CrossFit Games® 2022

De CrossFit Games® is het grootste en meest prestigieuze crosstraining evenement ter wereld. De fitste atleten van deze planeet komen ieder jaar naar Amerika om ‘Fittest on Earth’ te worden. In 5 dagen tijd wordt een divers scala aan WODs afgelegd om te bepalen wie de beste is.

Je kunt je onder andere vis de CrossFit Games® Open kwalificeren voor de CrossFit Games®. Iedereen kan meedoen aan de CrossFit Games® Open. In de meeste lokale CrossFit® boxen in Nederland worden hier evenementen voor georganiseerd. Je kunt ook scaled meedoen aan de Open dus je hoeft echt niet de beste atleet van je box te zijn. Het is voor iedere crossfitter leuk om aan deel te nemen. Bovendien een mooie benchmark om te zien waar je staat ten opzichte van atleten van je eigen box, crossfitters in Nederland en de rest van de wereld.

CrossFit Games® Open

Startdatum finale4 augustus 2022
Einddatum finale7 augustus 2022
Locatie finaleMadison, Wisconsin (US)
CategorieënIndividueel, team, teen, senior, gehandicapt
Websitegames.crossfit.com
Inschrijfpagina OpenInschrijven
Facebookpaginawww.facebook.com/CrossFitGames
Mailsupport@crossfitgames.com
Fittest Man on Earth 2021Justin Medeiros
Fittest Woman on Earth 2021Tia-Clair Toomey
Prijzengeld winnaarOnbekend

Kwalificeren CrossFit Games® 2022

Kwalificeren voor de Games van 2022 werkt hetzelfde als vorig jaar. De top 10% beste atleten van de CrossFit Games® Open gaan door naar de kwartfinales. De kwartfinale is een nieuw format waar atleten regionaal verder gaan concurreren voor een plek in de halve finales. De kwartfinales vinden plaats in je eigen box van 24 – 27 maart 2022.

De winnaars van de kwartfinales gaan ‘in-person’ tegen elkaar strijden voor een plek in de finale. In ieder continent worden halve finales georganiseerd. Dit garandeert dat er atleten meedoen aan de finale van alle continenten. Één van de twee halve finale evenementen in Europa is het Benelux event The CrossFit Lowlands Throwdown.

Zie hieronder de data van alle evenementen:

 • The Open: 24 februari – 14 maart
 • Kwartfinales (individuals, teams en age groups): 24 maart – 24 april
 • Halve finales (individuals en teams) – In-person
  • Week 1: 20 – 22 mei
  • Week 2: 27 – 29 mei
  • Week 3: 3 – 5 juni
  • Week 4: 10 – 12 juni
 • Halve finales (age groups) – Online
  • Age group (divisies 14-15, 16-17, 35-39, 40-44, and 45-49): 26 – 29 mei
  • Age group (divisies 50-54, 55-59, 60-64, and 65+): 2 – 5 juni
  • Adaptive: 2 – 5 juni
 • Last Chance Qualifier: 29 juni – 1 juli
 • CrossFit Games®: 4 – 7 augustus

Let op: voor teams, age groups en de adaptive divisies werkt kwalificeren net even anders. Zie hier een overview van het seizoens-format per divisie.

CrossFit Games® Open 2022

De Open is een internationale competitie voor iedereen die aan crosstraining doet. In de meeste crosstraining boxen in Nederland worden er evenementen georganiseerd voor de workouts. In 2018 deden bijna 500.000 atleten mee over de hele wereld.

Op 24 februari 2022 start de Open. De Open duurt dit jaar 3 weken en bestaat uit sowieso 3 workouts. Meer is, op het moment van schrijven, nog niet bekend. De workouts worden per week op donderdag bekendgemaakt op games.crossfit.com. Vervolgens heb je tot de maandag daarop om de workout af te leggen.

De workouts dien je met een judge of op video af te leggen en je kunt je scores invoeren in je account op de CrossFit Games® website. Als je de workout met een judge hebt afgelegd, moet je score na het invoeren nog gevalideerd worden door de box eigenaar. Je kunt je workout ook valideren door het uploaden van je video.

De Open is dit jaar toegankelijker dan ooit. Het is eigenlijk een wedstrijd op zich geworden voor alle niveaus, van beginner tot professional. Voor alle workouts zijn aangepaste versies per niveau. Daarnaast kun je dit jaar zelfs meedoen aan een ‘equipment free’ versie van de Open. Dit maakt het mogelijk om zonder crosstraining box vanuit huis deel te nemen.

Inschrijven Open 2022

Wil je ook meedoen? Dan kun je je online registreren op games.crossfit.nl. Deelnemen kost $20. Je kunt dit jaar je profiel nog meer personaliseren en je eigen leaderboards maken. Je bepaalt dus zelf tegen wie je de strijd aan wilt gaan.

Handige links Open

CrossFit Games® live kijken

Wil je de CrossFit Games® live kijken? Dat kan via de website van de CrossFit Games®, YouTube of Facebook. Klik hier voor live beelden vanuit Madison. Of bekijk het live leaderboard en alle workouts van de 2022 editie.

Bekijk ook: