CrossFit workout ‘Murph’

Als je nieuw bent in CrossFit dan hoor je al snel over de workout ‘Murph’. Het is een populaire benchmark workout in CrossFit met een speciale betekenis…

Het verhaal achter CrossFit workout ‘Murph’

CrossFit workout ‘Murph’ is vernoemd naar de in Afghanistan gesneuvelde Amerikaanse luitenant Michael P. Murphy, beter bekend als ‘Murph’. Het was zijn favoriete workout en hij gebruikte het om zijn troepen mentaal en fysiek voor te bereiden.

In 2005 waren ze omsingeld door de Taliban en door een telefoontje van Murphy heeft één soldaat het overleeft. Dit was niet Murphy maar Marcus Luttrell, die er later een boek over heeft geschreven.

Dit boek is uiteindelijk ook verfilmd met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Zowel de film als het boek heten ‘Lone Survivor’. Zie hieronder de trailer van de film.

Murphy kreeg een ‘Medal of Honer’, de hoogste onderscheiding die een militair kan krijgen. Ieder jaar op de laatste maandag van mei is het Memorial Day in de Verenigde Staten. Op deze dag wordt stilgestaan bij het verlies van Amerikaanse Militairen. CrossFit atleten kiezen vaak deze dag uit om de workout ‘Murph’ te doen om militairen te herdenken.

Dit is de CrossFit workout ‘Murph’

De hero WOD ‘Murph’ bestaat uit:

  • 1 mijl hardlopen (1,61km)
  • 100 pull-ups
  • 200 push-ups
  • 300 squats
  • 1 mijl hardlopen

Het is de bedoeling dat je de CrossFit workout zo snel mogelijk aflegt. De workout wordt gedaan met een 20 lbs (9,07kg) vest om het lichaam. Dit maakt het extra zwaar.

Een gemiddelde atleet doet ongeveer tussen de 47-58 minuten over de workout. Topatleten doen ‘Murph’ in minder dan 35 minuten. Belangrijk tijdens deze slopende workout is om goed je energie te verdelen en niet al je kruit te verschieten in het begin.

In 2016 stond de CrossFit workout op het programma tijdens de Reebok CrossFit Games® in Madison. Bekijk hieronder de beelden:

Wil je meer CrossFit workout inspiratie? Bekijk dan: 1000+ CrossFit workouts.

Laat een Reactie achter