Black Rhino Massage Gun review

Overweeg je om een massage gun te kopen? Dan mag de Black Rhino Massage Gun niet ontbreken in je oriëntatieproces. Met een reviewscore van 4,5/5 behoort het apparaat tot één van de beste massage guns wat betreft prijs-kwaliteitverhouding. In dit artikel krijg je inzicht in de plus- en minpunten van de Black Rhino Massage Gun en leggen we uit voor wie de massage gun bedoeld is.

Wij hebben de massage gun van Black Rhino grondig onderzocht en beoordeeld op belangrijke kenmerken voor consumenten. Denk aan power, gewicht, geluidsniveau en batterijduur. Wij verkopen de Black Rhino Massage Gun zelf niet en zijn een onafhankelijk platform. Wij testen en reviewen massage guns met als doel om sporters te helpen in hun zoektocht naar de beste massage gun.

Samenvatting Black Rhino Massage Gun

De massage gun van Black Rhino is relatief nieuw op de markt, maar wint snel in populariteit. En dat is niet zonder reden. Het merk heeft het voor elkaar gekregen om opvallend goede kwaliteit te bieden tegen een scherpe prijs. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt voor sporters van alle niveaus, maar ook toegankelijk voor atleten met een beperkt budget of fysiotherapeuten.

Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom steeds meer sporters kiezen voor de Black Rhino Massage Gun. Er zijn ook enkele minpunten te noemen. Ook die vind je terug in de tabel.

PluspuntenMinpunten
Maximale kracht van 3200 RPMGebruiksaanwijzing is beperkt
Diepgaande massageHeeft geen app met instructies
Laag geluidsniveau
Lange levensduur
Duurzame batterij
6 verschillende massagekoppen
30 intensiteitsniveaus
Wordt geleverd in een compacte en beschermende draagtas
Makkelijk in gebruik

Reviewscore: 4,5/5 (alle reviews)

De Black Rhino Massage Gun springt er wat ons betreft bovenuit vanwege zijn veelzijdigheid. Eigenlijk scoort het op alle punten die belangrijk zijn gemiddeld of hoger. Het is niet het apparaat met de meest geavanceerde functies, maar het is een uitstekende oplossing binnen deze prijsklasse.

Onze norm wat betreft RPM is 3000 of hoger. Dit apparaat heeft een maximale kracht van 3200 RPM en biedt daarom, naast ontspanningsmassages, ook krachtige massages. Een mooie eigenschap van dit apparaat is de motor. Het model bevat namelijk een lage resistentie motor waardoor het een relatief lange levensduur heeft.

Wat betreft gebruiksgemak zijn er voor- en nadelen te noemen. Het apparaat ligt namelijk lekker in de hand en het switchen tussen verschillende standen en kopstukken is eenvoudig. Je hoeft het apparaat alleen maar aan te zetten en je kunt beginnen. Echter waren niet alle cijfers op het display direct duidelijk en we konden dit ook niet terugvinden in de handleiding. 

Daarnaast gaf mijn vriendin aan zich niet echt raad te weten met de verschillende kopstukken en vond hier ook geen instructies voor. Ondanks dat er inmiddels genoeg informatie online te vinden is over welk kopstuk je moet gebruiken voor welk type massage, was een handleiding (of app) met instructies een handige toevoeging geweest.

Wij vinden het apparaat het meest geschikt voor beginnende tot gevorderde atleten. Voor deze groep gaat het apparaat spierherstel en sportprestaties aanzienlijk verbeteren. Ook voor professionele atleten en fysio’s kan het een prima oplossing zijn, maar als je echt intensief gebruik gaat maken van een massage gun en net dat beetje extra wilt, dan zijn er betere opties op de markt.


Black Rhino Massage Gun – Goede prijs-kwaliteit

black rhino massage gun

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Beschrijving Black Rhino Massage Gun

Met de Black Rhino Massage Gun hoef je geen last meer te hebben van spierpijn en stijfheid na een intensieve workout. Dit apparaat stimuleert de doorbloeding en helpt je spieren snel te herstellen en te versterken. Je krijgt de controle over je herstelproces en geeft je spieren de boost die ze nodig hebben om te groeien en te genezen. Het merk geeft aan tot wel 60% dieper te kunnen masseren dan de gemiddelde massage gun.

De lithium-ion batterij van de massage gun kan efficiënt worden opgeladen zonder de levensduur te beïnvloeden. De massage gun wordt daarnaast geleverd met 6 massagekoppen, waaronder ronde bal, demper, kogel, U-vork, vinger en platte kop. Hierdoor kun je verschillende lichaamsdelen effectief masseren.

Met de 30 verschillende standen is de Black Rhino Massage Gun geschikt voor zowel ontspanningsmassages als diepere spiermassages. Je kunt de snelheid aanpassen van 1 tot 7 voor een opwarming, van 8 tot 14 om de spieren te ontspannen en van 15 tot 30 voor een diepere massage.

Black Rhino Massage Gun handleiding

Zoals gezegd zijn de gebruiksinstructies van deze massage gun niet heel uitgebreid. Wel zijn de nodige veiligheidsinstructies gevonden. Je doet er goed aan deze door te nemen voordat je het apparaat in gebruik neemt. De handleiding is op dit moment alleen nog in het Engels beschikbaar.

Black Rhino Handleiding

Op de website van Bol.com hebben we nog een aantal extra instructies en richtlijnen gevonden voor gebruik:

 • Voor schouderspieren wordt een massage van 30 tot 60 seconden aanbevolen, herhaal deze 3x.
 • Voor borstspieren wordt een massage van 30 tot 60 seconden aanbevolen, herhaal deze 2x.
 • Voor rugspieren wordt een massage van 30 tot 60 seconden aanbevolen, herhaal deze 4x.
 • Voor heupspieren wordt een massage van 30 tot 60 seconden aanbevolen en deze kan 4x worden herhaald.
 • Voor de bovenbenen wordt een massage van 30 tot 60 seconden aanbevolen en deze kan ook tot 4x worden herhaald.

Specificaties Black Rhino Massage Gun

Wil je precies weten waarom Black Rhino een krachtige massage biedt en waarom spieren sneller herstellen? Zie hieronder alle specificaties van de Black Rhino Massage Gun:

 • Type massage: klopmassage, vibratie massage
 • Lichaamsdeel: benen, armen, rug, buik, nek, schouders, voeten
 • Lithium-ion batterij
 • Timer: nee
 • Taal handleiding: Engels
 • Gewicht: 1590 gram
 • Fabrieksgarantie: 1 jaar
 • Intensiteitsstanden: 30
 • Kleur: zwart
 • Batterijduur: 2 uur
 • Oplaadtijd: 2 uur

Het onderstaande zit inbegrepen in de set:

 • De massage gun
 • 6 massagekoppen
 • Een draagtas
 • Een oplader
 • De handleiding

Veelgestelde vragen over massage guns

Na het lezen van dit artikel heb je wellicht nog geen antwoord gevonden op al je vragen rondom massage guns (of de Black Rhino Massage Gun). Daarom hebben wij onderzocht wat de meest gestelde vragen zijn van kopers. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Hoe werkt een massage gun?

Een massage gun stuurt trillingen door je spieren die diep doorwerken in je spierweefsel. Dit soort massage ontspant je spieren, verbetert de bloedstroom en zorgt ervoor dat je je beter kunt bewegen. Het is ook bewezen dat het gebruik van een massage gun na het sporten de opbouw van melkzuur in je spieren vermindert.

Wanneer gebruik ik een massage gun?

Je kunt een massage gun gebruiken voor, tijdens of na je training. Zo herstel je sneller en blijf je langer pijnvrij. Een massage gun werkt uitstekend tegen spierpijn. Echter is het apparaat ook te gebruiken als je voor een lange tijd in dezelfde positie hebt gestaan of gezeten. Je kunt zo je spierweefsel ontspannen, waardoor je minder last hebt van bijvoorbeeld nek- of rugpijn.

Is een massage gun echt zo stil?

Een massage gun heeft gemiddeld een geluidssterkte van 40 tot 50 decibel. Het is daarmee nooit helemaal geluidsstil, maar het wordt over het algemeen als niet storend ervaren. Je bent immers actief bezig om je spieren te bewerken.


Black Rhino Massage Gun – Goede prijs-kwaliteit

black rhino massage gun

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Bekijk ook: Top-5 beste massage gun review 2023

Laat een Reactie achter