Lowlands Throwdown 2020

Lowlands Throwdown is het grootste crosstraining evenement van de Benelux. Het is sinds 2019 een gesanctioneerd evenement van de Reebok CrossFit Games® en daarmee onderdeel van de meest prestigieuze competitie ter wereld. Dit jaar wordt het evenement groter dan ooit. Op de finaledag zijn 480 atleten uitgenodigd. De winnaars van de Lowlands Throwdown plaatsen zich direct voor de Reebok CrossFit Games® in Madison.

Startdatum29 mei
Einddatum31 mei
LocatieOmnisport Apeldoorn
NiveauProfessional
CategorieënIndividueel, team, teen, senior
Websitewww.crossfitlowlandsthrowdown.nl
InschrijfpaginaInschrijven
Facebookpaginawww.facebook.com/CrossfitLowlandsThrowdown
Mailinfo@crossfitlowlandsthrowdown.nl
Winnaar elite mannen 2019Ryan Sowder
Winnaar elite vrouwen 2019Alice Mille

Kwalificeren Lowlands Throwdown 2020

Voor het eerst dit jaar kun je je kwalificeren via de CrossFit Games® Open. De top-10 van het overall leaderboard wordt uitgenodigd. Hierbij is plek voor de top-5 van Nederland, top-3 uit België en top-2 uit Luxemburg. Deze atleten hoeven zich dus niet te kwalificeren via de qualifiers. Overige deelnemers moeten zich wel kwalificeren via de online qualifiers.

Online qualifiers

Je kunt deelnemen aan de Lowlands Throwdown in verschillende divisies en leeftijdscategorieën, namelijk: elite, RX, scaled, masters 35-39, masters 40-44, masters 45+, teenagers 16-17 en teams.

Het format en de workouts zijn nog niet bekend voor 2020. Vorig jaar diende je 3 workouts af te leggen op dezelfde dag in de aangewezen volgorde. Je mocht de workouts dus niet verspreiden over meerdere dagen en ook geen andere volgorde kiezen. De workouts worden ruim van te voren bekendgemaakt op de website en social media.

Je kunt je scores incl. de video van de workout toevoegen in de competition corner. De winnaars van alle categorieën worden uitgenodigd voor de finale in Omnisport Apeldoorn. Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan hier in voor de Lowlands Throwdown Qualifiers.

Bekijk de onderstaande video om een indruk te krijgen van het evenement.

Bekijk ook: