Beste CrossFit grips kopen in 2023

De beste CrossFit grips van 2023 zijn de grips van ZEUZ. Het merk ontwikkelt CrossFit accessoires van hoge kwaliteit. De samenwerking die ZEUZ heeft met CrossFit boxen en professionele atleten zorgt ervoor dat hun producten je echt gaan helpen tijdens workouts.

Met CrossFit werk je aan kracht, lenigheid en behendigheid. En daar komen veel verschillende oefeningen bij kijken, waaronder het liften van gewichten en gymnastics aan de pull-up bar. Met name aan de pull-up bar kunnen je handen het zwaar te verduren krijgen zonder bescherming.

Wil je zere handen of het losscheuren van eelt voorkomen bij het doen van pull-ups? Dan zit je met ZEUZ sowieso goed. In dit artikel ontdek je de top-4 beste CrossFit grips en krijg je keuzehulp van CrossFitters.

Waarom je CrossFit grips nodig hebt

Als je jouw handen niet beschermt met CrossFit grips, dan heb je grote kans dat je pijnlijke wonden oploopt waar je nog dagen last van kunt hebben. Niet alleen beperken deze wonden je in het dagelijks leven, maar je zult er ook rekening mee moeten houden tijdens je volgende workouts.

Ook bieden grips bijvoorbeeld uitkomst bij het doen van veel herhalingen met een kettlebell. Je hoeft dan niet bang te zijn dat ze door zweet uit je handen glippen.

Redenen om CrossFit grips te kopen:

  1. Voorkomen van pijnlijke blaren en wonden op je handpalm
  2. Verbeteren van je grip voor als je gaat zweten
  3. Ondersteunen van je polsen bij zware lifts

CrossFit grips vs CrossFit handschoenen

Bij CrossFit kun je een onderscheid maken tussen CrossFit grips en CrossFit handschoenen. Je doet er goed aan om het verschil te begrijpen voordat je overgaat tot aankoop. Dus wat is het verschil?

CrossFit grips

CrossFit grips, ook wel gymnastic grips, zijn vooral bedoeld voor oefeningen aan de pull-up bar of ringen. Denk aan kipping pull-ups, toes-to-bars of muscle-ups. Voor deze typische CrossFit oefeningen bieden ze de benodigde bescherming voor de handpalm.

Je kunt bij CrossFit grips kiezen uit twee of drie vingergaten. Grips met twee vingergaten bieden meer flexibiliteit voor de vingers. Grips met drie vingergaten zijn vooral fijn als je een platte en brede handpalm hebt. Ze beschermen dan net wat beter.

CrossFit handschoenen   

CrossFit handschoenen lijken op gewone handschoenen die je ook voor bijvoorbeeld fitness kunt gebruiken. Deze heb je in varianten waarbij de handpalm, rug van de hand en vingers bedekt zijn. Er zijn ook CrossFit handschoenen waarbij slechts een deel van de vingers bedekt zijn.

CrossFit handschoenen zijn ideaal voor bijvoorbeeld rope climbs. Echter bieden ze niet optimaal bescherming voor oefeningen aan de pull-up bar.

Handschoenen voor gewichtheffen

Een nadeel van gymnastic grips is dat ze niet ideaal zijn voor barbell oefeningen. Bij een CrossFit training waar barbell- en pull-up bar oefeningen gecombineerd worden, laten veel atleten de vingergaten open hangen, zodat ze de barbell direct met hun blote handen kunnen vastgrijpen.

Er zijn ook stevige handschoenen voor gewichtheffen die, naast bescherming voor de handpalm, ook ondersteuning bieden voor de polsen. De meeste gewichtheffers vinden echter dat handschoenen ten koste gaan van het optimaal beheersen van lifts en het versterken van je grip.

Als alternatief kiezen gewichtheffers daarom liever voor wrist wraps. Zo kunnen ze de barbell met hun blote handen vastpakken en krijgen ze toch ondersteuning aan de pols.

4 beste CrossFit grips en handschoenen van 2023

Zie hieronder onze top-4 CrossFit grips op basis van reviews van CrossFit atleten. Wij verkopen deze grips zelf niet. Met dit artikel proberen wij CrossFitters te helpen in hun zoektocht naar de beste grips en handschoenen.


1. ZEUZ grips – Beste CrossFit grip

De CrossFit grips van ZEUZ zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens stoer uit. Ze zijn simpel, maar effectief. De polsband is met een klittenband sluiting verstelbaar en biedt voldoende steun. Het leer zal zich na verloop van tijd gaan vormen, zodat je extra grip krijgt aan de pull-up bar. De duurzame grips zijn gemaakt van Microfiber materiaal. CrossFitters ervaren de Microfiber Grips als beste optie doordat het materiaal goed aansluit en zorgt voor de perfecte grip die je nodig hebt aan de pull-up bar.

Bekijk reviews en prijs

Bekijk ook het beste alternatief: Bear KompleX grips


2. JerkFit WODies

Ondanks dat de JerkFit WODies iets meer zijn bedoeld voor gewichtheffen oefeningen, beschermen ze je handen ook goed tijdens het doen van pull-ups of muscle ups. Schuurplekken en blaren aan de handpalmen ga je sowieso voorkomen. Ze kunnen daarnaast goed tegen zweet, zijn ademend én goed wasbaar. Door de brede polsband krijgt je pols extra ondersteuning bij het uitvoeren van de lifts. De WODies worden geproduceerd in Amerika en het merk kiest duidelijk van materiaal van de hoogste kwaliteit.

Bekijk reviews en prijs


3. Reeva kangaroo grips – Ultieme grip

reeva

Reeva kangaroo grips zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van 100% Australisch kangoeroeleer. Dit is de sterkste leersoort en vormt zich volledig naar je hand. Het kopen van deze grips is dus een goede investering, omdat ze lang mee zullen gaan. Naast de sterkste, zijn dit de dunste grips op de markt. Hierdoor kun je jouw palmen beschermen, maar blijft het natuurlijke gevoel aan de bar behouden. Ook de polsband is dun. Dit zorgt voor meer mobiliteit bij de pols, maar biedt nauwelijks ondersteuning.

Bekijk reviews en prijs


4. Beeletix

beeletix

Deze CrossFit handschoenen van Beeletix bieden bescherming voor je handpalm en goede grip tijdens rope climbs. De handpalm is van echt leer, terwijl de rug is gemaakt van duurzaam en zweet doorlatend materiaal. Beeletix is een kwalitatieve fitness handschoen gemaakt met hoogwaardige materialen en heeft een fijne pasvorm. De meeste CrossFitters kopen eerst grips en gaan daarna kijken of handschoenen nodig zijn. Mocht je merken dat je grips niet voor alle oefeningen beschermen, kunnen deze handschoenen uitkomst bieden.

Bekijk reviews en prijs


Belangrijk: kies de juiste maat

Als je optimaal wilt profiteren van de voordelen van CrossFit grips en handschoenen is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Anders gaan ze tijdens je trainingen meer in de weg zitten dan dat het je helpt.

Om de juiste maat te bepalen voor een optimale grip meet je de lengte van je hand tussen het begin van je middelvinger en het begin van je pols.

  • 7,5 – 9 cm = S
  • 9 – 10,5 cm = M
  • 10,5 – 12 cm = L

Om de juiste maat te bepalen voor handschoenen meet je de omtrek van je vlakke hand, net onder de knokkels en zonder duim.

  • 17 – 19 cm = S
  • 19 – 21 cm = M
  • 21 – 23 cm = L
  • 23 – 25 cm = XL

Bekijk de volledige collectie CrossFit grips >>