KingSmith WR1 roeitrainer review 2023

Ben je van plan om een nieuwe roeitrainer te kopen? En overweeg je er een met waterweerstand voor een nog realistischere roei-ervaring? Dan kan de nieuwe roeitrainer van KingSmith zo maar een goede keuze zijn. Het is de meest compacte roeitrainer met waterweerstand en een mooi instapmodel voor als je je thuis flink in het zweet wilt werken.

Het merk KingSmith is opgericht in 2015 in Beijing. Inmiddels zijn ze met hun fitnessapparaten actief in 57 landen, waaronder sinds kort in Nederland. De KingSmith roeimachine behoort wat betreft prijs-kwaliteit bij de beste roeitrainers in de markt en mag daarom niet ontbreken in jouw oriëntatieproces.

Opzet van de test

Wij hebben de roeitrainer van KingSmith getest en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Denk aan de mate waarin het roeien op het water simuleert, het geluidsniveau, de digitale trainingsmogelijkheden, de nauwkeurigheid van meten en het gebruiksgemak. De roeimachine is getest door twee van onze experts in Voorhout. In dit artikel vind je hun eerlijke oordeel over het apparaat.

Samenvatting KingSmith WR1 roeitrainer

In de onderstaande tabel vind je de voordelen en voornaamste redenen waarom thuissporters voor KingSmith kiezen, inclusief een aantal minpunten. De KingSmith roeitrainer is niet de beste waterweerstand roeitrainer op de markt, maar in deze prijscategorie behoort die tot de betere, althans dat vinden wij op basis van ons onderzoek. Een goed instapmodel dus voor fanatieke beginners, maar ook voor gevorderde roeiers die beperkte ruimte hebben in huis, is dit een mooie oplossing.

PluspuntenMinpunten
Zeer compact in ingeklapte staatGeen instructies voor waterpomp en onderhoud in handleiding
Makkelijk op te bergen en te verplaatsenKoppeling met Strava niet mogelijk
Installatie is eenvoudigKoppeling met hartslagmeter niet mogelijk
Realistische roei-ervaring
Connectiviteit via Bluetooth
Trainen met de KS Fit app
Inzicht in snelheid, afstand, trainingstijd, slagen per minuut en verbrande calorieën
Handvatten bieden goede grip
Rustgevend gevoel door watergeluid tijdens het roeien
Verstelbare voetsteunen
Comfortabel zitje
Geleverd met waterpomp
Telefoon- en tablethouder
Koppelen met Apple Health
Fraai design
Veiligheidscertificaat

Reviewscore: 4,1/5 (alle reviews)

Waar wij de KingSmith roeitrainer uniek in vinden is zijn compactheid. Het heeft een drievoudig vouwsysteem waardoor je het apparaat eenvoudig in je trapkast, schuur of bijvoorbeeld je garage kunt opbergen. Het in- en uitklappen is gemakkelijk en voelt als geen moeite. Ook zitten er wieltjes onder waardoor je het apparaat probleemloos naar de tuin verplaatst als je buiten wilt trainen.

Simulatie van roeien op het water

Doordat je traint met waterweerstand, wordt écht roeien op het water een stuk realistischer nagebootst in vergelijking tot een magnetische roeitrainer. Het voelt veel meer als een natuurlijke roeibeweging. Ook hoor je bij iedere slag de ventilatorbladen door het water draaien. Hierdoor is die niet fluisterstil, maar het geluid van water geeft ook een rustgevend gevoel. Het zitje glijdt daarnaast soepel over de rails en je kunt je schoenen goed vastmaken in de verstelbare voetsteunen. De hendel is wat aan de smalle kant, maar biedt wel voldoende grip.

kingsmith roeitrainer test
Joris test de KingSmith roeitrainer in zijn tuin in Voorhout

Installatie

Al met al ging de installatie redelijk soepel. Zeker het uit elkaar klappen en vastdraaien van de trainer is zo gebeurd. De handleiding was wat dat betreft helemaal duidelijk. Al is het best een zwaar apparaat dus je kunt de doos beter kapot scheuren/knippen dan dat je het apparaat eruit probeert te tillen. Ook viel het zitje er gelijk af toen we hem uit elkaar wilden halen. Daarna zagen we in de handleiding waarom dat zo was. Eerst de handleiding lezen dus!

We vonden het een minpunt dat we nergens in de handleiding terug konden vinden hoe het waterreservoir gevuld moet worden en hoe de waterpomp werkt. Ook staat er niets in over de meegeleverde vloeistof voor in het waterreservoir, hoeveel water je er het best in kunt doen en hoe je het reservoir moet onderhouden. Uiteindelijk vonden we deze antwoorden via een YouTube video, maar het heeft wel even geduurd.

Helaas werkte de QR-code op het apparaat niet waarmee je de app kunt downloaden. We kregen de melding dat de app niet beschikbaar is in onze regio. Toen we zelf de app gingen zoeken in de Apple Store, vonden we de KingSmith App gelukkig meteen. Het komt wel sterk over als een Chinese app, wat niet direct een heel vertrouwd gevoel geeft.

Digitale training-opties en nauwkeurigheid

De KingSmith App is makkelijk te koppelen aan je roeitrainer met Bluetooth en de verbinding is stabiel. Je moet alleen even een account aanmaken en dan kun je direct starten. Ook heb je binnen enkele minuten door hoe je de app kunt gebruiken tijdens je trainingen. 

In de app kun je een trainingsdoel kiezen op basis van tijd, afstand of calorieën. Ook kun je een trainingsprogramma samenstellen, al zijn de mogelijkheden niet heel uitgebreid. Op de roeitrainer heb je een handige telefoon- en tablethouder waar je je scherm op kunt zetten. Zo kun je, tijdens het roeien, de roeitrainer bedienen en de trainingsgegevens aflezen van je scherm.

Een nadeel van de app is dat je niet kan koppelen met Strava. En dat is wel de app waar veel van onze atleten graag mee trainen en actief op zijn. Met een iPhone kun je wel koppelen met de Health app, maar daar blijft het bij. Je kunt ook niet koppelen met een hartslagmeter. 

Tot slot hebben we nog lichte twijfels over de nauwkeurigheid van de afstandsmeting. Die verschilt namelijk nogal van andere roeitrainers die we hebben getest. De KingSmith roeitrainer rekent je zeker niet rijk en je doet relatief lang over een kilometer roeien.


KingSmith WR1 roeitrainer – Goede prijs-kwaliteit

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Beschrijving KingSmith WR1 roeitrainer

Met de Kingsmith WR1 roeitrainer boots je een realistische roeitraining na in je eigen huis. De roeitrainer werkt met waterweerstand. Drie ventilatorbladen zetten zich af tegen het water als je aan de hendel trekt. Hoe harder je trekt, hoe hoger de weerstand, net als bij echt roeien.

Het zitje is van hoge kwaliteit en doet geen pijn aan je billen, ook niet na een lange workout. Het apparaat is geschikt voor sporters van alle lengtes, mede dankzij de verstelbare voetstrip en de glasvezelpeddels. Daarnaast is de machine geschikt voor mensen tot 120 kilogram. Met het duurzame nylon trekkoord, de rails in F-stijl, de antislip handgreep en het GB17498.7-2008 veiligheidscertificaat is het apparaat veilig en heeft het aandacht voor belangrijke details.

Dankzij het fraaie ontwerp (voor deze prijsklasse), kan je de roeimachine zowel ingeklapt als uitgeklapt in de kamer laten staan. In ingeklapte staat neemt hij weinig ruimte in beslag. Eigenlijk is er geen enkele water roeitrainer op de markt die zo compact te maken is als deze. Je kunt het vergelijken met een grote koffer. 

Via bluetooth verbind je de roeitrainer met de KS Fit-app. De app houdt diverse statistieken bij. Denk aan snelheid, afstand, trainingstijd, slagen per minuut en verbrande calorieën. Je trainingsresultaten worden opgeslagen zodat je goed kunt zien wat je progressie is.

KingSmith WR1 roeitrainer handleiding

De in het Engels bijgeleverde handleiding is nuttig, maar vonden we, zoals hierboven benoemd, niet helemaal volledig. Toch gaat het je op weg helpen, zeker bij het uitpakken en installeren. Daarnaast staan er diverse veiligheidsvoorschriften en tips in die je absoluut gelezen moet hebben. Hieronder kun je de handleiding downloaden.

KingSmith roeitrainer handleiding

Specificaties KingSmith WR1 roeitrainer

Zie hieronder de belangrijkste specificaties van de KingSmith roeitrainer:

 • Kleur: donkerbruin hout, zwart
 • Materiaal: hout, metaal
 • Taal handleiding: Engels
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar
 • Inklapbaar: ja
 • Connectiviteit: bluetooth
 • App: KS Fit
 • Dimensies: 72 x 50 x 58 cm
 • Weergave: LCD scherm
 • Gewicht van apparaat: 34 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 206 x 50 x 56 cm
 • Weerstand: water
 • Vorm: ergonomisch
 • Geluidsniveau: stil
 • Houder voor telefoon en tablet
 • Power: 30 kg
 • hartslagfunctie: nee
 • Borstband mogelijk: nee

Deze onderdelen worden meegeleverd in de doos:

 • Roeitrainer
 • Waterpomp incl. vloeistof
 • Handleiding

Veelgestelde vragen over de KingSmith WR1 roeitrainer

Lees hieronder de meest gestelde vragen van consumenten. Door deze door te nemen krijg je een nog beter beeld bij de mensen achter het merk en natuurlijk het product zelf.

Waar is de KingSmith roeitrainer geproduceerd?

De roeitrainer is ontworpen door KingSmith Fitness gevestigd in Hongkong. Hun team van bewegingswetenschappers, professoren en ingenieurs deed uitgebreid onderzoek naar innovatieve technologie om thuis trainingen te verbeteren.

Hoe is de klantenservice van KingSmith?

Als we de Amazon-reviews volgen, zijn gebruikers tevreden over de service. Als er een probleem of defect is bij levering, krijg je gewoon op korte termijn een nieuwe. Als je de roeitrainer bij Techpunt koopt, zullen zij de service en het contact met KingSmith verzorgen. Ook dan kun je rekenen op een snelle oplossing.


KingSmith WR1 roeitrainer – Goede prijs-kwaliteit

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Bekijk ook: Top-5 beste roeitrainers review 2023

Laat een Reactie achter