Beste CrossFit schoenen van 2023

De beste CrossFit schoenen van 2023 zijn de Reebok Nano X2. Als je serieus bent over CrossFit, dan snap je dat goede schoenen een van de belangrijkste elementen zijn van je outfit. Je bent er dan ook achter dat hardloopschoenen of andere algemene sneakers niet geschikt zijn voor de workouts. Maar wat zijn dan wel de beste CrossFit schoenen?

Een metcon is een heel andere type workout dan powerlifting, gymnastiek of atletiek. Daar horen dus eigenlijk ook andere schoenen bij zou je denken. En dat klopt, deels.

CrossFit schoenen zijn allround schoenen

Omdat CrossFit schoenen voor veel verschillende workouts geschikt moeten zijn, zijn het allround schoenen. Allround schoenen voldoen prima voor alle workouts behalve voor weightlifting voor gevorderden en het lopen van lange afstanden.

Als je beginner bent voldoen allround CrossFit schoenen prima op alle onderdelen, ook het weightliften. Ben je echter gevorderd of pro, dan zijn een extra paar weightlifting schoenen aan te raden. Ook voor het lopen van lange afstanden vragen je voeten om andere schoenen. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor in CrossFit workouts.

Zorg voor een flexibele, maar ook harde zool

Reebok en Nike maken op dit moment de beste schoenen. Het blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie bij welke schoen jij het beste gevoel krijgt. Iedereen heeft andere voeten en een andere smaak. Er zijn wel een aantal criteria waar je op kunt letten:

 1. Zorg dat je ‘heel-to-drop’ niet meer is dan 4 mm zodat je plat op grond staat en voldoende stabiliteit hebt voor het liften.
 2. Zorg voor een flexibele zool voor gymnastics en atletiek, maar ook een stevige zool voor het liften.
 3. Zorg dat je schoenen licht zijn in gewicht, wel zo handig voor je box jumps.
 4. Zorg dat je voldoende ruimte hebt bij je tenen, deze heb je nodig bij het liften en hardlopen.

Top-3 allround CrossFit schoenen van 2023

Zie hieronder onze top-3 beste CrossFit schoenen op basis van reviews van CrossFit atleten. Wij verkopen deze schoenen zelf niet. Dit artikel is puur bedoeld om CrossFitters te helpen aan de beste schoenen.


1.    Reebok Nano X2

Reebok is nog steeds het grootste CrossFit merk ter wereld. De Reebok Nano is al jaren op de markt en een topschoen gebleken. De schoen zit iets zachter aan de binnenkant dan de Metcon van Nike, maar dit gaat niet ten koste van stabiliteit. De nieuwe Nano X2 heeft een verbeterde zool voor nog meer grip, comfort en een goede demping. De nieuwe Floatride-technologie, die in de voorvoet is toegevoegd, maakt de Nano X2 geschikter voor hardlopen dan de Nano X.

Bekijk reviews en prijs

De CrossFit schoen is in verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor Dames als Heren.


2.    Nike Metcon 8

De Metcon van Nike is een klassieker aan het worden. Al jarenlang blijkt dit een betrouwbare CrossFit schoen en hij wordt ieder jaar beter. Zo hebben ze dit jaar oa het rubber aan de platte zool verbetert zodat je goede grip hebt op de grond. Oud ‘Fittest Man on Earth’ Mathew Fraser is groot ambassadeur van deze schoen. Hij en andere professionele CrossFit atleten geven Nike regelmatig feedback over de schoenen en Nike neemt dit vervolgens mee in hun innovaties. Een voorbeeld hiervan is dat ze op aanraden van atleten in het midden van de zool voor een andere structuur hebben gekozen zodat je ook goede grip hebt bij rope climbs.

Bekijk reviews en prijs

De CrossFit schoen is in verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor Dames als Heren.


3.    UA TriBase™ Reign 3

Under Armour is nog een iets minder groot merk in de sport dan Reebok en Nike. Echter worden de Tribase Reign schoenen ieder jaar beter en is het ook een topschoen in de markt. De TriBase™-technologie zorgt voor optimaal contact met de grond dankzij drie contactpunten. Deze punten bieden een lage, stabiele basis zonder de natuurlijke flexibiliteit van je voeten te beperken. De CrossFit schoen heeft in dit opzicht de perfecte balans gevonden.

Bekijk reviews en prijs

De CrossFit schoen is in verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor Dames als Heren.


Schoenen voor gewichtheffen

Ben je een gevorderd CrossFit atleet en op zoek naar schoenen voor gewichtheffen? Bekijk dan de gewichtheffen schoenen van Adidas. Zij hebben op dit moment een van de beste schoenen op de markt.

Overzicht van alle CrossFit schoenen

Wij zagen dat er in Nederland niet één plek was waar je goede CrossFit schoenen kon vergelijken. Dit hebben wij opgelost door een collectie samen te stellen van de beste CrossFit schoenen in de markt. Bekijk nu alle CrossFit schoenen in onze shop.

Bekijk de complete CrossFit schoenen collectie >>

Laat een Reactie achter

 1. Arie Gelderblom

  Mooie site, maar heb je toevallig ook een tip voor een mooie winkel?
  Waar er genoeg keuze is?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Arie,
   De website van Reebok heeft een veelzijdig assortiment. Daar kunnen veel CrossFitters goed slagen. In Nederland is er verder nog niet een winkel speciaal voor CrossFit. Wij werken hier op dit moment aan en hopen de online winkel begin volgend jaar te openen.

 2. Pauline

  Wat een fijn advies, dit helpt mij zeker bij de juiste keuze van schoenen!

 3. Bram Kip

  Er is een crossfit winkel in Arnhem OLB Sports, zij zijn gespecialiseerd in crossfit en weightlifting en hier kan je dus je schoenen testen.

 4. Valentina

  Hoi!
  Ben nu een metcon schoen aan het customizen op de nikesite.
  bij de optie INVOEGEN moet je kiezen tussen een lage offset of een hoge offset…
  Wat is het verschil hiertussen? welke zou jij aanbevelen?:)

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hoi Valentina,
   Een hoge offset verwijst naar een extra binnenzool voor je hielgebied. Deze kunnen worden geplaatst om de Metcons meer op lifters te laten lijken. Het creëert dus meer stabiliteit voor zware liften, squats met hoge herhaling, wall balls en thrusters. Voor de meeste WODS heb je dit niet echt nodig, vooral niet als er hardlopen bij betrokken is.

 5. Hanneke

  Zijn deze schoenen ook goed voor body attack en body combat?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Hanneke,
   Zeker! CrossFit is een veelzijdige sport en daar horen veelzijdige schoenen bij. Je kunt de schoenen dus ook prima gebruiken voor body attack en body combat.

 6. Wichert

  Mijn hardloopschoenen hebben een versteviging aan de binnenkant van mijn voet tegen doorzakken. Is dit voor crossfitschoenen ook noodzakelijk?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   In de meeste gevallen bieden de Metcon en Nano van zichzelf al voldoende ondersteuning voor CrossFit workouts.

 7. Bart

  Is er eigenlijk een wezenlijk verschil qua model, niet qua kleur, tussen nano schoenen voor dames en voor heren? Ik heb een kleine herenmaat die ook een damesmaat is. Wel vrij brede voeten met hoge wreef.

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Bart,
   Goede vraag! Hadden we niet gelijk antwoord op. We hebben dit afgelopen weekend getest en er is geen wezenlijk verschil.
   De Reebok Nano is daarnaast geschikt voor mensen met brede voeten.

 8. Randi Peters

  weet jij of er verschil zit in de Nano schoenen voor dames en heren?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Randi,
   Het enige verschil tussen dames en heren is de maatvoering.