Wij zijn CrossAthletes

In 2018 zijn wij, enkele crosstraining enthousiastelingen, dit platform gestart met als doel om atleten met elkaar te verbinden en te helpen een fitter mens te worden. Wij geloven in de sport en gunnen iedereen een fitte levensstijl. Op dit platform delen wij nieuws en tips omtrent crosstraining. Vind je het leuk om de Nederlandse crosstraining community te volgen? Dan zit je hier goed.

Een community van atleten

Crosstraining atleten komen meerdere keren per week bij elkaar om zichzelf goed in het zweet te werken. Ze stimuleren elkaar om fit te worden en hebben een positieve mindset. Iedere crosstraining box heeft zijn eigen cultuur, maar het is opvallend dat er in nagenoeg iedere box een hechte community aanwezig is. Sporten wordt een stuk leuker met een groep gelijkgestemden waar jij je mee verbonden voelt. Door samen met je boxgenoten tot het uiterste te gaan tijdens workouts, ontstaat er een band. Je deelt ervaringen met elkaar waarbij jij je ego aan de kant moet zetten en waarbij je kwetsbaar bent. Crosstraining atleten hebben hier respect voor. Ze steunen elkaar in hun reis om een fitter mens te worden, waar je ook bent in je reis. Crosstraining boxen vind je inmiddels overal ter wereld en de lokale communities spreken dezelfde taal. Als je in het buitenland bent is er altijd wel een lokale box in de buurt waar je met open armen wordt ontvangen en mee kunt trainen. Leer meer over crosstraining en de community in onze beginner’s guide.

Crosstraining community in cijfers

Eind 2019 waren er wereldwijd ca 16.000 crosstraining boxen. En dan te bedenken dat Greg Glassman (oprichter) zijn eerste crosstraining box pas opende in 2001. De sport heeft dus een explosieve groei doorgemaakt. De laatste jaren stagneert de groei in Amerika en Canada, maar groeit het aantal crosstraining boxen nog steeds hard in landen als Brazilië, China en diverse Europese landen. Bijna de helft van alle crosstraining boxen zit in Amerika. In Europa zitten de meeste atleten in Italië, Engeland en Frankrijk. Nederland telt ca 230 crosstraining boxen. Als we uitgaan van 175 leden per box dan zijn er in Nederland ca 40.000 mensen die wekelijks crosstrainen.

CrossAthletes nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alles over de crosstraining community in jouw mailbox. Denk bijvoorbeeld aan informatie over wedstrijden, nieuws over atleten, tips over oefeningen en trainingsschema’s. Bekijk onze meest recente blogs om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.

Schrijf je nu in!

Bekijk ook:

 

Tip: Bekijk hier reviews en prijzen van de best verkochte crosstraining handschoenen >>

Top-3 crosstraining handschoenen