Fitness accessoires voor thuis

Volle bak thuis aan het trainen geslagen met fitness accessoires? Goed bezig! Door frequent te blijven trainen houd je niet alleen je weerstand op peil, maar zorg je er ook voor dat dat je straks, na de lockdown, niet te veel spiermassa bent verloren als we weer naar onze favoriete groepsles mogen.

Toch kan thuis trainen een uitdaging zijn. Je wordt niet op sleeptouw genomen door je trainer en krijgt geen WOD voorgeschoteld. Ook heb je thuis niet de fitnessmaterialen voor diverse oefeningen. Gelukkig zijn er slimme alternatieven die, indien ze goed worden ingezet, ook een thuis workout enorm effectief kunnen maken. Veelal zijn dit fitness accessoires waar je allang bekend mee bent, maar dit keer in een handig overzicht voor thuis!

>> Nog workout inspiratie nodig voor thuis? Bekijk dan eens de 20 meest populaire WODs van 2020, of 10 crosstraining workouts voor thuis.

CrossFit accessoires thuis

7 fitness accessoires voor de ideale thuis workout

Optrekstang

Thuis pull-ups doen? Ja, zeker. Met deze multifunctionele optrekstang kun je alle kanten op. Wissel pull-ups en chin-ups af met een underhand, overhand, wide-grip of neutral grip en je hebt al een heel scala aan oefeningen om uit te kiezen. Vind je het lastig om zonder hulp meerdere sets te halen? Schaf er dan een (sterke) weerstandsband bij aan. Deze kan je nèt de extra boost geven die je nodig hebt tijdens de oefening. Hoeveel ondersteuning je precies nodig hebt bepaal je zelf door de sterkte te kiezen van de weerstandsband. Daarover straks meer. 

Als je een pull-up stang wilt aanschaffen voor thuis, meet dan wel van tevoren even je deuropening op. Zo weet je zeker dat de stang ook daadwerkelijk goed gaat passen en jou de juiste stevigheid kan bieden.

Optrekstang voor thuis

Bekijk reviews en prijs

Kettlebell

Met een kettlebell kun je thuis veel kanten op. Naast de voor de hand liggende kettlebell swing, kun je aan de slag met goblet squats, kettlebell cleans, single-leg deadlifts, Russian twists. Je snapt waar we naartoe gaan: de mogelijkheden zijn talloos en dit maakt de kettlebell een onmisbare fitness accessoire voor thuis. Online zijn kettlebells in allerlei soorten en maten en maten te verkrijgen, maar het is aan te raden om een goed middengewicht te kiezen. Niet te zwaar, niet te licht. Zo kun je er namelijk nog alle kanten mee op. 

Inspiratie nodig voor nog meer kettlebell oefeningen? Dit zijn 5 kettlebell oefeningen voor beginners.

Kettlebell

Bekijk reviews en prijs

Springtouw / speed rope

Met een crosstraining springtouw, ook wel een speed rope genoemd, heb je thuis in no-time de perfecte warming up gedaan. Op zoek naar iets meer uitdaging tijdens je WODs? Ook dan is het aan te raden om gebruik te maken van een speed rope. Zet een interval timer en haal conditioneel het maximale uit jouw workout. Een beetje cardio kan nooit kwaad, toch? 😉 

Bekijk reviews en prijs

Weerstandsbanden

Nog een multi inzetbare fitness accessoire: de weerstandsband. Tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten: denk aan optrekbanden, korte weerstandsbanden voor benen en billen en weerstandsbanden met handvatten die je zelfs tussen de deur kunt klemmen voor maximale weerstand. Ook hier kun je dus weer veel kanten mee op. Doordat ze ook nog eens minimaal ruimte in beslag nemen zijn ze uiterst geschikt voor thuisgebruik. 

Pro tip! Combineer lange weerstandsbanden met een optrekstang voor nóg meer upper body oefeningen. 

CrossFit accessoires voor thuis

Bekijk reviews en prijs

Verstelbare dumbbells

Met dumbbells trainen is natuurlijk super fijn, maar om nou heel je huis vol te leggen met dumbells in allerlei verschillende soorten en maten is natuurlijk minder. Ga daarom voor verstelbare, multi-inzetbare dumbbells. Zo kun je een grote variëteit aan oefeningen doen en houd je nog wat vloeroppervlakte over. Een win, win. 

Verstelbare dumbells

Bekijk reviews en prijs

Crosstraining handschoenen

Zoals je ziet is er ook thuis een hoop met gewicht mogelijk. Krijg je op den duur last van je handen of wil je gewoonweg meer grip (we willen natuurlijk geen kettlebell door de woonkamer zien vliegen), dan is het verstandig om een setje crosstraining handschoenen aan te schaffen. Handig, want deze neem je straks gewoon mee naar de sportschool. Heb je die aankoop alvast afgetikt. 

CrossFit accessoires

Bekijk reviews en prijs

Yogamat

Essentieel voor een beetje comfort tijdens je thuis workout is toch wel de yogamat. Crunches doe je nou eenmaal liever niet op de vloer. Naast buikspieroefeningen, kun je op een yogamat ook aan de slag met oefeningen zoals dumbbell chest presses en skull crushers die je normaliter op een halterbank zou uitvoeren. Heb je te maken met onderburen? Dan kan een dikke yoga mat ook zorgen voor een beetje geluidsdemping. Jij blij, zij blij. 

CrossFit accessoires voor thuis

Bekijk reviews en prijs

Zelf nog tips voor de perfecte fitness accessoires voor thuis? Deel deze met ons! 

Laat een Reactie achter