Crosstraining boxen in Nederland

Vind een box bij jou in de buurt. Bekijk foto's, reviews en openingstijden. Benieuwd naar de groei van crosstraining in Nederland? Lees dan meer over de crosstraining community.

Duid Filters aan

Filter op type:

Loading results...

  Crosstraining in Nederland

  Nederland telde in 2019 ca 2000 fitness clubs. 10 jaar geleden bestond de fitness branche vooral uit kracht, cardio of groepslessen. Inmiddels zijn er veel verschillende niches zoals bootcamp, HITT, calisthenics, bodypump en natuurlijk crosstraining.

  Eind 2019 waren er in Nederland ca 230 crosstraining boxen. Het aantal crosstraining boxen in Nederland is het hardst gegroeid in de jaren 2011 t/m 2016. De groei in boxen is daarna gestagneerd, maar nog steeds zijn er ieder jaar meer mensen in Nederland die wekelijks voor crosstraining kiezen.

  Groei van de crosstraining community in Nederland

  In 2001 deden ca 12% Nederlanders wekelijks aan fitness. In 2016 was dit percentage 21%. Daarnaast neemt de frequentie in fitness workouts per week ook toe. Dit betekent dat fitness groeit in Nederland.

  Crosstraining speelt hier een belangrijke rol in. De sport is overgewaaid vanuit Amerika en begint in Europa steeds meer voet aan de grond te krijgen. Nederlanders gaan inzien wat de toegevoegde waarde is van crosstraining als levensstijl. Als we uitgaan van een gemiddeld leden aantal van 175 per crosstraining box, dan telt Nederland 40.000 mensen die wekelijks aan crosstraining doen.

  Mede door de hoge variatie in workouts en het community gevoel blijven mensen gemiddeld langer lid bij een crosstraining box dan bij een normale gym.

  Crosstraining een hype of een blijvertje?

  Een vraag die lastig te beantwoorden is. De toekomst zal het leren. Zeker is dat crosstraining heel hard is gegroeid afgelopen 10 jaar en dat het aantal crosstraining boxen wereldwijd nog steeds groeit. Echter zie je in Amerika dat de interesse minder wordt en in Nederland stagneert de groei ook. Wij denken dat crosstraining een hype was en dat de groei van de sport daardoor stagneert momenteel. Echter geloven wij dermate sterk in het fundament van de sport dat het een grote sport gaat worden en zal blijven.

  Bekijk ook: