Crosstraining wedstrijden voor alle niveaus

Crosstraining wordt met de dag groter in Nederland. Zo ook de crosstraining wedstrijden. Het is een grote misvatting dat je pas aan een crosstraining wedstrijd mee kan doen als je de beste atleet bent van je box. Er zijn in Nederland wedstrijden die rekening houden met verschillende niveaus. Je wordt dan ingedeeld in de klasse die past bij je niveau. Iedereen kan dus meedoen. Al is het wel aan te raden om eerst de basics onder knie te krijgen. Hieronder een aantal wedstrijden waaraan je mee kunt doen als beginner.

1. CrossFit Games® Open

De CrossFit Games® is het grootste en meest prestigieuze crosstraining evenement ter wereld. Via de CrossFit Open kun je je kwalificeren voor de CrossFit Games®. De CrossFit Open bestaat uit 5 workouts in 5 weken die je moet afleggen in je eigen box. De workouts dien je op video vast te leggen en je kunt je scores doorgeven op games.crossfit.com. De workouts kun je zowel RX als scaled afleggen, dit maakt het ook toegankelijk voor beginners. Het is een internationale competitie voor iedereen die aan crosstraining doet. In 2018 deden bijna 500.000 atleten mee over de hele wereld. De CrossFit Open start op 21 februari 2019. Bekijk hier hoe je deel kunt nemen. Zie hieronder hoe Mat Fraser (Fittest Man on Earth) vorig jaar workout 18.5 van The Open deed.

Dit vind je vast ook interessant: Top-3 beste crosstraining schoenen

2. The Nationals

De Nationals is een fitness competitie in Nederland met een seizoen van 6 workouts. Elke maand doe je een workout in je eigen box op je eigen niveau. Je start met een ‘placement workout’ om te bepalen in welke divisie je mee kan doen. Er zijn vijf divisies: Platinum, Gold, Silver, Bronze of Iron. Iedere divisie krijgt zijn eigen versie van de workout zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Per workout kun je punten verdienen voor het overall klassement. Zie hieronder een video van de placement workouts van seizoen 2019/2020.

Meer informatie over The Nationals >

3. The Dutch Throwdown

The Dutch Throwdown is een Nederlandse crosstraining wedstrijd waar iedere crosstraining atleet aan mee kan doen. Het event is niet voor de beste atleten, maar juist voor de rest. Ze hebben de competitie onderverdeeld in drie categorieën: scaled, advanced en RX. De wedstrijd bestaat uit een kwalificatieronde en het hoofdevent in Den Bosch. De kwalificatieronde bestaat uit twee WODs verspreid over twee weken. Deze WODs dien je te doen in je eigen box. De beste atleten van iedere divisie mogen naar de finaledag in Den Bosch. Zie hieronder een video van de kwalificatieronde (WOD 1) van seizoen 2017/2018.

Meer informatie The Dutch Throwdown >

Tip: Bekijk hier reviews en prijzen van de best verkochte crosstraining handschoenen >>

Top-3 crosstraining handschoenen

Laat een Reactie achter