Beste massage guns keuzehulp 2023

De beste massage gun van 2023 is de Northwall Massage Gun PRO. Uit onze test, met merken als Tunturi, LifeGoods en Sanbo, kwam Northwall als nummer 1 naar boven. Voor de gemiddelde sporter is Northwall de beste keus, al hangt het ook af van je niveau en behoeften.

Op ons platform geven wij onafhankelijk advies over massage guns en we verkopen ze zelf niet. Wij hebben als doel om atleten en therapeuten te helpen in hun zoektocht naar de beste massage gun. In dit artikel krijg je keuzehulp en onze top-5 van 2023.

beste massage gun1. Northwall Massage Gun PROBol.com
black rhino2. Black Rhino Massage GunBol.com
tunturi massage gun3. Tunturi Massage GunBol.com
beste massage guns4. Sanbo Massage GunBol.com
massage gun test5. Massagerr Massage Gun PROBol.com

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een draagbaar apparaat dat trillingen en deep oscillation gebruikt om geïrriteerde spieren te masseren. Behandelingen die voornamelijk worden gedaan met een massage gun zijn klopmassages en percussietherapie.

De meeste apparaten hebben verschillende onderdelen en snelheden die kunnen worden gebruikt om de spieren te masseren. Op een hoge frequentie wordt druk uitgeoefend op het spierweefsel, waardoor je diep op een probleemzone kan inwerken.

Massage guns kunnen voor of na een training worden gebruikt. Ze zijn het meest populair bij duursporters die na hun training stijve en pijnlijke spieren willen losmaken. Echter worden ze door fitness- en crosstraining specialisten ook veelvuldig gebruikt.

Hoe werkt een massage gun?

Zodra je een massage apparaat aanzet, maakt het uiteinde van het apparaat kloppende en trillende bewegingen. Door het uiteinde, of de kop van het apparaat, tegen geïrriteerde spieren aan te drukken, ontstaat er een massage-effect.

De massage bevordert de bloedtoevoer naar het gebied dat je masseert. Dit zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de spieren worden vervoerd en dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat een vermindering van ontstekingen en spierspanning.

Voordelen van een massage gun

Een goede massage gun helpt je voornamelijk om de stijfheid van je spieren te verlichten of te voorkomen. De apparaten zijn in korte tijd razend populair geworden onder sporters, maar ook massagetherapeuten. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een massage gun:

 1. Beter herstel. De hersteltijd na een forste training is ongeveer 48 tot 72 uur. Met een massage gun kun je herstel bevorderen en daardoor sportprestaties verbeteren. Het is een goed middel tegen stijve spieren en verzuring in je lichaam.
 1. Blessurepreventie. Met een massage gun kun je je spieren goed opwarmen en voorbereiden op een inspanning, waardoor blessures achteraf voorkomen kunnen worden. Een mooie toevoeging aan je warming-up.
 1. Gericht masseren. Doordat het uiteinde van het apparaat trilt en beweegt rondom een vast punt, kun je met een massage apparaat heel gericht probleemzones aanpakken. Zeker met de opzetstukken die bij de meeste apparaten worden meegeleverd.
 1. Pijnverlichting. Als sporter kennen we allemaal dat gevoel van intense spierpijn na een workout of wedstrijd, vooral op dag 2. Met een massage gun kun je pijn aan je spieren aanzienlijk verminderen.
 1. Handig voor onderweg. Een massage pistool is makkelijk mee te nemen in je sporttas of reiskoffer. Zo heb je altijd een massage bij de hand. Ze zijn compact, licht van gewicht en hebben meestal een batterijduur van 4+ uur.
 1. Goedkoper dan masseur. Ondanks dat een massage apparaat een massage van een therapeut niet kan vervangen, is het een goedkoper alternatief. Zeker als je meermaals per week je spieren wit masseren is het aantrekkelijk omdat een massagetherapeut dan erg duur wordt.
 1. Bewegingsbereik. Met een goede massage gun worden receptoren van het zenuwstelsel gestimuleerd waardoor de mobiliteit van je spieren toeneemt. Na het masseren voelt je lichaam soepeler aan en is je bloedsomloop verbeterd.

Top-5 beste massage guns van 2023

De best geteste massage gun van 2023 is van Northwall. We hebben de grote merken getest aan de hand van verschillende factoren. Denk aan amplitude, power, gewicht, geluid en batterijduur. 

De massage gun van Northwall is zowel voor beginners, gevorderden als professionals een uitstekend apparaat. Ook de massage guns van Black Rhino en Tunturi scoren goed.


1. Northwall Massage Gun PRO – Beste massage gun 2023

beste massage gun
Vibratie massage

→ Meer foto’s

De Northwall Massage Gun is een goede aanvulling voor elke atleet, fysiotherapeut of andere revalidatie gerelateerde specialist. Het apparaat is licht van gewicht en heeft een lange batterijduur. Ook heeft het een stille motor en een antislip handvat dat extra grip geeft. Je kunt het apparaat eenvoudig opladen door middel van een USB poort. De massage gun garandeert bevordering van spierherstel en een verbetering van je mobiliteit. Het is de beste massage gun van dit moment.

Bekijk reviews en prijs


2. Black Rhino Massage Gun

black rhino
Vibratie massage

→ Meer foto’s

Met de Black Rhino Massage Gun heb je de controle over je herstelproces en geef je je spieren de nodige boost om te groeien en te genezen. Het apparaat wordt geleverd met 6 verschillende massagekoppen, waaronder een ronde bal, demper, kogel, U-vork, vinger en platte kop. Met de 30 verschillende standen is de Black Rhino Massage Gun geschikt voor zowel ontspanningsmassages als diepere spiermassages. Het is een van de beste massage guns in 2023.

Bekijk reviews en prijs


3. Tunturi Massage Gun – Beste alternatief Northwall

tunturi
Vibratie massage

→ Meer foto’s

De Tunturi Massage Gun heeft 20 snelheden van 1200 tot maximaal 3300 omwentelingen per minuut. Het apparaat heeft een LED touchscreen waarmee je eenvoudig de snelheid kunt kiezen. Afhankelijk van de snelheden die je gebruikt, gaat de batterij van het apparaat tussen de 5 en 11 uur mee. De goede massage gun van Tunturi heeft drie vooraf ingestelde programma’s en een handmatige modus. Ook is het apparaat licht van gewicht.

Bekijk reviews en prijs


4. Sanbo Massage Gun – Beste prijs-kwaliteit

Sanbo massage gun
Vibratie massage

→ Meer foto’s

De Sanbo Massage Gun heeft de Nederlandse markt veroverd. Dit komt mede doordat het apparaat in samenwerking met massage- en fysiotherapeuten is ontwikkeld. Je krijgt daarmee kwaliteit voor een goede prijs. Sanbo maakt gebruik van hun eigen RX-60 motor die extra diep kan masseren. Het apparaat heeft 6 verschillende standen en 5 kopstukken. In de bijbehorende app krijg je advies over massagerichting, tijdsduur van de massage, opzetstukken en anatomie.

Bekijk reviews en prijs


5. Massagerr Massage Gun PRO

massage gun test
Vibratie massage

→ Meer foto’s

De Massagerr Massage Gun heeft 5 snelheidsstanden en wordt met 4 kopstukken geleverd. De 4 verschillende kopstukken maken het mogelijk om spiergroepen heel gericht en diep te masseren. Zo is het apparaat gemaakt voor het losmaken van je nek, rug, schouder, arm, been, kuit en zelfs je voet. Het is een relatief stil apparaat en licht van gewicht. Tot slot heeft het een batterijduur van 4 uur.

Bekijk reviews en prijs


Massage gun voor professionals

Professionele atleten snappen dat goed herstellen na een workout of wedstrijd essentieel is om progressie te maken. Een massage gun gebruiken helpt spierherstel te bevorderen waardoor je dus beter gaat presteren.

Omdat professionals soms diepe massages nodig hebben, wordt vaak gekozen voor een massage gun met veel verschillende snelheids- en vermogens-instellingen. 

Hoe diep een massage apparaat probleemgebieden kan bewerken wordt ook wel massage amplitude genoemd. Hoe beter de amplitude, hoe beter de percussieve massage die je kunt krijgen. Een professionele massage gun moet pulsen van geconcentreerde druk van minimaal 12 mm diep in je spierweefsel kunnen toepassen. 

Ook het aantal opzetstukken kan een wezenlijk verschil maken in de kwaliteit van je massage omdat je nog preciezer probleemgebieden kunt masseren.

Trigger points massage gun

Trigger points zijn verstijfde en vaak gevoelige spieren in het lichaam, ook als de spier in rust is. Het is een lokale irritatie van de spiervezel die ook wel een spierknoop wordt genoemd.

Meestal ontstaan knopen in je lichaam door het uitvoeren van herhalende bewegingen, maar ook bijvoorbeeld door stress of een verkeerde zithouding

Massage apparaten helpen om knopen los te maken door middel van een deep tissue massage. De kop van het apparaat komt diep in het bindweefsel en verbetert je bloedsomloop door middel van trillingen. Zo ontspant de betreffende spier en wordt de pijn van de knoop verlicht.

Waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun

Er zijn een aantal dingen die je vooraf wilt afwegen voordat je overgaat tot aankoop van een massage pistool. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat die aansluit bij je behoeften. Dit zijn de punten waar je op moet letten.

Massage amplitude

De amplitude geeft aan hoe diep het uiteinde van een massage pistool het spierweefsel in masseert. Voor een ontspannende massage is een massage amplitude van 8 mm voldoende. Wil je een sport- of triggerpoint massage? Kies dan voor een apparaat met een hoge amplitude van 12 mm of meer. Met een hoge amplitude masseer je spieren gemakkelijker los.

Batterijduur

Aangezien de meeste massage guns draadloos zijn, moeten ze opgeladen worden. Wil je voorkomen dat de batterij uitvalt tijdens het masseren? En wil je het apparaat ook niet vaak hoeven opladen als je onderweg bent? Kies dan een apparaat met een lange batterijduur. Je vindt dit terug bij de specificaties in de webshop.

Geluid en gewicht

Massage guns die weinig geluid maken zorgen voor een ontspannende ervaring op kantoor, in de sportschool en op reis. Zorg er ook voor dat het apparaat licht van gewicht is zodat je geen lamme arm krijgt tijdens het masseren.

Power

Power wordt bij een massage pistool uitgedrukt met RPM, wat staat voor Rounds Per Minute, oftewel het aantal omwentelingen per minuut bedoeld. Ben je op zoek naar intense massages? Zorg dan voor een RPM van 3000 of meer. Hoe hoger de RPM, hoe krachtiger de massage.

De blokkeerkracht geeft daarnaast aan hoeveel kracht je maximaal kan geven met het apparaat. Als je diep in je spier wilt masseren, dan heb je een hoge blokkeerkracht nodig van 20 kg of meer. Doordat goedkope massage guns vaak een minder kwalitatieve accu en motor hebben, gaat dit ten koste van blokkeerkracht.

Opzetstukken

Verschillende opzetstukken maken het mogelijk om probleemgebieden heel precies aan te pakken. Voor gevorderden atleten kunnen veel opzetstukken een uitkomst zijn zodat specifieke plekken in de rug, nek, armen of benen bewerkt kunnen worden.

Design en type handvat

Massage guns verschillen qua kleur, materiaal en vorm. Wil je extra krachtig en ergonomisch masseren? Kies dan voor een model met een driehoekig handvat voor extra grip, zoals deze.

Massage guns met een driehoekige handvat bieden een massage van hogere kwaliteit en ze zijn daarom duurder. Ook zijn ze meer geschikt voor het masseren van je rug, je kunt er simpelweg beter bij.

Opzetstukken voor massage gun

Massage pistolen worden geleverd met verschillende opzetstukken. De meest voorkomende zijn: de grote bal (ronde kop), de platte kop, de bullet en de vorkvormige kop.

Voor grote spiergroepen, zoals je benen en je rug, wordt vaak de grote bal gebruikt. Het is de standaard ronde kop die op het apparaat zit en je kunt er je hele lichaam mee masseren. 

Heb je knopen in je nek of andere pijnpunten, dan kun je de bullet het best gebruiken. Hiermee kun je heel specifiek op een probleemzone focussen zodat het loskomt. Ons advies is op de laagste stand te beginnen en de snelheid geleidelijk hoger te zetten. Begin niet gelijk op hoge snelheid met deze kop.

De platte kop is ideaal voor het masseren van je hamstrings of je borst, maar zorgt voor een minder intense massage dan de grote bal.

Tot slot kun je de vorkvormige kop goed gebruiken voor het masseren van je wervels en het verminderen van spierpijn in je schouders en rug.

massage gun opzetstukken
Bron: Tunturi.com

Werkt een massage gun tegen cellulite?

Ja, een massage gun helpt om cellulite te verminderen. Diverse onderzoeken hebben dit inmiddels aangetoond. Wel moeten we dit meteen nuanceren. Een massage apparaat alleen gaat geen groot verschil maken. De meest impact maak je met gezond eten, bewegen en slapen.

Desalniettemin draagt een massage apparaat wel bij. Dankzij de pulserende massagekop, kun je met een massage pistool het gebied waar cellulite aanwezig is een deep tissue massage geven. Hierdoor stimuleer je doorbloeding, wordt er vet afgebroken en zal de huid gladder worden.

Tips bij gebruik van een massage gun

Als je een massage pistool gaat gebruiken, is het handig als je al enige voorkennis hebt. Anders bereik je wellicht niet je gewenste doel. Hieronder staan een aantal richtlijnen en tips die je op weg helpen.

 • Masseer niet veel langer dan 15 minuten als je beginner bent. Bouw het geleidelijk op.
 • Masseer een lichaamsdeel maximaal 3 minuten en ga dan weer door naar een ander lichaamsdeel.
 • Stop als je veel pijn ervaart. Het mag best een beetje oncomfortabel zijn, maar flinke pijn is niet de bedoeling. 
 • Heb je een blessure of zwakke plekken? Raadpleeg dan eerst een adviseur voordat je iets gaat doen met een massage pistool.
 • Begin niet gelijk op de hoogste stand en bouw de intensiteit rustig op.
 • Denk na over kopstukken en het doel dat je wilt bereiken voordat je begint.
 • Oefen!

Massage gun aanbieding

Wil je een massage apparaat in de aanbieding kopen? Dan kun je het best bij Bol.com in de shop kijken. Er zijn daar altijd wel een aantal merken in de aanbieding. Bovendien heeft Bol.com een breed aanbod en veel reviews. Zeker de moeite waard om je daar te oriënteren.

→ Bekijk scherp geprijsde massage guns op Bol.com

Laat een Reactie achter