CrossFit Games® 2021

De CrossFit Games® is het grootste en meest prestigieuze crosstraining evenement ter wereld. De fitste atleten ter wereld komen ieder jaar naar Amerika om ‘Fittest on Earth’ te worden. In 5 dagen tijd wordt een divers scala aan WODs afgelegd om te bepalen wie de beste is.

Via de CrossFit Games® Open kun je je kwalificeren voor de CrossFit Games®. Iedere atleet ter wereld kan meedoen aan de CrossFit Games® Open.

CrossFit Games® Open

Startdatum27 juli 2021
Einddatum1 augustus 2021
LocatieMadison, Wisconsin (US)
NiveauProfessioneel
CategorieënIndividueel, team, teen, senior, gehandicapt
Websitegames.crossfit.com
Inschrijfpagina OpenInschrijven
Facebookpaginawww.facebook.com/CrossFitGames
Mailsupport@crossfitgames.com
Fittest Man on Earth 2020Mathew Fraser
Fittest Woman on Earth 2020Tia-Clair Toomey
Prijzengeld winnaarOnbekend

Kwalificeren CrossFit Games® 2021

Kwalificeren voor de Games van 2021 werkt anders dan voorgaande jaren. De top 10% beste atleten van de CrossFit Games® Open gaan door naar de kwartfinales. De kwartfinale is een nieuw format waar atleten regionaal verder gaan concurreren voor een plek in de halve finales. De kwartfinales vinden plaats in je eigen box van 5 – 11 april 2021. De winnaars van de kwartfinales gaan ‘in-person’ tegen elkaar strijden voor een plek in de finale. In ieder continent worden halve finales georganiseerd. Dit garandeert dat er atleten meedoen aan de finale van alle continenten.

Één van de twee halve finale evenementen in Europa is het oude Benelux event The CrossFit Lowlands Throwdown. Super vet! Het evenement vindt plaats in de week van 7 juni 2021. Zie hieronder de data van alle evenementen:

 • Week of March 8: Open – Week 1
 • Week of March 15: Open – Week 2
 • Week of March 22: Open – Week 3
 • Week of April 5: Quarterfinals – Individual
 • Week of April 19: Quarterfinals – Teams
 • Week of May 3: Masters/Teens Qualifier
 • Week of May 24: Semifinals – Week 1
 • Week of May 31: Semifinals – Week 2
 • Week of June 7: Semifinals – Week 3
 • Week of June 14: Semifinals – Week 4
 • Week of June 28: Last-chance qualifier
 • Week of July 26: CrossFit Games® Finals

CrossFit Games® Open 2021

De Open is een internationale competitie voor iedereen die aan crosstraining doet. In de meeste crosstraining boxen in Nederland worden er evenementen georganiseerd voor de workouts. In 2018 deden bijna 500.000 atleten mee over de hele wereld.

Op 11 maart 2021 start de Open. De Open duurt dit jaar 3 weken en bestaat uit sowieso 3 workouts. Meer is, op het moment van schrijven, nog niet bekend. De workouts worden per week op donderdag bekendgemaakt op games.crossfit.com. Vervolgens heb je tot de maandag daarop om de workout af te leggen. De workouts dien je met een judge of op video af te leggen en je kunt je scores invoeren in je account op de website. Als je de workout met een judge hebt afgelegd, moet je score na het invoeren nog gevalideerd worden door je box eigenaar. Je kunt je workout ook valideren door het uploaden van je video.

De Open is dit jaar toegankelijker dan ooit. Het is eigenlijk een wedstrijd op zich geworden voor alle niveaus, van beginner tot professional. Voor alle workouts zijn aangepaste versies per niveau. Daarnaast kun je dit jaar zelfs meedoen aan een ‘equipment free’ versie van de Open. Dit maakt het mogelijk om zonder crosstraining box vanuit huis deel te nemen.

Inschrijven Open 2021

Wil je ook meedoen? Dan kun je je online registreren op games.crossfit.nl. Deelnemen kost $20. Lees hier hoe het werkt. Je kunt dit jaar je profiel nog meer personaliseren en je eigen leaderboards maken. Je bepaalt dus zelf tegen wie je de strijd aan wilt gaan.

Handige links Open

CrossFit Games® live kijken

Wil je de CrossFit Games® live kijken? Dat kan via de website van de CrossFit Games®, YouTube of Facebook. Klik hier voor live beelden vanuit Madison. Of bekijk het live leaderboard en alle workouts van de 2021 editie.

Bekijk ook: