Beste activity tracker review 2024

De beste activity tracker van 2024 is de Fitbit Charge 5. In een wereld waar gezondheid en welzijn centraal staan, is het vinden van de juiste activity tracker essentieel voor het optimaliseren van je trainingen en het volgen van je dagelijkse activiteiten. In dit artikel nemen we een duik in de nieuwste en meest innovatieve trackers die de markt te bieden heeft. 

Wij zijn een onafhankelijk adviesplatform voor sport en verkopen zelf geen activity trackers. Ons doel is om jou te helpen bij het vinden van een activity tracker die aansluit bij jouw behoeften. Daarom hebben wij onderzoek gedaan en de topkeuzes van 2024 samengesteld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-19-370x1024.png1. Fitbit Charge 5Bol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-20-468x1024.png2. Garmin Vívosmart 5Bol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-21-272x1024.png3. Fitbit LuxeBol.com

Top-3 beste activity trackers van 2024

Wij hebben 7 activity trackers van topmerken als Fitbit, Samsung, Huawei, Xiaomi en Garmin met elkaar vergeleken. Dit hebben we gedaan op basis van belangrijke criteria voor consumenten. Denk aan het aantal meetgegevens, batterijduur, design, connectiviteit en draagcomfort. Hieronder vind je de top-3 beste activity trackers volgens onze experts.


1. Fitbit Charge 5 – Beste activity tracker 2024

beste activity tracker

→ Meer foto’s

De Fitbit Charge 5 vinden wij een geavanceerde fitness- en gezondheidstracker. Deze tracker beoordeelt, op basis van je activiteit, of je klaar bent om te sporten of dat het beter is om rustiger aan te doen. De tracker biedt ook inzicht in slaapkwaliteit, heeft een ingebouwde gps voor real-time activiteiten-tracking, Fitbit Pay voor contactloos betalen, en een stijlvol design met een 10% slanker frame dan zijn voorganger.

Reviewscore: 8,8 / 10

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor dames als heren.


2. Garmin Vívosmart 5

beste activity tracker

→ Meer foto’s

De Garmin Vivosmart 5 meet belangrijke aspecten zoals stappen, slaap, stressniveau, zuurstofniveau en calorieverbruik. Met name de De Pulse Ox-sensor vinden wij uniek. Door het controleren van jouw Pulse Ox kun je inschatten hoe goed jouw lichaam zuurstof absorbeert. De tracker is waterdicht en heeft een batterijduur tot wel 7 dagen. Gekoppeld aan je smartphone geeft de tracker meldingen weer en kun je muziek bedienen.

Reviewscore: 8,4 / 10

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor dames als heren.


3. Fitbit Luxe

activity trackers vergelijken

→ Meer foto’s

De Fitbit Luxe houdt niet alleen je fysieke gezondheid in de gaten, maar richt zich ook op welzijn en stressbeheersing. Het stijlvolle design van de tracker, met een fraaie afwerking en comfortabel bandje, zorgt ervoor dat je er niet alleen goed uitziet, maar je ook goed voelt. Wat betreft design vinden wij dit de beste keuze van 2024. De Fitbit Luxe synchroniseert tot slot met de Fitbit-app op zowel Apple iOS als Android OS.

Reviewscore: 8,2 / 10

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor dames als heren.


De voordelen van een activity tracker

Een activity tracker is een handig apparaatje dat je dagelijkse activiteiten en gezondheid in de gaten houdt. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een activity tracker:

  1. Stimulans voor beweging: Een activity tracker motiveert je om actief te blijven. Door dagelijkse doelen in te stellen voor stappen, afstand of actieve minuten, word je aangemoedigd om meer te bewegen en een gezondere levensstijl te omarmen.
  1. Gezondheidsmonitoring: Diverse activity trackers meten niet alleen stappen, maar ook andere gezondheidsparameters, zoals hartslag, slaapkwaliteit en calorieverbruik. Hierdoor kun je je gezondheid beter monitoren en eventuele veranderingen opmerken.
  1. Sociale aspecten: Veel trackers bieden de mogelijkheid om je prestaties te delen met vrienden of deel te nemen aan uitdagingen. Dit creëert een gevoel van gemeenschap en sociale ondersteuning in je fitness avontuur, wat je extra motiveert om actief te blijven.

Hoe werkt een activity tracker?

Een activity tracker meet je activiteiten door gebruik te maken van ingebouwde sensoren. De belangrijkste sensor is meestal een versnellingsmeter. Deze versnellingsmeter registreert veranderingen in snelheid en richting, waardoor het apparaatje kan detecteren wanneer je beweegt, loopt, rent of slaapt.

Wanneer je bijvoorbeeld loopt, detecteert de versnellingsmeter de trillingen en veranderingen in versnelling die gepaard gaan met elke stap. Op basis van deze informatie kan de tracker het aantal stappen tellen en de afgelegde afstand schatten.

Sommige activity trackers hebben ook extra sensoren, zoals een hartslagmeter en een gyroscoop. Door deze gegevens te combineren, kan de tracker een gedetailleerd beeld geven van je fysieke activiteiten gedurende de dag.

De verzamelde gegevens worden opgeslagen in het apparaat en kunnen worden gesynchroniseerd met een bijbehorende app op je smartphone. Zo kun je je activiteiten over een langere periode volgen, doelen stellen en je algehele gezondheid en fitness verbeteren.

Verschillende soorten activity trackers

Activity trackers zijn er in verschillende soorten, elk met unieke functies en ontwerpen.

  • Stappentellers: De basis van veel activity trackers. Een stappenteller telt eenvoudig het aantal stappen dat je zet gedurende de dag. Het is een goede instap-optie voor wie zich wil richten op het verhogen van de dagelijkse activiteit.
  • Fitnesstrackers: Deze trackers meten niet alleen stappen, maar houden ook rekening met andere activiteiten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen. Ze geven vaak meer gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld calorieverbranding, afstand en actieve minuten.
  • Smartwatches: Smartwatches gaan een stap verder en bieden naast fitness-tracking ook andere functies zoals meldingen, muziekbediening en zelfs apps. Ze zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een all-in-one apparaat.
  • GPS-trackers: Ideaal voor buitensporters. GPS-trackers registreren nauwkeurig je locatie en afgelegde route. Ze zijn handig voor activiteiten zoals hardlopen, wandelen en fietsen, zonder dat je je telefoon mee hoeft te nemen.
  • Hartslagmeters: Deze trackers meten je hartslag, zowel in rust als tijdens activiteiten. Dit geeft inzicht in je fitnessniveau en helpt bij het optimaliseren van je (hardloop)trainingen.
  • Smart rings: Deze slimme ringen kunnen je stappen, hartslag en slaap meten. Daarnaast kun je met de nieuwste modellen zelfs betalingen uitvoeren via NFC-technologie. Ze bieden een discrete manier om je gezondheid en activiteiten bij te houden.

Waar je op moet letten bij activity trackers

Allereerst is het essentieel om je doelen en de gewenste functies van de tracker te bepalen. Wil je simpelweg je dagelijkse stappen tellen, of ben je op zoek naar meer geavanceerde functies zoals hartslagmeting, GPS-tracking of slaapmonitoring?

Een tweede punt om te overwegen is de compatibiliteit van de activity tracker met je andere apparaten. Controleer in ieder geval of de tracker naadloos kan samenwerken met je smartphone. Dit zorgt ervoor dat je de verzamelde gegevens eenvoudig kunt bekijken en beheren.

Daarnaast is het belangrijk om de batterijduur van de tracker te checken. Sommige modellen moeten dagelijks worden opgeladen, terwijl andere een langere batterijduur hebben.

De waterbestendigheid van de tracker kan ook een cruciale factor zijn, vooral als je van plan bent om de tracker tijdens sportactiviteiten te dragen. Waterbestendige trackers zijn bijvoorbeeld handig voor zwemmers en sporters die regelmatig in de regen trainen.

Let tot slot op het design en draagcomfort van de tracker. Je wilt iets kiezen dat niet alleen functioneel is, maar ook prettig zit en past bij je persoonlijke stijl.

Activity tracker zonder scherm

Stel je voor dat je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je dagelijkse activiteiten bij te houden zonder afgeleid te worden door een scherm. Dan kan een activity tracker zonder scherm de perfecte oplossing zijn.

Deze subtiele metgezellen zijn ontworpen met het oog op minimalistisch gemak. In plaats van een display, focussen deze trackers zich op de basisfunctionaliteiten, zoals het tellen van stappen, meten van afstanden en registreren van actieve minuten. Het ontbreken van een scherm betekent niet dat ze minder krachtig zijn; integendeel, ze bieden nog steeds essentiële gegevens die je kunnen helpen bij het verbeteren van je gezondheid.

Een bijkomend voordeel van activity trackers zonder scherm is de langere levensduur van de batterij. Zonder energie-intensief display gaan deze trackers vaak weken zonder opladen mee, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over het opladen.


Onderzoeksmethode product review

(1)Om te beginnen hebben wij een verdieping gedaan in de productcategorie om te begrijpen wat voor gebruikers de belangrijkste kenmerken zijn van het product. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen essentiële- en minder essentiële kenmerken.
(2)De meest verkochte producten van topmerken en nieuwkomers hebben wij vervolgens naast elkaar gezet in een tabel en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Hierbij hebben we objectief gekeken naar de specificaties van het product en de beloften die het merk doet. Als het bijdraagt aan het onderzoek, testen we sommige producten ook fysiek om een nog beter beeld te krijgen.
(3)Vervolgens hebben wij reviews geanalyseerd van consumenten en experts in Nederland en andere landen in Europa. Deze reviews zijn zwaar meegewogen in de tabel bij stap 2. Dit betekent dat producten die nog weinig of geen reviews hebben, vaak laag scoren en ons toplijstje niet halen.
(4)Tot slot hebben wij ook nog een objectief oordeel en cijfer gegeven op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Wij willen op dit platform alleen producten uitlichten waar wij achter staan en waarvan we zeker weten dat sporters hierbij gebaat zijn.
Onafhankelijk advies
Wij willen ten alle tijde onafhankelijk advies geven en sporters oprecht helpen. Wanneer er een product in het lijstje bij staat dat bij Bol.com of een andere partner van ons beschikbaar is, dan zullen wij linken naar onze partner. Pas wanneer jij via ons koopt bij een van onze partners, ontvangen wij een klein percentage. Echter is het niet ons doel om onze partners en hun producten te promoten. Ons doel is om eerlijk en objectief te adviseren over de productcategorie. Daarom zie je ook vaak producten terug in onze lijstjes die niet naar partners van ons linken en waar we dus niets aan verdienen.

Laat een Reactie achter