De best geteste golfsets op een rij

De beste golfsets van 2023 zijn de golfset van Callaway en de Wilson Ultra XD golfset. Als je een nieuwe golfset gaat kopen, is het handig om te weten welke sets het beste zijn getest door professionals en andere golfers. In dit artikel zetten we de best geteste golfsets op een rijtje zodat jij een weloverwogen keuze kan maken bij het kopen van een nieuwe golfset.

beste golfset1. Callaway Reva BlackBol.com
wilson golfset2. Wilson Ultra XD golfsetBol.com
golfclubs goedkoop3. Spalding True BlackBol.com

Top-3 beste golfsets van 2023

In de wereld van golfsets zijn er talloze merken en modellen om uit te kiezen. Dat kan het lastig maken om de juiste set te vinden die bij jouw niveau en speelstijl past. Om jou te helpen hebben we de top-3 beste golfsets van 2023 op een rij gezet, gebaseerd op grondig onderzoek en uitgebreide tests. Of je nu een beginnende of gevorderde golfer bent, deze golfsets bieden kwaliteit, prestaties en waar voor je geld. Lees verder om te ontdekken welke sets op nummer 1, 2 en 3 staan!


1. Callaway Reva Black – Beste golfset

beste golfset
Golfset kopen

→ Meer foto’s

Deze mooie Callaway Reva Black is perfect voor dames die een goede golfset willen, maar niet te veel geld willen uitgeven. De set is compleet en van hoge kwaliteit. De set is geschikt voor beginnende en gevorderde golfsters. Daarnaast is de afwerking én het materiaalgebruik heel goed. De set is 16-delig en bevat 10 clubs, 5 headcovers en een golftas. Deze charmante Reva set in zwarte uitvoering is zeker aan te raden voor golfers die liever kwaliteit hebben dan de laagste prijs.

Bekijk reviews en prijs


2. Wilson Ultra XD golfset – Beste golfset voor beginners

wilson golfset
Golfset kopen

→ Meer foto’s

De Wilson Ultra XD golfset is sinds 2020 beschikbaar en heeft dezelfde technische kenmerken als de X31 sets, maar met een iets mooiere afwerking. Deze set is speciaal ontworpen om voordelig kennis te maken met golf. Je kunt zo snel de belangrijkste vaardigheden onder de knie te krijgen. De kwaliteit en afwerking van de Wilson Ultra XD golfset zijn bijzonder fraai voor deze prijscategorie. De golftas is gemaakt van mooier afgewerkte materialen dan eerdere modellen en vergelijkbare Wilson X31 sets.

Bekijk reviews en prijs


3. Spalding True Black – Beste prijs-kwaliteit

golfclubs goedkoop
Golfset kopen

→ Meer foto’s

Veel beginnende golfers willen na verloop van tijd hun beginnersset upgraden om te werken aan het verbeteren van hun handicap. Echter kan het een grote stap zijn om direct te investeren in een professionele ijzerset. Daarom heeft Spalding een perfecte tussenoplossing bedacht; de Spalding True Black voor heren. Deze set bevat alle benodigde clubs om verder te werken aan je golfvaardigheden tot handicap 18. De Driver in deze set is iets korter, wat zorgt voor meer controle bij de afslag.

Bekijk reviews en prijs


Waar bestaat een golfset uit?

Een complete golfset bestaat over het algemeen uit 14 clubs. Hieronder staan de verschillende clubs die meestal in een set zitten:

 1. Driver: een lange club met een grote clubkop die wordt gebruikt om de bal vanaf de tee af te slaan.
 2. Fairway woods: clubs met een grote clubkop en een langere schacht dan een ijzer, ontworpen voor het spelen van lange slagen vanaf de fairway of de tee.
 3. Hybride clubs: clubs met een combinatie van de eigenschappen van fairway woods en ijzers, ontworpen voor het spelen van lange slagen vanaf de fairway of de rough.
 4. IJzers: clubs met een metalen kop en een schacht van staal of grafiet, ontworpen voor verschillende lengtes en hoogtes.
 5. Wedges: clubs met een hoge loft, ontworpen voor het spelen van korte slagen rondom de green.
 6. Putter: een club ontworpen voor het rollen van de bal op de green en in de hole.

Naast deze clubs kan een complete golfset ook een tas bevatten om de clubs in te vervoeren, evenals andere accessoires zoals golfballen, tees en handschoenen.

Complete golfset met tas

Een golfset met tas is een complete golf uitrusting die bestaat uit een set golfclubs en een golftas om de clubs in op te bergen en te vervoeren. De meeste complete golfsets worden geleverd met een bijpassende tas die is ontworpen om de verschillende clubs veilig en georganiseerd te houden.

Een standaard golftas heeft verschillende vakken waarin de clubs passen, meestal afhankelijk van het type club (zoals woods, irons, wedges, putter, etc.). De meeste golftassen hebben ook extra vakken voor accessoires zoals ballen, tees, handschoenen en waterflessen.

Er zijn verschillende soorten golftassen beschikbaar, waaronder standbags, cartbags en tourbags. Een standbag is ontworpen om op zichzelf te staan, terwijl een cartbag is ontworpen om op een golfkarretje te worden bevestigd. Een tourbag is een grotere, zwaardere tas die vaak wordt gebruikt door professionele golfers en caddies.

Golfset kopen: welke past bij mij?

Bij het kiezen van een complete golfset die bij jou past, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder:

Ervaringsniveau

Als beginner heb je meestal meer vergevingsgezinde clubs nodig die gemakkelijker te spelen zijn, terwijl gevorderde golfers mogelijk clubs willen die meer precisie en controle bieden.

Speelstijl

Als je een lange en snelle swing hebt, heb je mogelijk clubs nodig met een stijvere flex, terwijl golfers met een langzamere swing meestal clubs willen met een flexibele schacht.

Lichaamslengte en -type

De lengte van de clubs moet passen bij jouw lengte en lichaamstype om een ​​optimale swing en consistentie te bereiken.

Budget

Golfsets variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om een ​​budget te hebben en binnen dat budget te blijven bij het kiezen van een complete golfset.

Voorkeur voor merken

Sommige golfers hebben voorkeur voor bepaalde merken van golfclubs, en als dat voor jou geldt, kun je dit meenemen in je overweging.

Als je een beginner bent, kun je het beste beginnen met een eenvoudige en betaalbare golfset die past bij jouw lengte en lichaamstype. Voor gevorderde golfers is het belangrijk om te kijken naar clubs die passen bij jouw speelstijl en vaardigheidsniveau.

Rechts- en linkshandige golfsets

Een golfset kan worden gekocht in een rechts- of linkshandige uitvoering, afhankelijk van de dominantie van de speler. Als de speler rechtshandig is, zal hij/zij waarschijnlijk kiezen voor een rechtshandige golfset en als de speler linkshandig is, zal hij/zij waarschijnlijk kiezen voor een linkshandige golfset. 

Het is belangrijk om de juiste golfset te kiezen. Dit kan een grote impact hebben op de prestaties van de speler. Linkshandige golfers die met de verkeerde hand spelen, zullen moeite hebben om de club goed te gebruiken. Hierdoor kunnen zij minder nauwkeurig zijn en minder ver slaan.

Graphite- of stalen shaft?

Als het gaat om het kiezen van een golfclub, is het kiezen tussen een graphite of stalen shaft een belangrijke beslissing die invloed kan hebben op je prestaties op de baan. Een graphite shaft is licht van gewicht en biedt trillingsdemping, terwijl een stalen shaft duurzaam is en meer controle biedt. Het is belangrijk om rekening te houden met je speelstijl, swing snelheid en persoonlijke voorkeur bij het kiezen van de juiste shaft voor jouw golfclubs. In deze context zullen we de voor- en nadelen van elk type golfclubas nader bekijken.

Graphite shaft

Graphite shafts zijn een type golfclubas gemaakt van grafiet vezels die zijn gewikkeld rond een kern van staal of titanium. Het gebruik van grafiet in plaats van staal maakt de as lichter en meer flexibel, wat resulteert in een hogere swing snelheid en meer lengte bij het slaan van de bal.

Golfers kiezen vaak voor een graphite shaft vanwege hun lichtgewicht ontwerp en de trillingsdemping die ze bieden. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor spelers met gewrichtsproblemen of voor oudere spelers die hun swing snelheid willen behouden.

Er zijn verschillende soorten graphite shafts op de markt, waaronder verschillende niveaus van stijfheid en flexibiliteit. Het is belangrijk om de juiste shaft te kiezen op basis van je swing snelheid en speelstijl om de beste prestaties te behalen.

Hoewel een graphite shaft duurder kan zijn dan zijn stalen tegenhanger, zijn ze nog steeds populair bij golfers van alle niveaus vanwege hun prestatievoordelen.

Stalen shaft

Stalen shafts zijn een type golfclubas gemaakt van staal en zijn al lang een standaardkeuze voor golfers van alle niveaus. Ze zijn sterker en stijver dan graphite shafts, waardoor ze beter bestand zijn tegen slijtage en schade.

Een belangrijk voordeel van stalen shafts is hun consistentie en controle. Door de stijfheid van de as kunnen golfers gemakkelijker de richting en vlucht van hun slagen beheersen, wat vooral nuttig kan zijn voor spelers die meer precisie willen.

Stalen shafts zijn ook duurzamer dan graphite shafts en kunnen een langere levensduur hebben als ze goed worden verzorgd. Ze zijn meestal goedkoper dan graphite shafts, wat voor veel golfers een belangrijk voordeel is.

Het nadeel van stalen shafts is dat ze zwaarder zijn dan graphite shafts, wat een negatieve invloed kan hebben op de swing snelheid en lengte. Dit kan een probleem zijn voor oudere spelers of voor spelers die gewrichtsproblemen hebben.

Verschil tussen dames- en heren golfsets

Golfsets voor dames hebben over het algemeen bepaalde kenmerken die zijn afgestemd op de specifieke fysieke eigenschappen en behoeften van vrouwen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste kenmerken van golfsets voor dames:

 • Lichtere clubs: dames golfsets hebben vaak lichtere clubs dan heren clubs, omdat vrouwen over het algemeen minder spierkracht hebben. Lichtere clubs helpen vrouwen om meer snelheid te genereren in hun swings en de bal verder te slaan.
 • Flexibele schachten: golfclubs voor dames hebben meestal flexibele schachten om tegemoet te komen aan de lagere swing snelheid van vrouwen. Dit helpt om meer lengte te krijgen bij het slaan van de bal.
 • Kleinere clubhoofden: dames golfsets hebben vaak kleinere clubhoofden om betere controle te bieden voor vrouwen die minder ervaring hebben met golfen. Kleinere clubhoofden zijn gemakkelijker te manoeuvreren en bieden een betere nauwkeurigheid.
 • Zachtere grips: veel dames golfsets hebben zachtere grips dan heren clubs, omdat vrouwen over het algemeen kleinere handen hebben. Zachtere grips helpen vrouwen om de clubs beter vast te houden en meer controle te krijgen over hun swings.
 • Aantrekkelijk design: veel golfsets voor dames hebben een stijlvol en aantrekkelijk design, met felle kleuren en patronen.

Over het algemeen zijn dames golfsets ontworpen om vrouwen te helpen om meer lengte te krijgen bij het slaan van de bal en meer controle te hebben over hun swings, terwijl ze er ook goed uitzien op de golfbaan.

Golfset voor lange mensen

Als je lang bent, is het belangrijk om de juiste golfset te kiezen die bij jouw lengte past. Een standaard golfset kan te kort zijn voor jou, waardoor je niet in de juiste positie staat bij het slaan van de bal en waardoor je moeite hebt om de bal goed te raken. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een golfset voor lange mensen:

 • Kies een set met langere clubs: er zijn golfsets speciaal ontworpen voor lange mensen, waarbij de clubs langer zijn dan standaard clubs. Deze sets worden vaak aangeduid als “tall” of “plus-size” sets. Door de langere clubs sta je in de juiste positie bij het slaan van de bal en krijg je meer controle over je swing.
 • Overweeg een op maat gemaakte set: als je echt lange armen hebt of een afwijkende lichaamsbouw hebt, kan een op maat gemaakte golfset een goede optie zijn. Een op maat gemaakte set wordt speciaal voor jou gemaakt en aangepast aan jouw lichaamslengte en -afmetingen.
 • Let op de gripmaat: naast de lengte van de clubs is het ook belangrijk om te letten op de gripmaat. Als je lange handen hebt, kan een te dunne grip oncomfortabel zijn. Een te dikke grip kan echter ook problemen veroorzaken. Zoek naar een gripmaat die comfortabel aanvoelt en zorgt voor een goede grip op de club.

Door de juiste golfset te kiezen die bij jouw lengte past, kun je comfortabeler en met meer controle golfen.

Een halve golfset is ook een optie

Een halve golfset bestaat meestal uit een selectie van minder clubs dan een complete golfset en is vaak geschikt voor beginners of kinderen. Een typische halve golfset omvat een driver, fairway wood, ijzers (meestal 7, 9 en een wedge), en een putter. Het aantal clubs kan variëren afhankelijk van de fabrikant en de specifieke set.

Een halve golfset kan handig zijn voor golfers die net beginnen of voor degenen die niet zo vaak spelen, omdat het minder kost en makkelijker te dragen is. Halve golfsets kunnen ook geschikt zijn voor kinderen die nog leren golfen en moeite hebben met het hanteren van een volledige set clubs.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat een halve golfset niet alle clubs bevat die nodig zijn om alle mogelijke slagen te maken, en dat sommige golfbanen mogelijk beperkingen hebben op welke clubs toegestaan zijn. Het kan daarom verstandig zijn om te investeren in een complete golfset als je serieus wilt gaan golfen en betere resultaten wilt behalen.

Mizuno golfclubs

Mizuno is een bekend golfmerk dat hoogwaardige golfclubs produceert voor zowel amateurs als professionals. Het merk Mizuno staat bekend om zijn innovatieve technologieën en het gebruik van hoogwaardige materialen om de prestaties van golfers te verbeteren. Hieronder staan enkele populaire Mizuno golfclubs:

 • Mizuno JPX921 ijzers: Deze ijzers zijn ontworpen voor golfers van alle niveaus en bieden een goede balans tussen lengte en precisie. Ze hebben een veelzijdige zoolvorm en bevatten Mizuno’s Chromoly 4120-technologie om de balsnelheid te verhogen.
 • Mizuno ST200 driver: Deze driver is geschikt voor golfers die op zoek zijn naar meer lengte en nauwkeurigheid van de tee. De driver bevat de SAT2041 Beta Ti-technologie om de balsnelheid te verhogen en een golfbalvlucht te produceren die laag en spinarm is.
 • Mizuno T20 wedges: Deze wedges zijn ontworpen om de spin en de nauwkeurigheid rond de greens te verbeteren. Ze hebben CNC-gefreesde groeven en een zacht koolstofstaal om de balcontrole te verbeteren.
 • Mizuno RB Tour golfballen: Deze golfballen zijn ontworpen om maximale lengte te bieden zonder concessies te doen aan gevoel en controle. Ze hebben een zachte urethaanhoes en een geavanceerde tweedelige constructie.
 • Mizuno M Craft putters: Deze putters zijn handgemaakt en bieden een superieure balans en stabiliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kopstijlen en bevatten een geavanceerd materiaal dat de vibratie van het clubhoofd minimaliseert.

Mizuno-golfclubs zijn over het algemeen duurder dan sommige andere golfmerken, maar ze bieden wel kwaliteit, prestaties en duurzaamheid.

Wat kost een complete golfset?

De kosten van een complete golfset variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het aantal clubs dat in de set is opgenomen. Over het algemeen kunnen complete golfsets worden onderverdeeld in drie prijsklassen:

 • Budget golfsets: Dit zijn golfsets voor beginners of casual golfers. Ze zijn meestal gemaakt van goedkope materialen en kosten tussen de €200 en €500. Budgetsets bevatten soms minder clubs dan andere sets, bijvoorbeeld alleen een driver, een fairway wood, enkele ijzers en een putter.
 • Middenklasse golfsets: Deze sets zijn vaak geschikt voor golfers die wat meer ervaring hebben en een meer geavanceerde set zoeken. Ze zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en bevatten een breed scala aan clubs, zoals drivers, woods, hybriden, ijzers en putters. Middenklasse golfsets kosten tussen de €500 en €1000.
 • Premium golfsets: Deze golfsets zijn van de hoogste kwaliteit en zijn bedoeld voor gevorderde of professionele golfers. Ze zijn gemaakt van de beste materialen en bevatten geavanceerde technologieën. Premium golfsets kunnen meer dan €1000 kosten.

Naast de kosten van de golfset zelf, is het ook belangrijk om rekening te houden met andere kosten, zoals golftassen, golfballen, golfkleding en greenfees. Het is belangrijk om een realistisch budget vast te stellen.

Bekijk betaalbare golfsets op Bol.com →

Laat een Reactie achter