In 2018 zijn wij CrossAthletes gestart met als doel om mensen met een kantoorbaan te inspireren fysiek én mentaal sterker te worden door middel van crosstraining.

Hoe het begon…

Het platform is ontstaan doordat we merkten dat teveel zitten, achter je computer of op de bank, veel schadelijker is dan we denken. En de oplossing voor het zitprobleem is simpel, namelijk: bewegen!

In crosstraining vonden wij een sport waarmee je aan alle componenten van ‘fitness’ werkt. Denk aan het verbeteren van je conditie, het opbouwen van kracht, leniger worden en het verlagen van je vetpercentage. Het idee is dat je je allround ontwikkeld als sporter zodat je geen enkele uitdaging uit de weg hoeft te gaan. Dit vraagt om gevarieerd trainen, maar ook om het inbouwen van gezonde gewoontes in je leven.

Op ons multisport-platform delen wij waardevolle informatie omtrent strength & conditioning, het meten van je fitheid en ontdek je nieuwe individuele sporten. Daarnaast helpen wij je klaarstomen voor een crosstraining- of triathlon wedstrijd.

Wil jij een complete atleet worden? Laat je dan inspireren door onze community.

Community van 2000+ atleten

Binnen onze community stimuleren wij elkaar om de fitste versie van onszelf te worden, waar je ook bent in je reis. Dit doen we vooral met endurance training en functionele oefeningen. Deze komen ten goede van je postuur en je hebt er wat aan in het dagelijks leven.

Waarom we dit doen? Omdat wij merken dat leven als atleet ervoor zorgt dat we beter presteren op alle vlakken in ons leven. Niet alleen als sporter zijn we succesvoller, maar ook bijvoorbeeld zakelijk, als vriend(in) of als ouder. Bovendien genieten we meer.

Het meten van onze fitheid staat centraal. Zo meten we regelmatig of we sterker zijn geworden, maar ook bijvoorbeeld ons uithoudingsvermogen, de kwaliteit van onze slaap en ons vetpercentage. Door inzicht te krijgen in je algehele fitheid, achterhaal je verbeterpotentieel.

3 type atleten

Binnen onze community van 2000+ leden zien we voornamelijk 3 type atleten terug:

  1. Atleten die van crosstraining hun core sport hebben gemaakt, maar die er niet vies van zijn om af en toe een nieuwe sport te proberen of mee te doen aan wedstrijden.
  2. Atleten die een andere core sport beoefenen, maar die crosstraining zien als een mooie aanvulling voor (1) in het off-season óf (2) om een nog completere atleet te worden.
  3. Multisport-atleten die geen core sport hebben en het leuk vinden om zo gevarieerd mogelijk te trainen en te sporten.

Ontvang de Crosstraining Weekly