Review Sanbo Massage Gun

Sanbo Massage Gun kopen? In deze Sanbo Massage Gun review krijg je een eerlijk inzicht in de plus- en minpunten. Daarnaast leer je hoe je het product moet gebruiken en voor wie het bedoeld is.

Wij bieden onafhankelijke informatie en verkopen dit product zelf niet. Wij testen en reviewen massage pistolen met als doel om sporters te helpen in hun zoektocht naar de beste massage gun.

Samenvatting Sanbo Massage Gun

De Sanbo Massage Gun heeft de afgelopen jaren geleidelijk aan populariteit gewonnen. Het Nederlandse merk heeft gewoon een hele goede oplossing ontwikkeld voor amateur- en gevorderde sporters. Dit zijn de plus- en minpunten van de Sanbo Massage Gun PRO:

PluspuntenMinpunten
Beschikt over zowel een medische stand als een fitness standOpladen duurt relatief lang
Het apparaat is draadloosBeschikt niet over een timer
9 snelheidsstanden
Hoge effectiviteit door de krachtige motor
Inclusief een App met professionele begeleiding
Lange batterijduur
Verschillende massage mogelijkheden met 6 opzetstukken
Gebruiksvriendelijk

Prijs-kwaliteitscijfer: 4,5/5 (150+ reviews)

Wat betreft prijs-kwaliteit verhouding is het Sanbo massage pistool misschien wel de beste in de markt. De massage gun is ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en wordt door diverse praktijken in Nederland en België gebruikt. 

Toen ik de massage gun voor het eerst gebruikte, was ik positief verrast door de eenvoud en effectiviteit. De massage gun doet echt wat het belooft. Het apparaat behoort misschien niet tot het topsegment en de beste massage guns in de markt, maar wij hebben geen betere massage gun gevonden voor deze prijs. Een hele goede keus dus voor de gemiddelde atleet.

De door Sanbo zelf ontwikkelde motor zorgt ervoor dat je spieren intensief worden gemasseerd. De bijbehorende App biedt professionele begeleiding zodat je het maximale uit je massage-sessie kunt halen. Mede door de verschillende intensiteit-levels én de gebruiksvriendelijkheid, is het een van de best verkochte massage guns in Nederland.


Sanbo Massage Gun PRO – Best verkocht in Nederland

massage gun sanbo

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Beschrijving Sanbo Massage Gun

Heb jij last van spierpijn na het sporten? Of merk je dat de spierpijn je volgende training in de weg staat? Dan is de Sanbo Massage Gun een mooie oplossing. De massage gun biedt een vibratiemassage en klopmassage voor de rug, schouders, nek, armen, benen en voeten.

Goed herstel na intensief sporten is essentieel. Tijd heelt alle wonden, maar er zijn daarnaast een hoop andere dingen waar je invloed op hebt die spierherstel bevorderen. Voeding en slaap zijn misschien het allerbelangrijkst, maar ook het masseren van je spieren kan echt verschil maken. 

Ik doe zelf veel crosstraining en een massage pistool heeft mij geholpen om vaker te kunnen trainen, zonder dat dit ongezond is voor mijn spieren. Sterker nog, door de verbetering in spierherstel, boek ik meer en sneller progressie. Ook fijn is dat ik, na een leg day, de volgende dag op werk nauwelijks last heb van opstaan uit mijn stoel of traplopen. Voorheen liep ik op mijn tanden te bijten en regelmatig als een bejaarde de trap op.

Massage guns zijn bedoeld voor fanatieke sporters die bewust bezig willen zijn met herstel na een training of wedstrijd. Het is een andere massage dan je wellicht gewend bent. Je haalt met de massage gun eigenlijk je eigen massage-therapeut in huis zodat je fysio niet meer (of minder) nodig is. 

Er zijn diverse studies gedaan met een massage pistool om te achterhalen welk type massage het beste werkt. Aan de hand hiervan heeft Sanbo een App ontwikkeld met instructies, zodat je optimaal zorg kan dragen voor je spieren. Mede door de App vind ik het ‘massage moment’ een stuk leuker.

Voordelen van een massage gun

Natuurlijk kan er niets op tegen een echte massage. Mits je een goede masseur hebt, is dit de beste massage die je kunt krijgen voor gevoelige spieren. Maar iedere week naar een masseur gaan is vaak qua tijd en budget niet mogelijk. Dan is een massage pistool dé ideale oplossing.

Dit zijn alle bewezen resultaten die het Sanbo massage pistool te bieden heeft:

 • Vermindering van spierpijn na intensieve workouts.
 • Spieren sneller laten herstellen zodat je vaker kunt trainen.
 • Afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.
 • Voorkomen van blessures.
 • Betere doorbloeding in je lichaam.
 • Meer trainingsprogressie bij gevorderde sporters.
 • Ontspanning na een inspanning.
 • Verbetert spierflexibiliteit.

Bestel tegen laagste prijs

Sanbo Massage Gun handleiding

We leggen je in deze Sanbo Massage Gun review ook graag uit hoe de massage gun werkt. Ondanks dat het allemaal redelijk voor zich spreekt, gaan de onderstaande stappen je helpen:

 1. Om te beginnen wil je ervoor zorgen dat de massage gun is opgeladen. Doe dit dus meteen nadat je het uit de verpakking hebt gehaald.
 2. De massage gun aanzetten doe je door te klikken op de snelheidsknop aan de achterkant. Wil je de snelheid aanpassen? Klik dan wederom op de snelheidsknop. Wil je het apparaat uitzetten? Hou de snelheidsknop dan 2 seconden ingedrukt.
 3. Het verwisselen van opzetstukken doe je met een roterende en trekkende beweging. Vervolgens klik je het gewenste opzetstuk er op dezelfde manier weer op, alleen dan met een roterende en duwende beweging.
 4. Het downloaden van de App kun je doen in de iOS of Google Play Store. In de App krijg je uitleg over opzetstukken en hoe je het best kunt masseren.

Gebruik, onderhoud en veiligheid

Er kan eigenlijk niet veel misgaan met het Sanbo massage apparaat. Maar wat betreft gebruik, onderhoud en veiligheid, dien je rekening te houden met de volgende richtlijnen:

 • Alleen te gebruiken door volwassenen vanaf 18 jaar.
 • Masseer per gebied niet veel langer dan 180 seconden om overbelasting te voorkomen.
 • Gebruik hoge snelheid (en druk) alleen op het zachte weefsel van je lichaam, niet op het hoofd of botten.
 • Gebruik het apparaat niet op kwetsbare lichaamsdelen zonder toestemming van een arts.
 • Stop direct met masseren wanneer er veel pijn ontstaat.
 • Gebruik het massage pistool alleen binnen en niet buiten. Veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen schade toebrengen aan het apparaat.
 • Gebruik de massage gun niet als die in de lader zit.
 • Zet het apparaat na één uur uit en daarna pas na een half uur weer aan.
 • Steek geen voorwerpen in de koelgaten van de motor.
 • Breng de massage gun niet in contact met water.
 • Voorkom dat vloeistoffen, warmtebronnen, stof en vuil de motor binnendringt via de koelopening.
 • Gebruik alleen de lader die door de originele fabriek is geleverd om op te laden.

Sanbo Massage Gun – Beste prijs-kwaliteit

sanbo massage gun

→ Bekijk alle 150+ reviews

Specificaties Sanbo Massage Gun

Wil je precies weten waarom Sanbo een krachtige massage biedt en waarom spieren sneller herstellen? Zie hieronder alle specificaties van de Sanbo Massage Gun:

 • Gratis App
 • 3000-4200 RPM
 • Kleur: zwart
 • 9 snelheidsstanden
 • Stevige grip
 • Draadloos te gebruiken
 • 1 jaar garantie
 • Overhittingsbeveiliging
 • Sterke lithium-ion batterij
 • Materiaal: ABS
 • Gewicht: 700 gram
 • 20-35 DB geluid

Inhoud verpakking:

 • 1 x massage pistool
 • 1 x draagkoffer
 • 6 x opzetstuk
 • 1 x oplader
 • 1 x handleiding

Veelgestelde vragen Sanbo Massage Gun

Bij het vergelijken van de beste massage guns loop je tegen diverse vragen aan. Dit zijn de veelgestelde vragen die we hebben gekregen rondom de Sanbo Massage Gun.

Wanneer gebruik je een massage apparaat?

In de meeste gevallen gebruik je een massage pistool na het sporten voor spierherstel. Echter kan je massage apparaten ook gebruiken als warming-up vóór het sporten.

Helpen massage guns tegen spierherstel?

Ja, het helpt. Het is een effectief hulpmiddel voor spierherstel. Zie het echter wel als een aanvulling. Goed slapen en de juiste voeding zijn het allerbelangrijkst voor spierherstel.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Bij een volle batterij heeft het een duur van 4-6 uur. Als de accu leeg is, duurt het ongeveer 4 uur voordat het massage apparaat weer volledig is opgeladen.

Wanneer moet je massage pistolen niet gebruiken?

Bij blessures als spierspanningen, verstuikingen, ontstekingen of botbreuken raden we je aan geen massage gun te gebruiken. Vraag in dit geval altijd eerst toestemming van een arts.

Beste alternatieven voor Sanbo

Op zoek naar een goed alternatief voor de Sanbo Massage Gun? Bekijk dan ook de massage pistolen van Tunturi of Northwall®. Met deze apparaten zit ook sowieso goed.


1. Tunturi Massage Gun – Goedkope massage gun

tunturi

De Tunturi Massage Gun is een degelijk product om vóór je training de spieren mee op te warmen, of er na om pijn en spanning in je lichaam te verminderen. Het goedkope massage apparaat stimuleert de bloedsomloop en helpt het herstel van de spieren te versnellen.

Bekijk reviews en prijs


2. Northwall® Massage Gun – Goede massage

northwall

Met de Northwall Massage Gun bevorder je het spierherstel na een zware training. De massage gun wordt gebruikt door professionele sporters en kinesisten en is een mooie aanvulling voor elke atleet, fysiotherapeut of andere fitness- en revalidatie gerelateerde professionals.

Bekijk reviews en prijs


Bekijk ook: Top-5 beste massage gun review 2022

Laat een Reactie achter

 1. sven

  Er zijn 2 belangrijke punten voor de aanschaf van een massage gun voor de kwaliteit te bepalen. De amplitude (diepte) en de blokkeerkracht. Waarom word dat hier niet vermeld !?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Sven,
   Dankjewel voor je reactie. We gaan in dit artikel dieper in op waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun.