De best beoordeelde golfsets op een rij

De beste golfset voor gevorderden is de golfset van Callaway. Daarnaast is, op basis van ons onderzoek, de Wilson Ultra XD de beste golfset voor beginners. In dit artikel zetten we 3 goede opties voor beginners en gevorderden op een rij. Zowel dames als heren kunnen hiermee uit de voeten. Daarnaast krijg je uitgebreid advies en inzicht in waar je op moet letten bij golfsets.

Ons doel met dit artikel is om golfers verder te helpen in de sport. Wij verkopen zelf geen golfsets en ons advies is onafhankelijk. De golfsets die we uitlichten zijn door ons beoordeeld aan de hand van criteria als kwaliteit van het materiaal, design, prijs en het gebruiksgemak van de tas. Ook hebben we gekeken naar online reviews van gebruikers.

beste golfset1. Callaway Reva BlackBol.com
wilson golfset2. Wilson Ultra XD golfsetBol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-8-417x1024.png3. TaylorMade RBZ SpeedLiteBol.com

Top-3 beste golfsets van 2023

Het kan best lastig zijn om de juiste set te vinden die bij jouw niveau en speelstijl past. Om je te helpen hebben we onderzoek gedaan en goede merken als Callaway, Wilson, Cobra, TaylorMade en Spalding met elkaar vergeleken. Of je nu een beginnende of gevorderde golfer bent, dit top-3 lijstje gaat uitkomst bieden.


1. Callaway Reva Black – Beste golfset

beste golfset

→ Meer foto’s

De Callaway Reva Black is perfect voor dames die hun spel direct beter willen maken. De set is 16-delig en bevat 10 clubs, 5 headcovers en een golftas. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en de tas is mooi afgewerkt. Deze charmante Reva set, in zwarte uitvoering, is aan te raden voor dames die liever voor kwaliteit gaan dan de laagste prijs. De set wordt meestal gekozen door gevorderden, maar ook fanatieke beginners hebben hier veel plezier van.

De combinatie van de gekozen materialen en het mooi afgewerkte design van de golfset, maakt de Callaway golfset onze absolute nummer 1 in dit lijstje.

Reviewscore: 8,7 / 10

Bekijk reviews en prijs

Op zoek naar een goede Callaway golfset voor heren? Bekijk dan hier de beste optie.


2. Wilson Ultra XD golfset – Beste golfset voor beginners

wilson golfset

→ Meer foto’s

De Wilson Ultra XD golfset is sinds 2020 beschikbaar en heeft dezelfde kenmerken als de X31 sets, maar met een iets mooiere afwerking. Althans, dat vinden wij. De set is speciaal ontworpen om voordelig kennis te maken met golf. Zo hoef je niet meteen duizenden euro’s te investeren om de swing onder de knie te krijgen. Deze 14-delige set bestaat uit 10 golfclubs, 3 headcovers en een standbag golftas. Voor beginners is dit een uitstekende optie.

Reviewscore: 8,3 / 10

Bekijk reviews en prijs


3. TaylorMade RBZ SpeedLite – Voor gevorderden

→ Meer foto’s

De TaylorMade RBZ SpeedLite 19-delige golfset is bedoeld voor golfers met handicap 18 tot 54. Het bevat een driver, fairway woods, hybride clubs, ijzers met stalen shafts, een pitching wedge, een sand wedge en een putter met multi-alignment technologie. De set wordt geleverd met 6 headcovers en een TaylorMade cartbag. Tevens hebben de driver, fairway wood en hybride club een RBZ graphite shaft. Het model is door ons beoordeeld als zeer geschikt voor gevorderden.

Reviewscore: 8,1 / 10

Bekijk reviews en prijs


Waar bestaat een golfset uit?

Een complete golfset bestaat uit 14 clubs of meer. Hieronder staan de clubs die meestal in een set zitten:

 1. Driver: een lange club met een grote clubkop die wordt gebruikt om af te slaan vanaf de tee.
 2. Fairway woods: clubs met een grote clubkop en een langere schacht dan een ijzer. Ze zijn bedoeld voor het spelen van lange slagen vanaf de fairway of de tee.
 3. Hybride clubs: clubs met een combinatie van de eigenschappen van fairway woods en ijzers. Ze zijn nodig voor het spelen van lange slagen vanaf de fairway of de rough.
 4. IJzers: clubs met een metalen kop en een schacht van staal of grafiet. Hier krijg je er het meest van in een golfset.
 5. Wedges: clubs met een hoge loft die zijn bedoeld voor het spelen van korte slagen rondom de green.
 6. Putter: een club die speciaal ontworpen is voor slagen op de green.

Naast de clubs bevat een complete golfset ook een tas om de clubs in te vervoeren. Soms krijg je ook andere accessoires zoals golfballen, tees en handschoenen.

Complete golfset met tas

De meeste complete golfsets worden geleverd met een bijpassende tas zodat je je clubs en accessoires georganiseerd kunt houden.

Er zijn een aantal soorten golftassen. Denk aan standbags, cartbags en tourbags. Een standbag is ontworpen om op zichzelf te staan. Een cartbag is gemaakt om op een golfkarretje te worden bevestigd. Een tourbag is een grotere, zwaardere tas die wordt gebruikt door professionele golfers en caddies.

Golfset kopen: welke past bij mij?

Bij het kiezen van een complete golfset, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Dit zijn ze:

Ervaringsniveau

Als beginner heb je baat bij meer vergevingsgezinde clubs zodat je verder kunt slaan. Gevorderde golfers kunnen beter gaan voor clubs die meer precisie en controle bieden.

Speelstijl

Heb jij een lange en snelle swing? Dan speel je waarschijnlijk lekkerder met clubs met een stijvere flex. Andersom spelen golfers met een langzame swing liever met clubs die een flexibele schacht hebben.

Lichaamslengte en -type

De lengte van de clubs moet passen bij jouw lichaamslengte om een ​​optimale swing en consistentie te bereiken. Heb je een lang lijf en/of lange armen, lees dan dit artikel om een indicatie te krijgen van de clublengte die jij nodig hebt.

Rechts- en linkshandige golfsets

Een golfset kan worden gekocht in een rechts- of linkshandige uitvoering, afhankelijk van de dominantie van de speler. Als de speler rechtshandig is, zal hij/zij waarschijnlijk kiezen voor een rechtshandige golfset en als de speler linkshandig is, zal hij/zij waarschijnlijk kiezen voor een linkshandige golfset. 

Linkshandige golfers die met de verkeerde hand spelen, zullen moeite hebben om de club goed te gebruiken. Hierdoor kunnen zij minder nauwkeurig zijn en minder ver slaan.

Graphite- of stalen shaft?

Het kiezen tussen een graphite- of stalen shaft is ook een beslissing die invloed heeft op je spel. Een graphite shaft is licht van gewicht en biedt trillingsdemping. Een stalen shaft is duurzamer en biedt meer controle. Aan de hand van je speelstijl, swing snelheid en je persoonlijke voorkeur, kun je een schaft kiezen die goed bij je past.

Graphite shaft

Graphite shafts zijn gemaakt van grafiet vezels die zijn gewikkeld rond een kern van staal of titanium. Het gebruik van grafiet in plaats van staal maakt de as lichter en meer flexibel. Dit resulteert in een hogere swing snelheid en meer lengte bij het slaan van de bal.

Golfers kiezen vaak voor een graphite shaft vanwege hun lichtheid en trillingsdemping. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn voor spelers met gewrichtsproblemen of voor oudere spelers die hun swing snelheid willen behouden.

Hoewel een graphite shaft duurder kan zijn dan zijn stalen tegenhanger, zijn ze nog steeds populair bij golfers van alle niveaus vanwege hun prestatievoordelen.

Stalen shaft

Stalen shafts zijn gemaakt van staal en zijn al lang een standaardkeuze voor golfers van alle niveaus. Ze zijn sterker en stijver dan graphite shafts, waardoor ze beter bestand zijn tegen slijtage en schade.

Een ander voordeel van stalen shafts is hun consistentie en controle. Door de stijfheid van de as kunnen golfers gemakkelijker de richting en vlucht van hun slagen controleren. Tevens zijn ze meestal goedkoper dan graphite shafts.

Het nadeel van stalen shafts is dat ze zwaarder zijn dan graphite shafts. Dit kan negatieve impact hebben op je swing snelheid en de lengte van je slagen.

Verschil tussen dames- en heren golfsets

Golfsets voor dames hebben specifieke kenmerken die zijn afgestemd op vrouwen. Hieronder staan enkele kenmerken van golfsets voor dames:

 • Lichtere clubs: clubs voor dames zijn vaak lichter, omdat vrouwen over het algemeen minder spierkracht hebben. Lichtere clubs helpen vrouwen om meer snelheid te krijgen in hun swings en de bal verder te slaan.
 • Flexibele schachten: golfclubs voor dames hebben meestal flexibele schachten om tegemoet te komen aan de lagere swing snelheid van vrouwen. Dit helpt ook om meer lengte te krijgen.
 • Dunnere grips: dames clubs hebben dunnere grips dan heren clubs. Dit komt simpelweg omdat vrouwen over het algemeen kleinere handen hebben. De dunnere grips bieden dames meer controle in hun spel.
 • Design: de meeste golfsets voor dames hebben een design dat qua kleur en stijl beter past bij dames.

Golfset voor lange mensen

Als je bovengemiddeld lang bent, doe je er goed aan om een speciale golfset te kiezen die aansluit bij jouw lengte. Een standaard golfset kan te kort zijn voor jou. En te korte clubs kunnen ervoor zorgen dat je niet in de juiste positie staat bij het slaan van de bal. Dit zijn enkele tips bij het kopen van een golfset voor lange mensen:

 • Kies een set met langere clubs: er zijn golfsets speciaal ontworpen voor lange mensen. Deze sets worden vaak aangeduid als “tall” of “plus-size” sets. Door de langere clubs sta je in de juiste positie bij het slaan van de bal en krijg je meer controle over je swing.
 • Let op de gripmaat: naast de lengte van de clubs is het ook belangrijk om te letten op de gripmaat. Een te dunne grip kan oncomfortabel zijn en negatieve impact hebben op je spel.
 • Overweeg een op maat gemaakte set: als je echt een afwijkende lichaamsbouw hebt, kan een op maat gemaakte golfset wellicht interessant zijn.

Een halve golfset is ook een optie

Een halve golfset bestaat uit een selectie van minder clubs dan een complete golfset. Ze zijn vooral geschikt voor beginners of kinderen. Een typische halve golfset omvat een driver, fairway wood, ijzers (meestal 7, 9 en een wedge) en een putter. Het aantal clubs kan variëren afhankelijk van de fabrikant en de specifieke set.

Realiseer je wel dat een halve golfset niet alle clubs bevat die nodig zijn om alle mogelijke slagen te maken. Als je echt serieus bent over golf, adviseren wij om te investeren in een complete golfset.

Mizuno golfclubs

Mizuno is een bekend golfmerk dat golfclubs produceert in het topsegment voor zowel amateurs als professionals. Het Japanse merk, opgericht in 1906, staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogstaande kwaliteit. Wil je voor de allerbeste clubs gaan? Dan wil je zeker Mizuno clubs meenemen in je oriëntatieproces. Net als TaylorMade overigens.

Mizuno-golfclubs zijn relatief gezien duur. Golf wordt een behoorlijke dure hobby als je hiervoor kiest, maar ze bieden wel uitstekende kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Bovendien dragen ze een bepaalde klasse met zich mee.

Wat kost een complete golfset?

De kosten van een complete golfset variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het aantal clubs. Over het algemeen kunnen ze worden onderverdeeld in drie prijsklassen:

 • Budget golfsets: dit zijn golfsets voor beginners of casual golfers. Ze zijn meestal gemaakt van goedkope materialen en kosten tussen de €200 en €500. Ook bevatten budgetsets soms minder clubs. Denk aan alleen een driver, een fairway wood, enkele ijzers en een putter.
 • Middenklasse golfsets: deze sets zijn geschikt voor golfers die wat meer ervaring hebben en een meer geavanceerde set zoeken. Ze bevatten een breed scala aan clubs, zoals drivers, woods, hybrids, ijzers en putters. Middenklasse golfsets kosten tussen de €500 en €1200.
 • Premium golfsets: deze golfsets zijn van de hoogste kwaliteit en zijn bedoeld voor gevorderde of professionele golfers. Ze zijn gemaakt van de beste materialen en bevatten geavanceerde technologieën. Premium golfsets kunnen meer dan €1200 kosten.

Naast de kosten van de golfset zelf, is het ook belangrijk om rekening te houden met andere kosten die de sport met zich meebrengt. Denk aan golfballen, golfkleding en greenfees. Heb je geen oneindige spaarrekening? Dan adviseren wij je om vooraf een realistisch budget vast te stellen.

Bekijk betaalbare golfsets op Bol.com →


Onderzoeksmethode product review

(1)Om te beginnen hebben wij een verdieping gedaan in de productcategorie om te begrijpen wat voor gebruikers de belangrijkste kenmerken zijn van het product. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen essentiële- en minder essentiële kenmerken.
(2)De meest verkochte producten van topmerken en nieuwkomers hebben wij vervolgens naast elkaar gezet in een tabel en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Hierbij hebben we objectief gekeken naar de specificaties van het product en de beloften die het merk doet. Als het bijdraagt aan het onderzoek, testen we sommige producten ook fysiek om een nog beter beeld te krijgen.
(3)Vervolgens hebben wij reviews geanalyseerd van consumenten en experts in Nederland en andere landen in Europa. Deze reviews zijn zwaar meegewogen in de tabel bij stap 2. Dit betekent dat producten die nog weinig of geen reviews hebben, vaak laag scoren en ons toplijstje niet halen.
(4)Tot slot hebben wij ook nog een objectief oordeel en cijfer gegeven op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Wij willen op dit platform alleen producten uitlichten waar wij achter staan en waarvan we zeker weten dat sporters hierbij gebaat zijn.
Onafhankelijk advies
Wij willen ten alle tijde onafhankelijk advies geven en sporters oprecht helpen. Wanneer er een product in het lijstje bij staat dat bij Bol.com of een andere partner van ons beschikbaar is, dan zullen wij linken naar onze partner. Pas wanneer jij via ons koopt bij een van onze partners, ontvangen wij een klein percentage. Echter is het niet ons doel om onze partners en hun producten te promoten. Ons doel is om eerlijk en objectief te adviseren over de productcategorie. Daarom zie je ook vaak producten terug in onze lijstjes die niet naar partners van ons linken en waar we dus niets aan verdienen.

Laat een Reactie achter