Beste fitnessapparatuur voor thuis

Fitnessapparatuur voor thuis kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Onze experts hebben onderzoek gedaan naar de beste fitnessapparaten van 2023 zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Ontdek het hier.

fitnessapparatuur voor thuis

Roeitrainers

Ontdek de beste roeitrainers en kies een roeitrainer die bij je past.

beste fitnessapparatuur voor thuis

Loopbanden

Bekijk de beste loopbanden en kies een loopband die bij je past.

Crosstrainers

Vergelijk de beste crosstrainers en kies een crosstrainer die bij je past.

beste fitnessapparatuur voor thuis

Hometrainers

Achterhaal de beste hometrainers en kies een hometrainer die bij je past.

Krachtstations

Ontdek de beste krachtstations en kies een krachtstation die bij je past.

Assault bikes

Bekijk de beste assault bikes en kies een assault bike die bij je past.

Spinningfietsen

Krijg inzicht in de beste spinningfietsen en kies er een die bij je past.

Trilplaten

Zie hier de beste trilplaten en kies een trilplaat die bij je past.

fitnessapparatuur voor thuis

Fietstrainers

Vergelijk de beste fietstrainers en kies een fietstrainer die bij je past.

Topmerken

Fitnessapparatuur voor thuissporters

Expert reviews

Fitnessapparatuur voor thuis

Wil jij een fitnessapparaat kopen voor thuis? Dan doe je er goed aan om je opties inzichtelijk te hebben zodat je de beste keuze kunt maken. Om te beginnen zijn fitnessapparaten onder te verdelen in twee categorieën:

1. Cardio fitnessapparatuur
2. Kracht fitnessapparatuur

Cardio fitnessapparatuur voor thuis

Cardio fitnessapparaten zijn apparaten die vooral goed zijn voor het verbeteren van je conditie of het verbranden van vet. Ook bouw je spieren op maar hier zijn de apparaten niet primair voor bedoeld.

Het meeste verkochte cardio fitnessapparaat is de hometrainer. Andere populaire cardio apparaten zijn een crosstrainer, loopband, roeitrainer, spinningfiets of airbike. Deze vallen allemaal binnen de categorie cardio fitnessapparatuur.

Op de meeste cardio apparaten zitten trainingsprogramma’s die je uitdagen om je fitness doelen te bereiken. Ook kun je je eigen trainingsprogramma’s maken en het zo zwaar maken als je zelf wilt.

Kracht fitnessapparatuur voor thuis

Wil je spieren opbouwen vanuit huis? Dan kun je kiezen voor krachtapparatuur. In een crosstraining gym zul je niet zo snel een krachtapparaat zien. Dat neemt niet weg dat een krachtapparaat voor thuis een mooie aanvulling kan zijn.

In crosstraining wordt vooral gebruik gemaakt van losse gewichten als kettlebells, dumbells of halterstangen. Daarnaast worden ook rekken (of stangen) en touwen gebruikt om onszelf aan op te trekken.

Toch kunnen een halterbank, een buiktrainer of een krachtstation voor thuis handig zijn om kracht op te bouwen. Als je geen tijd hebt om naar de gym te gaan of liever alleen traint, kan kun je altijd trainen vanuit huis. 

Wil je jouw homegym echt naar het volgende niveau tillen en met halterstangen en halterschijven gaan trainen? Dan kunnen een power rack of squat rack ook handig zijn.

Goedkope fitnessapparatuur voor thuis

Je hebt in Nederland diverse winkels waar je terecht kan voor goedkope fitnessapparatuur. Bij Bol.com heb je bijvoorbeeld een breed assortiment waar fitnessapparaten heb in alle prijsklassen. 

Daarnaast krijg je bij Decathlon hele degelijke kwaliteit voor een lage prijs. Fitnessapparaten beginnen daar al vanaf €149,99. Zeker de moeite waard om je daar te oriënteren als je een beperkt budget hebt. Bekijk hier goedkope fitnessapparaten.

Ontdek de beste roeitrainer voor thuis in 2023 (+ veelgestelde vragen)

Getest door thuissporters

Onafhankelijk productadvies door experts in de fitness- en crosstraining niche

Op dit platform proberen wij mensen onder andere te helpen in het aankoopproces van fitnessapparatuur voor thuis. Met een team van fitnessexperts doen we onderzoek naar producten en verzamelen online reviews zodat we goed kunnen adviseren.

Door het grote aanbod en hoeveelheid webwinkels, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarnaast promoot iedere winkel zijn eigen producten alsof het de beste in de markt zijn. Dit kan anders en daarom geven wij hier onafhankelijk advies over fitness producten.

Je denkt wellicht dat wij niet onafhankelijk kunnen zijn omdat wij een ook een shop hebben. Echter is dit geen ‘echte’ shop, maar eerder een marktplaats. Wij hebben geen voorraad of eigen producten. Wij proberen enkel het aanbod in de markt bij elkaar te brengen zodat jij je optimaal kunt oriënteren.