In 2018 zijn wij CrossAthletes gestart met als doel om mensen te helpen fysiek én mentaal sterker te worden door middel van crosstraining. Op dit platform delen wij waardevolle informatie omtrent strength & conditioning, het meten van je fitheid en het krijgen van een ijzersterke mindset. Wil jij je algehele fitheid verbeteren? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Een community van atleten

Wij, crosstraining atleten, helpen en stimuleren elkaar om de fitste versie van onszelf te worden, waar je ook bent in je reis. Dit doen we vooral met functionele oefeningen. Deze komen ten goede van je postuur en je hebt er wat aan in het dagelijks leven.

Waarom we dit doen? Omdat wij merken dat een fitte en bewuste levensstijl ervoor zorgt dat we beter presteren op alle vlakken in ons leven. Niet alleen als sporter zijn we succesvoller, maar ook bijvoorbeeld zakelijk, als vriend(in) of als ouder. Bovendien genieten we meer!

Sporten is een stuk leuker met een groep gelijkgestemden waar jij je mee verbonden voelt. In onze lokale box (gym) delen we ervaringen met elkaar waarbij jij je ego aan de kant moet zetten en waarbij je kwetsbaar bent. Dit vraagt om een mindset waarbij je openstaat om te leren en fouten te maken.

Het meten van onze fitheid staat daarnaast centraal. Zo meten we regelmatig of we sterker zijn geworden, maar ook bijvoorbeeld ons uithoudingsvermogen, de kwaliteit van onze slaap en het vetpercentage. Door inzicht te krijgen in je algehele fitheid, achterhaal je verbeterpotentieel.

Crosstraining boxen vind je inmiddels overal ter wereld. Als je in het buitenland bent is er altijd wel een lokale box in de buurt waar je met open armen wordt ontvangen en mee kunt trainen. Leer meer over crosstraining in onze beginners guide.

Crosstraining community in cijfers

Eind 2019 waren er wereldwijd ca 16.000 crosstraining boxen. En dan te bedenken dat Greg Glassman (oprichter) zijn eerste crosstraining box pas opende in 2001. De sport heeft dus een explosieve groei doorgemaakt. De laatste jaren stagneert de groei in Amerika en Canada, maar groeit het aantal crosstraining boxen nog steeds hard in landen als Brazilië, China en diverse Europese landen.

Bijna de helft van alle crosstraining boxen zit in Amerika. In Europa zitten de meeste atleten in Italië, Engeland en Frankrijk. Nederland telt ca 230 crosstraining boxen. Als we uitgaan van 175 leden per box, dan zijn er in Nederland ca 40.000 mensen die wekelijks crosstrainen. Eigenlijk zijn het nog veel meer mensen omdat de meeste ‘normale’ gyms ook crosstraining (of een vergelijkbare variant) aanbieden.

CrossAthletes nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alles over de crosstraining community in jouw mailbox. Denk bijvoorbeeld aan informatie over wedstrijden, nieuws over atleten, tips over oefeningen en trainingsschema’s. Bekijk onze meest recente blogs om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.

Ontvang de Crosstraining Weekly