Beste padel racket kiezen in 2023

Het beste padel racket van 2023 is de HEAD Zephyr Pro. In dit artikel krijg je inzicht in waar je op moeten letten bij het kopen van een padel racket én lichten we de top-3 beste padel rackets uit. Wij verkopen zelf geen padel rackets. Dit artikel is puur bedoeld om amateur-padellers te helpen in hun zoektocht naar het beste product.

Bij padel gaat de bal elke keer net weer even anders dan je verwacht. Ook gaat het spel een stuk sneller dan bij tennis. Om optimaal voorbereid voor de dag te komen, doe je er goed aan om te investeren in een goed padel racket. Zo weet je zeker dat je de ballen lekker raakt.

Top-3 beste padel rackets van 2023

Op zoek naar het ideale padel racket voor beginners en gevorderden? Wij hebben de beste rackets van 2023 getest en gereviewd. Dit zijn de top-3 beste padel rackets in de markt, zowel voor dames als heren.


1. HEAD Zephyr Pro – Gevorderd padel racket

beste padel rackets
Beste padel racket

→ Meer foto’s

Het Zephyr Pro model van Head heeft het gewicht van het racket verdeeld over het hele oppervlak. Het is het beste padel racket voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar dat beetje extra, maar toch controle willen houden en wendbaar willen zijn.

Bekijk reviews en prijs


2. Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 – Beginner tot gevorderd padel racket

padel racket adidas
Veelzijdig racket

→ Meer foto’s

De Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 is gemaakt van Fiberglass en voorzien van een ruw blad waardoor je meer spin kunt geven. Het is een padel racket voor de gemiddelde speler die controle voorop stelt. Het racket heeft een medium balans en een sweet spot die zich in het midden van het racket bevindt.

Bekijk reviews en prijs


3. Dunlop Rocket Ultra – Beginner padel racket

padel racket beginner
Beginnende padel speler

→ Meer foto’s

De Dunlop Rocket Ultra is een lichtgewicht racket in deze serie. Het ronde blad en de evenredige gewichtsverdeling zorgen voor ultieme controle en wendbaarheid. De lichte kern zorgt voor een zachter gevoel en meer comfort. Een ideaal padel racket voor beginners.

Bekijk reviews en prijs


Welk padel racket past bij mij?

Als je hebt besloten om een padel racket te gaan kopen, loop je tegen een hoop keuzes aan. Er is ook niet één racket het best voor iedereen. Je zult een type racket moeten kiezen dat past bij je niveau en je doel. Het verkeerde racket kan zomaar jouw padel-sessie verpesten, terwijl het goede padel racket je sessie leuker maakt. Lees daarom hieronder alles wat je moet weten als je het beste padel racket wilt kopen.

Vorm van het racket

Padel rackets zijn er in verschillende vormen. Rackets met een ronde vorm zijn het meest wendbaar. Ze bieden meestal veel controle over de bal en het is relatief makkelijk om de bal goed te raken. Een nadeel is dat ronde rackets minder power hebben.

Padel rackets met een diamant vorm zijn voor professionals. Het is bij diamanten rackets lastiger om de bal goed te raken omdat de sweet spot zich bovenaan het racket bevindt. Een diamanten racket heeft daarentegen wél de meeste power en nauwkeurigheid als je de bal goed raakt.

Gelukkig is er ook een hybride variant, namelijk een druppelvormig racket. Dit is een mooie tussenoplossing voor de gemiddelde padel speler. Het zijn veelzijdige padel rackets met een goede balans tussen power en controle.


1. HEAD Zephyr Pro – Beste padel racket 2023

beste padel racket
Beste padel racket

→ Bekijk reviews en prijs


Het totale gewicht

Ook het gewicht van het racket heeft invloed op je spel. Een gemiddeld padel racket voor volwassenen weegt tussen de 365 gr en 375 gr. Dit is een mooi gewicht voor gevorderde spelers.

Een gewicht van onder de 365 gr is voor volwassenen een lichter padel racket, terwijl een padel racket van meer dan 375 gr wordt gezien als een zwaarder racket. Zware padel rackets hebben meer power, maar zijn ook minder wendbaar en minder gericht op controle.

Voor kinderen is een gewicht van minder dan 320 gr aanbevolen.

Balans van het gewicht

De balans van het gewicht speelt een grote rol bij de wendbaarheid van een padel racket. Zo zit bij het ene racket het gewicht vooral in het racketblad en bij de ander vooral bij de grip.

Een racketblad van meer dan 275 mm wordt heavy genoemd. Je hebt dan maximale power, maar het racket is minder wendbaar. Een racketblad van minder dan 265 mm wordt light genoemd en dit zijn dunnere rackets. Het gewicht bevindt zich dan dichter bij de grip, wat helpt voor snelle reacties en controle.

Ook zijn er gebalanceerde rackets waarbij het gewicht precies in het midden zit. Voor de gemiddelde amateur-padeller is dit een goede oplossing. Ben je echter compleet nieuw in padel en heb je nog geen ervaring, dan kan het fijn zijn om het gewicht meer bij de grip te hebben voor extra wendbaarheid.

Kies het goede padel racket dat past bij jouw niveau

Zoals bij elke racketsport is het belangrijk om te spelen met een padel racket aangepast aan jouw niveau. Dit voorkomt blessures, vergroot het plezier en verbetert tegelijkertijd prestaties. Dit zijn de richtlijnen voor padel rackets per niveau:

 • Beginner: kies een padel racket met een ronde vorm dat licht is van gewicht en voldoende controle biedt om de bal te plaatsen waar jij dat wilt. Zorg ervoor dat het gewicht van het racket bij de grip of in het midden zit.
 • Gevorderd: kies een druppelvormig padel racket waarmee je in iedere situatie uit de voeten kunt. Ga op zoek naar een goede mix van power en controle waarbij het gewicht in het midden ligt van het racket.
 • Professional: kies een padel racket met diamant vorm dat zwaarder is van gewicht zodat je maximale power en hoge nauwkeurigheid bereikt.

Waar je nog meer op moet letten

Naast de het bovenstaande, zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een padel racket gaat kopen:

 • Materiaal: padel rackets kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals koolstofvezel (carbon), glasvezel of aluminium. De keuze van het materiaal beïnvloedt de kracht, controle en duurzaamheid van het racket. Koolstofvezel is het meest gebruikte materiaal voor padel rackets vanwege zijn lichte gewicht en stijfheid. Het zorgt voor meer kracht en controle tijdens het spelen.
 • Grootte van het handvat: het handvat van een padel racket moet goed passen bij de grootte van je hand om een goede grip te hebben en blessures te voorkomen. Om de juiste maat van het handvat te bepalen, moet je het racket vasthouden en je vingers om het handvat wikkelen. Als je vingers elkaar raken en er nog steeds een beetje ruimte over is tussen de palm van je hand en het handvat, dan is de maat goed.
 • Merk: er zijn veel merken padel rackets beschikbaar. Kies een gerenommeerd merk dat bekend staat om kwaliteit en duurzaamheid, zoals Adidas, Head of Babolat.

Beste padel racket voor dames

Er zijn ook padel rackets speciaal gemaakt voor dames. Als vrouw zijnde is het leuk om net wat eleganter op de baan te staan en te investeren in een racket met een mooi design. De meeste rackets zijn namelijk zwart en qua design meer uniseks of afgestemd op mannen.

Daarnaast is er, ten opzichte van mannen, vaak verschil in spierkracht en speelstijl. Padel rackets voor dames zijn daarom lichter van gewicht. Hierdoor worden blessures aan de pols of schouder voorkomen en bovendien ben je wendbaarder op de baan. Ook heb je meer kracht om te smashen in vergelijking tot een zwaar racket. Een padel racket voor dames weegt tussen de 340 gr en 370 gr.

Grote merken als Adidas en Babolat hebben inmiddels een apart assortiment voor dames ontwikkeld. De kans is groot dat er een model tussen zit die qua design en gewicht beter bij je past. Dit zijn de beste padel rackets voor dames van 2023:


→ Alle padel rackets voor dames


Hoe je een padel racket vast moet houden

Het vasthouden van een padel racket op de juiste manier is cruciaal om comfortabel te spelen en een goede controle te hebben over het racket. Hieronder volgen enkele tips voor het vasthouden van een padel racket:

 • Plaats je hand op het handvat van het padel racket, zodat het handvat in het midden van je handpalm zit.
 • Houd het racket stevig vast met je vingers en duim. Zorg ervoor dat je de grip niet te strak vasthoudt, anders heb je minder controle.
 • Houd het racket vast met een licht gekromde grip, alsof je een ei vasthoudt. Dit geeft je de flexibiliteit om snel van positie te veranderen tijdens het spel en biedt meer controle over het padel racket.
 • Houd het racket parallel aan de grond wanneer je klaar bent om te slaan.
 • Beweeg je arm en schouder tijdens het slaan om meer kracht en controle over de bal te krijgen.
 • Pas je grip aan op basis van de slag die je gaat maken. Bijvoorbeeld, als je een topspin wilt slaan, draai je je hand enigszins naar rechts (voor rechtshandigen) om meer spin te genereren.

Padel rackets bij Decathlon

Bij Decathlon heb je ook een breed aanbod aan padel rackets. Het zijn niet de beste padel rackets in de markt, maar als je een beperkt budget hebt of niet zo vaak speelt, kun je daar prima uit de voeten. Hou er wel rekening mee dat een goedkoop padel racket meestal minder duurzaam is.

Decathlon biedt een aantal eigen merk padel rackets aan, zoals het merk Artengo. Deze rackets zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende niveaus van padel spelers te voldoen, van beginners tot gevorderde spelers.

Direct naar: goedkope padel rackets Decathlon

Wanneer moet je een padel racket vervangen?

Een padel racket kan na verloop van tijd slijten door intensief gebruik, waardoor de prestaties van het racket afnemen. Hier zijn enkele indicaties dat het tijd is om je padel racket te vervangen:

 • Barsten of breuken in het frame: als er scheuren of breuken in het frame van het racket zitten, kan dit een teken zijn dat het racket zijn stijfheid en kracht heeft verloren en het tijd is om het te vervangen.
 • Losse of versleten grip: als de grip van het racket los zit of versleten is, kan dit leiden tot slechte controle over het racket. Het vervangen van de grip kan een tijdelijke oplossing zijn, maar als het probleem aanhoudt, is het misschien tijd om het racket te vervangen.
 • Verlies van demping: als het racket geen goede demping meer biedt, kan dit leiden tot trillingen en ongemak tijdens het spelen. Dit kan te wijten zijn aan veroudering van het racket of schade aan de interne structuren van het racket.
 • Verouderd model: als het model van het racket verouderd is en niet meer wordt geproduceerd, kan het moeilijk zijn om onderdelen en accessoires te vinden om het racket te repareren. In dit geval kan het verstandig zijn om het racket te vervangen door een nieuwere versie.

Over het algemeen is het aanbevolen om een padel racket om de 2-3 jaar te vervangen, afhankelijk van hoe vaak het racket wordt gebruikt en de intensiteit van het spel. Het is ook belangrijk om het racket regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage en schade en indien nodig te vervangen.

Heb ik een padeltas nodig?

Een padeltas is een tas die speciaal is ontworpen om padel rackets en accessoires te vervoeren en te beschermen. Een padeltas biedt een veilige en handige manier om je padel rackets, ballen, schoenen en andere accessoires op te bergen en te transporteren naar en van de padelbaan.

Goede padeltassen hebben meestal een hoofdvak dat is ontworpen om rackets op te bergen en te beschermen tegen beschadiging, zoals krassen of barsten in het frame. Veel padeltassen hebben ook extra vakken en compartimenten voor het opbergen van accessoires zoals ballen, kleding, waterflessen en snacks. Sommige tassen hebben zelfs een apart vak voor schoenen om ze gescheiden te houden van de rest van je spullen.

Padeltassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, afhankelijk van de behoeften van de speler. Kleine padeltassen zijn ideaal voor spelers die slechts één of twee rackets en een paar accessoires hoeven mee te nemen, terwijl grotere tassen meer ruimte bieden voor spelers die meerdere padel rackets, ballen en andere uitrusting willen meenemen.

Bekijk hier een overzicht van goede padeltassen →

Waarom is padel zo populair?

Padel maakt een explosieve groei door in Nederland. Het is zo populair dat veel tennisclubs inmiddels overwegen om padelbanen toe te voegen aan hun terrein. Dit heeft te maken met verschillende factoren. 

Eenvoud

Om te beginnen is padel eenvoudig om te leren voor alle leeftijden. In vergelijking tot tennis is het technisch én fysiek een stuk minder veeleisend. Je hoeft dus niet eerst eindeloos uren te maken om het een beetje onder de knie te krijgen. Het is vanaf dag 1 genieten!

Het helpt natuurlijk wel als je ooit andere racketsporten hebt gedaan als tennis, squash of badminton. Dan pik je het nóg sneller op. Ook helpt het als je fit bent en regelmatig aan crosstraining doet.

Sociale aspect

Een andere reden achter de populariteit van padel is het sociale aspect. Omdat de padelbaan veel kleiner is dan bijvoorbeeld een tennisbaan, is de afstand tussen de spelers ook korter. Eigenlijk ben je gedurende het spel continu met elkaar in gesprek. Het is een gezellig spel om te spelen.

Uniekheid van het spel

Hoewel het scoresysteem en de regels van padel vergelijkbaar zijn als bij tennis, is het spelconcept anders. 

Het unieke van de padel is dat spelers de glazen wanden rond het veld mogen gebruiken om de bal terug te spelen. Het spel krijgt hierdoor een compleet andere dynamiek.

Bekijk ook: alle padel rackets van 2023

Laat een Reactie achter