Beste bokszak review 2023

De beste bokszak van 2023 is de Legend Sports Hangend. Als je op zoek bent naar de een bokszak, kan het lastig zijn om te bepalen welke het meest geschikt is voor jouw ruimte, trainingsdoelen en budget. Er zijn verschillende opties, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. 

In deze onafhankelijke review zullen wij de beste bokszakken op de markt uitlichten. Je krijgt informatie over de eigenschappen, de voor- en nadelen en waar je op moet letten bij het kiezen van een bokszak. Wij verkopen zelf geen bokszakken en hebben puur als doel om je te helpen aan de beste bokszak die aansluit bij jouw behoeften.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4-226x1024.png1. Legend Sports HangendBol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5-326x1024.png2. Tunturi StaandBol.com
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-7-238x1024.png3. Hanumat HangendBol.com

Top-3 beste bokszakken voor thuis

In onze top-3 staan de beste bokszakken voor thuisgebruik, rekening houdend met factoren zoals duurzaamheid, grootte, het materiaal van de buitenkant en de type vulling. Of je nu een beginner of een ervaren (vecht)sporter bent, er staat sowieso een bokszak tussen die perfect is voor jouw training.


1. Legend Sports Hangende Bokszak – Beste keus in 2023

beste bokszak
Beste bokszak

→ Meer foto’s

De Legend Sports Pro-line bokszak is een handgemaakte zak van Legend Absorb materiaal. Dit unieke materiaal is gemaakt van meerdere lagen Bisonyl, wat zorgt voor een extra sterke en duurzame zak. De bokszak is daarnaast dubbel gestikt om stevigheid te garanderen.

De bokszak is geschikt voor zowel trappen als stoten en kan zowel in de sportschool als thuis worden gebruikt. Om de zak op te hangen, kun je gebruik maken van een stalen ketting (niet inbegrepen). De lengte van de bokszak is 180 cm en de doorsnee is 35 cm. Het gewicht van de zak is 50 kg.

Reviewscore: 8,8 / 10

Bekijk reviews en prijs


2. Tunturi Staande Bokszak

beste bokszak
Vrijstaande bokszak

→ Meer foto’s

Deze staande bokszak heeft een voet waar ongeveer 90 kg zand in kan, waardoor hij stevig en stabiel staat. De zak zelf is gemaakt van PVC, wat een groot absorberend vermogen heeft en de stoten en trappen minder belastend maakt voor je gewrichten. Daarnaast veert PVC eenvoudig terug, waardoor de staande bokszak zijn vorm behoudt.

Als extra voordeel wordt bij deze zak de gratis Tunturi Training app geleverd. Hierin vind je duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en workout video’s om het maximale uit je training te halen. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Reviewscore: 8,4 / 10

Bekijk reviews en prijs


3. Hanumat Hangende Bokszak – Beste prijs-kwaliteit

beste bokszak

→ Meer foto’s

Deze betaalbare zak van Hanumat is van professionele sportschool kwaliteit en heeft een gewicht van ongeveer 40 kg. De bokszak is gemaakt van 2 lagen stevig PU/bisonyl materiaal en is extra stevig gestikt om uitscheuren te voorkomen. De zak wordt gevuld met versneden textiel om schimmel en stank te voorkomen.

De textielsnippers in de zak absorberen de kracht van je stoten en trappen, waardoor je handen en benen goed beschermd blijven. De goede bokszak wordt tot slot geleverd met een 4-puntketting.

Reviewscore: 7,2 / 10

Bekijk reviews en prijs


Waar je op moet letten bij een bokszak

Als je overweegt om een goede bokszak te kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt:

Maat en gewicht

Bokszakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten. Het is belangrijk om een bokszak te kiezen die past bij je trainingsbehoeften en vaardigheidsniveau. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de zak, hoe meer weerstand je krijgt tijdens het slaan. Kies daarnaast een bokszak van tussen de 120 – 180 cm als je voor een optimale training wilt gaan.

Type vulling

De vulling van een zak kan variëren van schuim tot zand tot textiel. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van je trainingsbehoeften. Schuimvulling biedt bijvoorbeeld meer bescherming voor je handen, terwijl zandvulling meer weerstand biedt en een realistischer gevoel geeft bij het raken van een echte tegenstander.

Materiaal van de buitenkant

Bokszakken zijn meestal gemaakt van leer, vinyl of canvas. Leer is duurzaam en gaat lang mee, maar kan ook duur zijn. Vinyl en canvas zijn over het algemeen goedkoper, maar minder duurzaam dan leer.

Ophangsysteem

Het is belangrijk om te kijken naar het ophangsysteem van de bokszak en te zorgen dat het past bij de ruimte waarin je de bokszak wilt ophangen. Een ophangsysteem kan bestaan uit kettingen, banden of een combinatie van beide. We gaan hier later in dit artikel dieper op in.

Staande- of hangende bokszak?

Als het gaat om het kiezen tussen een staande of hangende bokszak, zijn er een aantal voor- en nadelen om te overwegen.

Staande bokszak

Een staande bokszak is een handige optie voor mensen die geen ruimte hebben voor een hangende of muurbevestigde bokszak. Het vereist geen extra bevestigingsmaterialen, maar kan minder stabiel zijn dan andere opties.

Voordelen:

 • Geen ophangsysteem nodig: Een staande bokszak kan vrijstaand geplaatst worden zonder dat je een ophangsysteem de muur in hoeft te boren.
 • Gemakkelijk te verplaatsen: Omdat ze geen ophangsysteem hebben, zijn staande zakken gemakkelijker te verplaatsen.
 • Geschikt voor beginners: Staande bokszakken zijn ideaal voor beginners die de vaardigheden van het boksen onder de knie willen krijgen.

Nadelen:

 • Minder weerstand: Staande bokszakken bieden over het algemeen minder weerstand dan hangende bokszakken, wat kan leiden tot minder intensieve trainingssessies.
 • Beperkte hoogte: De hoogte van een staande zak is soms beperkt, wat kan betekenen dat je niet kunt trainen op de volledige hoogte van een tegenstander.

Hangende bokszak

Een hangende bokszak is een populaire optie voor thuisgebruik, omdat het in alle richtingen kan bewegen en een gevarieerde training mogelijk maakt. Het vereist echter wel een stevige plafondbevestiging of bokszakstandaard.

Voordelen:

 • Meer weerstand: Hangende bokszakken bieden over het algemeen meer weerstand dan staande bokszakken, wat kan leiden tot intensievere trainingssessies.
 • Realistische training: Hangende zakken bewegen meer als je ze raakt, waardoor je meer realistisch kunt trainen voor een gevechtssituatie.
 • Geschikt voor gevorderden: Hangende zakken zijn ideaal voor gevorderde boksers die hun vaardigheden en techniek willen verbeteren.

Nadelen:

 • Ophangsysteem nodig: Voor het ophangen van een bokszak is een ophangsysteem nodig, wat extra tijd en moeite kan kosten bij het installeren.
 • Minder draagbaar: Een hangende zak kan niet zo gemakkelijk verplaatst worden als een staande zak.

Of toch een bokszak muur?

Een bokszak voor aan de muur wordt, zoals de naam al aangeeft, aan een muur bevestigd. Hierdoor is de beweging van de zak beperkter dan bij een hangende zak. De zak kan alleen in de richting van de muur worden geslagen en getrapt.

Als je een meer gevarieerde training wilt met meer bewegingsvrijheid, dan is een hangende zak waarschijnlijk de beste optie. Als je echter beperkte ruimte hebt en toch wilt trainen, dan kan een bokszak voor aan de muur een optie zijn.

Bokzak vullingen

De vulling van een bokszak kan verschillen afhankelijk van het type bokszak en de gewenste stevigheid. Hier zijn enkele veel voorkomende materialen die gebruikt worden:

 • Textielvulling: Textielvulling, zoals katoen of lappen stof, wordt vaak gebruikt in goedkopere bokszakken. Stoten kunnen lekker aanvoelen, maar na verloop van tijd kan het textiel samengeperst raken en zijn stevigheid verliezen.
 • Schuimvulling: Schuimvulling, zoals polyurethaanschuim, biedt een goede demping en veerkracht. Het kan echter minder duurzaam zijn dan andere vullingen.
 • Zandvulling: Zandvulling wordt vaak gebruikt in de voet van staande bokszakken om stabiliteit te bieden. Het kan ook gebruikt worden als extra vulling om de zak zwaarder te maken en de weerstand te verhogen.
 • Korrelvulling: Korrelvulling, zoals plastic of rubberkorrels, biedt een stevige weerstand en kan helpen om de vorm van de zak te behouden. Het is een populaire keuze voor sportscholen en professionele vechters.

Bokzak ophangsysteem

Een ophangsysteem is een set van onderdelen die gebruikt wordt om een bokszak op te hangen. Het systeem bestaat uit een beugel, een ketting en eventueel een veer.

Bokszak beugel

Een bokszak beugel is een essentieel onderdeel om een bokszak veilig en stevig op te hangen aan een muur of plafond. Hier zijn enkele dingen om op te letten bij het kiezen van een beugel:

 • Gewichtscapaciteit: Zorg ervoor dat de beugel voldoende gewicht kan dragen voor de grootte van je zak. De meeste beugels hebben een gewichtscapaciteit van minstens 100 kg.
 • Type bevestigingsmateriaal: Controleer of de beugel geschikt is voor het type muur of plafond waar je het aan wilt bevestigen. Sommige beugels vereisen bijvoorbeeld betonankers voor extra stabiliteit.
 • Veiligheid: Kies voor een bokszak beugel die veiligheid als prioriteit heeft. Een goede beugel heeft bijvoorbeeld afgeronde hoeken om verwondingen te voorkomen en biedt voldoende afstand van de muur om de bokszak vrij te laten bewegen.
 • Installatie: Overweeg of je de beugel zelf kunt installeren of dat je professionele hulp nodig hebt. Sommige beugels zijn eenvoudig te monteren, terwijl andere meer ervaring en gereedschap vereisen.

Bokzak ketting

Een bokszak ketting is een onderdeel dat gebruikt wordt om een zak op te hangen. De ketting wordt tussen de bokszak en de veer gemonteerd en zorgt voor een veilige ophanging van de zak.

De meeste kettingen hebben een gewichtscapaciteit van minstens 100 kg en zijn verstelbaar in lengte om de zak op de gewenste hoogte te kunnen hangen.

Bokszak veer

Een bokszak veer is een onderdeel dat optioneel gebruikt wordt bij het ophangen van een bokszak. De veer wordt meestal tussen de ketting en de beugel gemonteerd en helpt bij het opvangen van schokken tijdens het trainen. De veer vermindert de impact op de bevestigingspunten en zorgt voor een meer natuurlijke beweging van de zak tijdens het trainen. 

Bokzak training en oefeningen

Bokszak training is een effectieve manier om je conditie te verbeteren, kracht op te bouwen en stress te verminderen. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen tijdens een zak training.

De meest populaire oefeningen zijn stoten en trappen op de zak. Hierbij oefen je verschillende combinaties, zoals jabs, kruisstoten, hoekstoten, opstoten en kicks. Dit helpt om je snelheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Een andere oefening is het werken aan je verdedigingstechnieken, waarbij je de bokszak gebruikt om te oefenen met ontwijken, blokkeren en slippen. Dit is een effectieve manier om je reactiesnelheid en reflexen te verbeteren.

Daarnaast kun je ook werken aan je voetenwerk en beweging, waarbij je rond de zak beweegt en verschillende stoten en trappen uitvoert. Dit helpt om je balans en flexibiliteit te verbeteren.

Het is belangrijk om te beginnen met een goede opwarming en stretching voordat je begint met een zak training om blessures te voorkomen. Verder is het aan te raden om te trainen met een trainer of instructeur om de juiste technieken aan te leren.

Trainen met een app

Er zijn verschillende apps beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor goede bokszak trainingen. Deze apps bieden vaak trainingsprogramma’s en oefeningen die je kunt uitvoeren.

Sommige apps bieden een interactieve ervaring, waarbij je via de app feedback krijgt op je techniek en prestaties. Hierbij kun je bijvoorbeeld een camera gebruiken om jezelf op te nemen tijdens de training. De app analyseert vervolgens je techniek en geeft suggesties voor verbetering.

Andere apps bieden trainingsprogramma’s met verschillende intensiteitsniveaus en oefeningen, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een specifieke focus op cardio, kracht of techniek.

Een voordeel van het trainen met een app is dat je zelfstandig kunt trainen en toch de begeleiding en structuur hebt van een trainingsprogramma. Het kan ook motiverend werken om je voortgang bij te houden en te zien hoe je verbetert in de loop van de tijd.

Handschoenen voor een bokszak

Er zijn speciale handschoenen beschikbaar die ontworpen zijn voor gebruik op een bokszak. Deze handschoenen hebben vaak een dikke padding om schokken op te vangen en te voorkomen dat je handen en polsen geblesseerd raken.

Goede bokszak handschoenen zijn er in verschillende maten en gewichten, afhankelijk van je lichaamsgrootte en de intensiteit van je training. Het is belangrijk om de juiste maat en gewicht te kiezen om ervoor te zorgen dat de handschoenen goed passen en comfortabel zitten tijdens het slaan van de zak. Ben je een beginner? Zorg dan dat je handschoenen niet te zwaar zijn.

Bokzakken voor buiten

Een goede bokszak voor buiten is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen weerselementen en kan daarom in weer en wind worden gebruikt. Dit betekent dat het materiaal van de bokszak waterbestendig en UV-bestendig moet zijn om schade door regen en zonlicht te voorkomen.

Bokszakken voor buiten zijn meestal gemaakt van synthetische materialen die bestand zijn tegen slijtage, zoals vinyl, PVC of kunstleer. De beste bokszakken voor buiten hebben zelfs een extra laag bescherming om te voorkomen dat de vulling nat wordt, zoals een speciale hoes of een waterdichte voering.

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de beste bokszak voor buiten is het ophangsysteem. Er zijn speciale beugels en haken verkrijgbaar die geschikt zijn voor buitengebruik, omdat ze bestand zijn tegen corrosie en roest.

Een bokszak voor buiten kan een goede keus zijn als je graag buiten traint of als je een tuin of buitenruimte hebt waar je de zak kunt ophangen.

Complete bokszak set

Bokszak sets bevatten meestal alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met boksen en trainen. Dit kan onder andere een bokszak, ophangsysteem, handschoenen en bandages omvatten.

Een complete set kan een goede optie zijn als je nieuw bent in het boksen en nog geen van de benodigde apparatuur hebt, of als je graag alles in één keer wilt kopen voor gemak en zekerheid dat je alles hebt wat je nodig hebt om te beginnen met trainen.


Onderzoeksmethode product review

(1)Om te beginnen hebben wij een verdieping gedaan in de productcategorie om te begrijpen wat voor gebruikers de belangrijkste kenmerken zijn van het product. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen essentiële- en minder essentiële kenmerken.
(2)De meest verkochte producten van topmerken en nieuwkomers hebben wij vervolgens naast elkaar gezet in een tabel en beoordeeld op de belangrijkste kenmerken voor consumenten. Hierbij hebben we objectief gekeken naar de specificaties van het product en de beloften die het merk doet. Als het bijdraagt aan het onderzoek, testen we sommige producten ook fysiek om een nog beter beeld te krijgen.
(3)Vervolgens hebben wij reviews geanalyseerd van consumenten in Nederland en andere landen in Europa. Deze reviews zijn zwaar meegewogen in de tabel bij stap 2. Dit betekent dat producten die nog weinig of geen reviews hebben, vaak laag scoren en ons toplijstje niet halen.
(4)Tot slot hebben wij ook nog een subjectief oordeel en cijfer gegeven op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Wij willen op dit platform alleen producten uitlichten waar wij achter staan en waarvan we zeker weten dat sporters hierbij gebaat zijn.
Onafhankelijk advies
Wij willen ten alle tijde onafhankelijk advies geven en sporters oprecht helpen. Wanneer er een product in het lijstje bij staat dat bij Bol.com of een andere partner van ons beschikbaar is, dan zullen wij linken naar onze partner. Pas wanneer jij via ons koopt bij een van onze partners, ontvangen wij een klein percentage. Echter is het niet ons doel om onze partners en hun producten te promoten. Ons doel is om eerlijk en objectief te adviseren over de productcategorie. Daarom zie je ook vaak producten terug in onze lijstjes die niet naar partners van ons linken en waar we dus niets aan verdienen.

Laat een Reactie achter