Beste padel racket kiezen in 2023

Het beste padel racket van 2023 is de HEAD Zephyr Pro. In dit artikel krijg je inzicht in waar je op moeten letten bij het kopen van een padel racket én lichten we de top-3 beste padel rackets uit. Wij verkopen zelf geen padel rackets. Dit artikel is puur bedoeld om amateur-padellers te helpen in hun zoektocht naar het beste product.

Bij padel gaat de bal elke keer net weer even anders dan je verwacht. Ook gaat het spel een stuk sneller dan bij tennis. Om optimaal voorbereid voor de dag te komen, doe je er goed aan om te investeren in een goed padel racket. Zo weet je zeker dat je de ballen lekker raakt.

Top-3 beste padel rackets

Op zoek naar het ideale padel racket voor beginners en gevorderden? Wij hebben de beste rackets getest en gereviewd. Dit zijn de top-3 beste padel rackets in de markt, zowel voor dames als heren.


1. HEAD Zephyr Pro – Gevorderd padel racket

beste padel rackets
Best getest 2023

→ Meer foto’s

Het Zephyr Pro model van Head heeft het gewicht van het racket verdeeld over het hele oppervlak. Het is een padel racket voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar dat beetje extra, maar toch controle willen houden en wendbaar willen zijn.

Bekijk reviews en prijs


2. Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 – Beginner tot gevorderd padel racket

padel racket adidas

→ Meer foto’s

De Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 is gemaakt van Fiberglass en voorzien van een ruw blad waardoor je meer spin kunt geven. Het is een padel racket voor de gemiddelde speler die controle voorop stelt. Het racket heeft een medium balans en een sweet spot die zich in het midden van het racket bevindt.

Bekijk reviews en prijs


3. Dunlop Rocket Ultra – Beginner padel racket

padel racket beginner

→ Meer foto’s

De Dunlop Rocket Ultra is een lichtgewicht racket in deze serie. Het ronde blad en de evenredige gewichtsverdeling zorgen voor ultieme controle en wendbaarheid. De lichte kern zorgt voor een zachter gevoel en meer comfort. Een ideaal padel racket voor beginners.

Bekijk reviews en prijs


Welk padel racket past bij mij?

Als je hebt besloten om een padel racket te gaan kopen, loop je tegen een hoop keuzes aan. Er is ook niet één racket het best voor iedereen. Je zult een type racket moeten kiezen dat past bij je niveau en je doel. Het verkeerde racket kan zomaar jouw padel-sessie verpesten. Lees daarom hieronder alles wat je moet weten als je een padel racket gaat kopen.

Vorm van het racket

Padel rackets zijn er in verschillende vormen. Rackets met een ronde vorm zijn het meest wendbaar. Ze bieden meestal veel controle over de bal en het is relatief makkelijk om de bal goed te raken. Een nadeel is dat ronde rackets minder power hebben.

Padel rackets met een diamant vorm zijn voor professionals. Het is bij diamanten rackets lastiger om de bal goed te raken omdat de sweet spot zich bovenaan het racket bevindt. Een diamanten racket heeft daarentegen wél de meeste power en nauwkeurigheid als je de bal goed raakt.

Gelukkig is er ook een hybride variant, namelijk een druppelvormig racket. Dit is een mooie tussenoplossing voor de gemiddelde padel speler. Het zijn veelzijdige padel rackets met een goede balans tussen power en controle.


1. HEAD Zephyr Pro – Beste padel racket 2023

beste padel racket

→ Bekijk reviews en prijs


Het totale gewicht

Ook het gewicht van het racket heeft invloed op je spel. Een gemiddeld padel racket voor volwassenen weegt tussen de 365 gr en 375 gr. Dit is een mooi gewicht voor gevorderde spelers.

Een gewicht van onder de 365 gr is voor volwassenen een lichter padel racket, terwijl een padel racket van meer dan 375 gr wordt gezien als een zwaarder racket. Zware padel rackets hebben meer power, maar zijn ook minder wendbaar en minder gericht op controle.

Voor kinderen is een gewicht van minder dan 320 gr aanbevolen.

Balans van het gewicht

De balans van het gewicht speelt een grote rol bij de wendbaarheid van een padel racket. Zo zit bij het ene racket het gewicht vooral in het racketblad en bij de ander vooral bij de grip.

Een racketblad van meer dan 275 mm wordt heavy genoemd. Je hebt dan maximale power, maar het racket is minder wendbaar. Een racketblad van minder dan 265 mm wordt light genoemd en dit zijn dunnere rackets. Het gewicht bevindt zich dan dichter bij de grip, wat helpt voor snelle reacties en controle.

Ook zijn er gebalanceerde rackets waarbij het gewicht precies in het midden zit. Voor de gemiddelde amateur-padeller is dit een goede oplossing. Ben je echter compleet nieuw in padel en heb je nog geen ervaring, dan kan het fijn zijn om het gewicht meer bij de grip te hebben voor extra wendbaarheid.

Kies een padel racket dat past bij jouw niveau

Zoals bij elke racketsport is het belangrijk om te spelen met een padel racket aangepast aan jouw niveau. Dit voorkomt blessures, vergroot het plezier en verbetert tegelijkertijd prestaties. Dit zijn de richtlijnen voor padel rackets per niveau:

  • Beginner: kies een padel racket met een ronde vorm dat licht is van gewicht en voldoende controle biedt om de bal te plaatsen waar jij dat wilt. Zorg ervoor dat het gewicht van het racket bij de grip of in het midden zit.
  • Gevorderd: kies een druppelvormig padel racket waarmee je in iedere situatie uit de voeten kunt. Ga op zoek naar een goede mix van power en controle waarbij het gewicht in het midden ligt van het racket.
  • Professional: kies een padel racket met diamant vorm dat zwaarder is van gewicht zodat je maximale power en hoge nauwkeurigheid bereikt.

Padel racket voor dames

Er zijn ook padel rackets speciaal gemaakt voor dames. Als vrouw zijnde is het leuk om net wat eleganter op de baan te staan en te investeren in een racket met een mooi design. De meeste rackets zijn namelijk zwart en qua design meer uniseks of afgestemd op mannen.

Daarnaast is er, ten opzichte van mannen, vaak verschil in spierkracht en speelstijl. Padel rackets voor dames zijn daarom lichter van gewicht. Hierdoor worden blessures aan de pols of schouder voorkomen en bovendien ben je wendbaarder op de baan. Ook heb je meer kracht om te smashen in vergelijking tot een zwaar racket. Een padel racket voor dames weegt tussen de 340 gr en 370 gr.

Grote merken als Adidas en Babolat hebben inmiddels een apart assortiment voor dames ontwikkeld. De kans is groot dat er een model tussen zit die qua design en gewicht beter bij je past. Dit zijn de beste padel rackets voor dames van 2023:


→ Alle padel rackets voor dames


Padel rackets Decathlon

Bij Decathlon heb je ook een breed aanbod aan padel rackets. Het zijn niet de beste padel rackets in de markt, maar als je een beperkt budget hebt of niet zo vaak speelt, kun je daar prima uit de voeten.

Direct naar: goedkope padel rackets Decathlon

Waarom is padel zo populair?

Padel maakt een explosieve groei door in Nederland. Het is zo populair dat veel tennisclubs inmiddels overwegen om padelbanen toe te voegen aan hun terrein. Dit heeft te maken met verschillende factoren. 

Eenvoud

Om te beginnen is padel eenvoudig om te leren voor alle leeftijden. In vergelijking tot tennis is het technisch én fysiek een stuk minder veeleisend. Je hoeft dus niet eerst eindeloos uren te maken om het een beetje onder de knie te krijgen. Het is vanaf dag 1 genieten!

Het helpt natuurlijk wel als je ooit andere racketsporten hebt gedaan als tennis, squash of badminton. Dan pik je het nóg sneller op. Ook helpt het als je fit bent en regelmatig aan crosstraining doet.

Sociale aspect

Een andere reden achter de populariteit van padel is het sociale aspect. Omdat de padelbaan veel kleiner is dan bijvoorbeeld een tennisbaan, is de afstand tussen de spelers ook korter. Eigenlijk ben je gedurende het spel continu met elkaar in gesprek. Het is een gezellig spel om te spelen.

Uniekheid van het spel

Hoewel het scoresysteem en de regels van padel vergelijkbaar zijn als bij tennis, is het spelconcept anders. 

Het unieke van de padel is dat spelers de glazen wanden rond het veld mogen gebruiken om de bal terug te spelen. Het spel krijgt hierdoor een compleet andere dynamiek.

Bekijk ook: alle padel rackets

Laat een Reactie achter