Beste padel racket kiezen

In dit artikel krijg je inzicht in waar je op moeten letten bij het kopen van een padel racket én lichten we de beste padel rackets uit van 2021.

Bij padel gaat de bal elke keer net weer even anders dan je verwacht. Om optimaal voorbereid voor de dag te komen, doe je er goed aan om te investeren in een padel racket. Zo weet je zeker dat je de ballen lekker raakt.

Beste padel racket kopen – Waar je op moet letten

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een padel racket gaat kopen:

Vorm van het racket

Padel rackets met een ronde vorm zijn het meest wendbaar. Ze bieden meestal veel controle en het is relatief makkelijk om de bal goed te raken. Een nadeel is dat ronde rackets minder power hebben.

Rackets met een diamant vorm zijn voor professionals. Het is bij deze rackets lastiger om de bal goed te raken omdat de sweet spot zich bovenaan het racket bevindt. Ze hebben daarentegen wél de meeste power en nauwkeurigheid.

Gelukkig is er ook een hybride variant, namelijk een druppelvormig racket. Dit is een mooie tussenoplossing voor gevorderde spelers. Het zijn veelzijdige rackets met een goede balans tussen power en controle.

1. HEAD Graphene 360 Zephyr Pro – Gevorderd

beste padel racket

→ Bekijk reviews en prijs

Het totale gewicht

Een gemiddeld padel racket voor volwassenen weegt tussen de 365g en 375g. Dit is een mooi gewicht voor gevorderde spelers.

Een gewicht van onder de 365g is voor volwassenen een licht padel racket, terwijl een padel racket van meer dan 375g wordt gezien als zwaar racket. Zware rackets hebben meer power, maar zijn ook minder wendbaar en minder gericht op controle.

Voor kinderen is een gewicht van minder dan 320g aanbevolen.

Balans van het gewicht

De balans speelt een grote rol bij de wendbaarheid van een padel racket. Een racketblad van meer dan 275 mm wordt heavy genoemd. Je hebt dan maximale power, maar het racket is minder wendbaar.

Een racketblad van minder dan 265 mm wordt light genoemd. Het gewicht bevindt zich dan dichter bij de grip, wat helpt voor snelle reacties en controle.

Kies een padel racket dat past bij jouw niveau

Zoals bij elke racketsport is het belangrijk om te spelen met een padel racket aangepast aan jouw niveau. Dit voorkomt blessures en verbetert tegelijkertijd prestaties (en plezier!). Dit zijn de richtlijnen per niveau:

  • Beginner: kies een padel racket met een ronde vorm dat licht is van gewicht en voldoende controle biedt om de bal te plaatsen waar jij dat wilt.
  • Gevorderd: kies een druppelvormig padel racket waarmee je in iedere situatie uit de voeten kunt. Ga op zoek naar een goede mix van power en controle.
  • Professional: kies een padel racket met diamant vorm dat zwaarder is van gewicht zodat je maximale power en hoge nauwkeurigheid bereikt.

Top-3 beste padel racket (review 2021)

Op zoek naar een padel racket? Dit zijn de top-3 beste padel rackets in de markt, zowel voor dames als heren.

1. HEAD Graphene 360 Zephyr Pro – Gevorderd

beste padel rackets

→ Meer foto’s

Het Zephyr PRO-model van Head heeft het gewicht van het racket verdeeld over het hele oppervlak. Het is een racket voor spelers die op zoek zijn naar dat beetje extra, maar toch controle willen houden en wendbaar willen zijn.

Bekijk reviews en prijs

2. Adidas Adipower CTRL 3.0 – Beginner en gevorderd

padel racket adidas

 Meer foto’s

De Adidas Adipower CTRL 3.0 is het racket van Javi Ruiz, een professionele WPT-speler. Het is een racket voor de speler die controle voorop stelt. Het racket heeft een medium balans en een sweet spot die zich in het midden van het racket bevindt.

Bekijk reviews en prijs

3. Dunlop Galactica Light – Beginner

padel racket beginner

 Meer foto’s

De Dunlop Galactica Light is het lichtste padel racket van deze serie. Het ronde blad en de evenredige gewichtsverdeling zorgen voor ultieme controle en wendbaarheid. De lichte kern zorgt voor een zachter gevoel en meer comfort.

Bekijk reviews en prijs

Padel racket Decathlon

Bij Decathlon heb je ook een breed aanbod aan padel rackets. Het zijn niet de beste in de markt, maar als je een beperkt budget hebt of niet zo vaak speelt, kun je daar prima uit de voeten.

→ Goedkope padel racket collectie Decathlon

Waarom is padel zo populair?

Padel maakt een explosieve groei door in Nederland. Het is zo populair dat veel tennisclubs inmiddels overwegen om padelbanen toe te voegen aan hun terrein. Dit heeft te maken met verschillende factoren. 

Eenvoud

Om te beginnen is het eenvoudig om te leren voor alle leeftijden. In vergelijking tot tennis is het technisch én fysiek een stuk minder veeleisend. Je hoeft dus niet eerst eindeloos uren te maken om het een beetje onder de knie te krijgen. Het is vanaf dag 1 genieten!

Het helpt natuurlijk wel als je ooit andere racketsporten hebt gedaan als tennis, squash of badminton. Dan pik je het nóg sneller op.

Sociale aspect

Een andere reden achter de populariteit van padel is het sociale aspect. Omdat de padelbaan veel kleiner is dan bijvoorbeeld een tennisbaan, is de afstand tussen de spelers ook korter. Eigenlijk ben je gedurende het spel continu met elkaar in gesprek. Het is een gezellig spel om te spelen.

Uniekheid van het spel

Hoewel het scoresysteem en de regels van padel vergelijkbaar zijn als bij tennis, is het spelconcept anders. 

Het unieke van de padel is dat spelers de glazen wanden rond het veld mogen gebruiken om de bal terug te spelen. Het spel krijgt hierdoor een compleet andere dynamiek.

Dit vind je vast ook interessant: Top-3 beste crosstraining schoenen

Laat een Reactie achter