-vorm)
Het doel van een lendensteun is het beperken van spierkracht die je anders wel nodig hebt om een juiste houding te blijven zitten. Hoe minder energie het je kost om in een gezonde werkhouding te blijven zitten, hoe langer je het volhoudt.
Hierbij is het belangrijk dat je de bolling van de rugleuning precies in het holle gedeelte van je rug instelt. Je voorkomt zo klachten aan je onderrug, schouders en nek.
Hoofdsteun nodig of niet?
Merk je dat je regelmatig achterover leunt met je hoofd? Bijvoorbeeld tijdens het bellen of als je even ontspant tijdens een Zoom-presentatie? Dan zijn een hoofdsteun en een hoge rugleuning een goede keus.
Door het hoofd te kunnen ontspannen op de hoofdsteun, worden de spieren in je nek en rug gespaard en niet overmatig belast. Een hoofdsteun kan net dat beetje extra ontspanning geven voor als je lang achter je bureau zit.
Leren of stoffen bekleding?
Ergonomische bureaustoelen worden meestal gemaakt van stof of leer, die zo beiden hun voor- en nadelen hebben. Als je voor stof gaat, kies je voor iets meer comfort (vinden de meesten), maar het vlekt wel sneller en het is ook lastiger schoon te maken. Leren bureaustoelen zijn duurzamer dan stoffen bureaustoelen en gaan dus langer mee. Ook hebben ze meestal een iets luxere uitstraling en zijn ze duurder dan stoffen bureaustoelen.
Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn rugleuningen met netweave. Qua prijs is dit vergelijkbaar met een stoffen rugleuning, alleen ventileert netweave een stuk beter. Ook vormt het zich beter naar jouw lichaam, zonder afbreuk te doen aan de benodigde ondersteuning voor je rug.
De Martindale test toont aan hoe slijtvast het materiaal is. Hoe hoger de Martindale score, hoe duurzamer het materiaal. Duurzaam materiaal is een stof met ca. 80.000 – 100.000 toeren Martindale. Op een goedkope bureaustoel zit vaak een stof met ca. 30.000 toeren Martindale en deze zullen sneller slijten.
Synchroonmechanisme
Een ergonomische bureaustoel wordt nog ergonomischer met een dynamische functie zoals de synchroonmechaniek. Met synchroonmechaniek wordt de techniek bedoeld die ervoor zorgt dat, behalve de rugleuning van de stoel, ook de zitting meebeweegt wanneer het systeem ontkoppelt is (wanneer de stoel dus niet meer in een vaste stand zit). Het zorgt ervoor dat je meer in beweging blijft terwijl je zit.
De synchroonmechaniek combineert een achterwaartse beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde, kleinere aanpassing van de zitting, zodat in elke positie het ondersteuningspunt voor het bekken behouden blijft. Ook worden zo je rug en bovenbenen in iedere houding ondersteund.
De weerstand van het mechanisme kun je aanpassen aan de hand van je lichaamsgewicht. Zo zorg je ervoor dat het niet voelt alsof je naar voren wordt gedrukt.
Ahrend 2020 Verta – Beste ergonomische bureaustoel 2023
Beste bureaustoel voor je rug
De beste bureaustoel voor je rug is een ergonomische bureaustoel die zich automatisch aanpast naar je lichaam. Ze moeten daarnaast tot in detail verstelbaar zijn naar de karakteristieken van je lichaam zodat je in een optimale werkhouding kunt zitten. Bij voorkeur hebben ze óók nog een dynamisch component.
Mensen met een kantoorbaan die veel uur achter een bureau zitten, lopen het risico op rugpijn en met name in de onderrug. En al helemaal als je met stress achter je bureau zit. Wat niet veel mensen weten is dat met een goede ergonomische bureaustoel deze rugklachten drastisch verminderd kunnen worden. Daarnaast ben je een stuk productiever als je in een gezonde houding zit en geen rugklachten hebt.
Rugklachten zijn onvermijdelijk als je langdurig verkeerd zit achter je bureau in in een onnatuurlijke houding. Je wervelkolom wordt uit zijn natuurlijke staat gebracht waardoor andere lichaamsdelen zoals je nek en onderrug te hard moeten werken en te zwaar belast worden. Een ergonomische bureaustoel stelt alles in het werk om jou in een goede werkhouding te laten zitten zodat je rugklachten kunt voorkomen.
Dynamisch werken is de toekomst
Wij raden je ook aan om meer dynamisch te gaan werken. Dynamisch werken betekent het combineren van zitten en staan gedurende een werkdag en hier een mooie balans in vinden. De beste verhouding is 75% zitten en 25% staan, waarbij je de momenten dat je gaat staan ieder uur probeert in te bouwen.
Dit zijn een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je genoeg staat op een kantoor- of thuiswerkdag:
- Neem veel korte pauzes. Een smartwatch met een timer kan hierbij handig zijn. Je krijgt dan een herinnering wanneer je even moet bewegen.
- Neem de trap in plaats van de lift.
- Maak een wandeling tijdens de lunch.
- Ga zelf je koffie halen en laat dit niet door collega’s doen.
- Drink veel water tussendoor uit een klein flesje zodat je deze regelmatig moet vullen.
- Koop een stappenteller zodat je precies bij kunt houden hoeveel je hebt bewogen op een dag.
Bureaustoel bij rugklachten
Wat een goede bureaustoel is bij rugklachten hangt af het type klacht. De ene rugklacht is de andere niet dus je zult eerst moeten begrijpen wat het probleem is in je rug. Een chiropractor, je huisarts of psychotherapeut kan je hierbij helpen. Vervolgens kun je een stoel kiezen die aansluit bij je rugklachten en die de ondersteuning biedt die je nodig hebt.
De meest voorkomende klacht is de Hernia nuclei pulposi en die zit in 90-98% van de gevallen in de lage rug (bron: www.beterzitten.nl). Bij mannen is de lage rugpijn de meest voorkomende klacht, terwijl rugklachten over het algemeen meer voorkomen bij vrouwen.
Ondanks dat dit artikel zich vooral richt op het voorkomen van rugklachten, is het soms al te laat of ben je nou eenmaal geboren met een rugafwijking, waardoor klachten snel optreden of er al zijn. De onderstaande richtlijnen kunnen je helpen met het vinden van een goede bureaustoel bij rugklachten:
- Kies een bureaustoel met een verstelbare lendensteun. Dit geeft steun aan je onderrug en sluit aan bij de natuurlijke vorm van je ruggenwervel.
- Ga voor een ergonomische bureaustoel met veel verschillende verstelmogelijkheden. Zo kan de stoel zich perfect aanpassen naar je lichaam. De verstelbare armleuningen zijn hierbij belangrijk. Als deze te laag staan, dan ontstaat de neiging om onderuitgezakt te zitten. Als deze te hoog staan, ben je eerder geneigd je schouders op te trekken wat kan zorgen voor nekpijn.
- Zorg dat de hoogte van je bureau goed aansluit bij de hoogte van je stoel. En wanneer je voeten de grond niet meer kunnen raken, kies dan voor een voetensteun.
Beste ergonomische bureaustoel voor thuiswerken
Een ergonomische bureaustoel voor thuis is een must-have geworden als je veel thuis werkt door het coronavirus. Werk je nog aan de keukentafel of op een niet verantwoorde stoel? Dan ga je beetje bij beetje meer rugklachten krijgen. Eigenlijk voldoen alle ergonomische bureaustoelen in onze top-4 ook voor thuis. Sterker nog, dit artikel is hoofdzakelijk geboren om thuiswerkers te helpen aan de beste bureaustoel voor je rug.
De bovenstaande modellen zijn allemaal zwart. Dit is het meest gebruikelijk voor kantoorruimtes en veel thuiswerkers kiezen hier ook voor. Echter kan een zwarte stoel wellicht niet helemaal aansluiten bij jouw huisinrichting of thuiskantoor. In dit geval kun je op zoek gaan naar een andere kleur of een uniek design, maar bij voorkeur wel met dezelfde ergonomische eigenschappen.
Design bureaustoel met ergonomische eigenschappen
Design gaat niet altijd samen met optimaal zitten achter een bureau. Bij de meeste designstoelen zie je namelijk dat er vaste armsteunen gemonteerd zijn die niet verstelbaar zijn. Ook de zitdiepte en de rugleuning zijn in veel gevallen niet verstelbaar.
Ergonomische bureaustoelen zijn daarentegen functioneel en ontworpen voor een werkhouding. Dit betekent echter niet dat ze niet mooi kunnen zijn. Er zijn hele mooie ergonomische design bureaustoelen die net even anders zijn dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan bureaustoelen die gemaakt zijn van ander materiaal of die uniek zijn vormgegeven wat betreft rugleuning, frame, voetenkruis, armsteuning of zitting.
Je hebt dus meer opties dan alleen de standaard zwarte bureaustoel. Zwarte bureaustoelen met een stoffen zitting zijn wel vaak net wat betaalbaarder en tijdloos. Ze staan eigenlijk in iedere kantoorruimte goed en het is de standaard op de zakelijke markt. Mede hierdoor worden ze het meest verkocht, zowel voor op kantoor als voor thuis.
Vloerbeschermer voor je bureaustoel
Als je jouw mooie vloer niet wilt beschadigen, dan kan een vloermat, ook wel vloerbeschermer, uitkomst bieden. Zeker als jouw thuiskantoor op een mooie houten vloer of ander gevoelig materiaal staat, is het zonde om niet te doen.
De wieltjes onder je bureaustoel kun je uiteraard aanpassen naar je vloer. Zo kun je beschadiging minimaliseren en goed rollen. Wil je er echter zeker van zijn dat je (harde) vloer in dezelfde staat blijft? Koop dan een vloerbeschermer. Ze zijn niet duur en vaak doorzichtig verkrijgbaar waardoor je vloer toch het aanzicht blijft.
Beste bureaustoel consumentenbond
De beste bureaustoel volgens de consumentenbond is niet bekend. Dit komt omdat de consumentenbond geen bureaustoelen heeft getest in 2023. Het is een van de redenen waarom dit artikel is geboren, waarin we de top-4 beste ergonomische bureaustoelen uitlichten.
De stoelen zijn getest aan de hand van diverse criteria. Niet alleen is gekeken naar de verstelbaarheid, maar ook het materiaal, de prijs, het zitvlak, de type rugleuning en de kwaliteit van de verstelbare armleuningen. De ergonomische bureaustoelen in ons top-4 lijstje zijn de beste keus voor de gemiddelde thuiswerker of kantooreigenaar die voor maximale vitaliteit wil gaan.
Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat er uitzonderingen zijn. Als je extreem lang bent of flink overgewicht hebt, dan kun je beter voor een andere bureaustoel kiezen.
Beste bureaustoel voor lange of zware mensen
De afmetingen van een standaard bureaustoel laten het afweten als je lang of zwaar bent. Ook vraagt je lichaam in dit geval om meer ondersteuning die een standaard stoel niet kan bieden. Mede hierdoor zijn bureaustoelen voor lange of zware mensen helaas vaak wat duurder, maar nog steeds de investering waard.
Dit zijn de dingen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een geschikte bureaustoel voor lange of zware mensen:
- Zitbreedte en zitdiepte. Een gemiddelde bureaustoel heeft een verstelbare zitdiepte van 40 t/m 45 cm, terwijl mensen die lang zijn beter voor een zitdiepte van 43 t/m 50 cm kunnen gaan. Ook qua zitbreedte wil je boven de 50 cm zitten als je groot of zwaar bent.
- Zithoogte. Standaard bureaustoelen zijn meestal in hoogte verstelbaar tot 52 cm. Ben je een stuk langer dan gemiddeld, dan is dit meestal niet voldoende. Met lange gasveren kun je de zithoogte tot wel 66 cm verhogen.
- Rugleuning en armsteunen. Bureaustoelen die speciaal zijn ontworpen voor lange mensen hebben rugleuningen van tussen de 60 en 79 cm. Ook een verstelbare lendensteun gaat je enorm helpen voor extra ondersteuning in je onderrug.
- Synchroonmechaniek. Veel ergonomische bureaustoelen zijn uitgevoerd met de synchroonmechaniek. Hierbij is het van belang dat het gewicht goed kan worden ingesteld. Zorg er dus voor dat dit gewicht is in te stellen tot 150 kg (of zelfs tot 200 kg) als je groot of zwaar bent.
Goedkope ergonomische bureaustoel
Goedkope bureaustoelen zijn er zeker. Echter zijn deze niet allemaal even ergonomisch verantwoord dus je moet goed zoeken om er een te vinden die, naast goedkoop, ook goed is voor je rug.
Wij adviseren je om niet voor het goedkoopste model te gaan en te investeren in een gezonde werkplek. Aangezien de gevolgen van een verkeerde werkhouding heel naar kunnen zijn en wetende dat een kwalitatief goede bureaustoel lang meegaat, is een nieuwe bureaustoel eigenlijk helemaal niet zo duur.
Bij Bol.com vind je ergonomische bureaustoelen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ze beginnen daar vanaf €199,99.
→ Bekijk goedkope ergonomische bureaustoelen op Bol.com
Oprichter CrossAthletes, obsessie voor duursport, functional fitness, tennis en wintersport, gecertificeerd strength & conditioning coach, post-HBO life coach, MSc marketing management, ondernemer, vader van 2 zonen.
Hebben jullie ook de ergonomische bureaustoel van Stane getest?
Zeker. Dit model van Stane is een goed alternatief voor de LifeGoods ergonomische bureaustoel en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. De bureaustoel viel net buiten onze best geteste modellen.