FitBike Ride 6 iPlus review

Overweeg je om de FitBike Ride 6 iPlus te kopen? Lees dan eerst deze eerlijke review voordat je overgaat tot aankoop. Zo weet je zeker dat het product aansluit bij je behoefte óf juist niet.

Wij bieden onafhankelijke informatie en verkopen dit product zelf niet. Wij testen en reviewen hometrainers met als doel om thuissporters te helpen in hun zoektocht naar het beste product.

Samenvatting FitBike Ride 6 iPlus

In de onderstaande tabel vind je de belangrijkste redenen waarom de FitBike Ride 6 iPlus één van de meest verkochte hometrainers is van 2022. Daarnaast zijn er ook een aantal minpunten.

PluspuntenMinpunten
Goede stabiliteitNiet draadloos
Vloeiende trapbeweging door relatief zwaar vliegwielHartslagmeter niet altijd nauwkeurig
Eenvoudig te koppelen met tablet- en smartphone Apps via bluetoothHartslagband voor hartslagtrainingen niet inbegrepen
16 trainingsprogramma’sMinder geschikt voor professionele atleten
Makkelijk in elkaar te zetten
Ergonomisch design: zadel en stuur aan te passen naar je lichaam
Stille aandrijving
16 weerstandsniveaus
Inzicht in afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, hartslag, wattage, RPM
Comfortabel zadel
Eenvoudig te verplaatsen door transportwieltjes

Prijs-kwaliteitscijfer: 4,7/5 (27+ reviews)

De FitBike Ride 6 iPlus zit wat betreft prijs-kwaliteitverhouding aan de top van de markt. Wij vinden het niet het allerbeste apparaat, maar in zijn prijscategorie wel één van de besten. Het apparaat is bedoeld voor intensieve thuissporters.

Ik was de eerste keer onder de indruk van de power dat het apparaat heeft. Door het zware vliegwiel is de trapbeweging niet alleen vloeiend, maar kun je ook variëren met veel weerstandsniveaus. Tevens zorgt het zware vliegwiel voor extra stabiliteit en dat voel je echt als je erop fietst.

Dat het apparaat niet draadloos is vond ik niet ideaal, maar gezien alle voordelen en functionaliteiten die het biedt, is dit goed te accepteren. Via bluetooth is het apparaat te connecten met trainingsapps. Hierdoor maak je van je tablet of smartphone een trainingscomputer waarmee je de hometrainer kunt bedienen.


FitBike Ride 6 iPlus – Goede keus voor thuis

fitbike ride 6 iplus

→ Meer foto’s

Bestel tegen laagste prijs


Dit is de FitBike Ride 6 iPlus

De FitBike Ride is een solide hometrainer die al jaren op de markt is. Op basis van feedback van duizenden klanten wordt het model ieder jaar nóg beter afgestemd op thuissporters.

Wij vinden het belangrijk dat de hometrainer goed is af te stellen naar je lichaam. Hier hebben we kritisch naar gekeken en dit apparaat voldoet prima. Het zadel is horizontaal en verticaal verstelbaar en ook het stuur kun je aanpassen. Door een goede houding aan te nemen op de fiets voorkom je (rug)blessures.

Het apparaat wordt meestal gekocht door mensen die als doel hebben om af te vallen, op gewicht te blijven of de conditie te verbeteren. Hier is het apparaat hoofdzakelijk op ingericht en het heeft daarom een speciaal hartslagprogramma. Voor optimaal gebruik van het hartslagprogramma raden ze wel een hartslagband aan.

De grote hoeveelheid aan trainingsinformatie op het display geeft je waardevolle inzichten over de effectiviteit van je trainingen. Denk aan afstand, calorieverbruik of wattage. Je kunt je daarnaast laten meenemen door de 16 standaard trainingsprogramma’s van het apparaat, maar ook trainen via een trainingsapp óf zelf trainingen bedenken (met je coach).

Helemaal mooi vinden wij is dat de weerstand automatisch wordt aangepast als je het apparaat koppelt met een trainingsapp. Wanneer je bijvoorbeeld een berg beklimt, neemt de weerstand toe, wanneer je afdaalt, dan neemt de weerstand af. Wil je de weerstand toch liever zelf bedienen? Dan kan dit elektronisch met een draaiknop. 

Je trainingsgegevens worden automatisch doorgestuurd naar de app zodat je jouw progressie kunt bijhouden. Dit maakt het thuis sporten een stuk leuker.

Verschil met FitBike Ride 5 iPlus

De FitBike Ride 5 iPlus is net wat minder robuust dan de 6 iPlus. Hierdoor voelt de FitBike Ride 6 iPlus wat stabieler en vloeiender. Ook vinden wij dat de 6 iPlus een mooier design heeft én hij is compacter. De 6 iPlus is minder lang en breed waardoor die minder ruimte in beslag neemt in je huis.

Neemt niet weg dat de FitBike Ride 5 iPlus, in zijn prijsklasse, een van de beste hometrainers is in de markt. Ben je een beginner? Dan is het een uitstekend instapmodel.


FitBike Ride 5 iPlus – Goedkoper alternatief

fitbike ride 5 iplus

→ Meer foto’s

Bekijk reviews en prijs


Dit bereik je met de FitBike Ride 6 iPlus

Hometrainers zijn cardio fitnessapparaten. Het apparaat is dus vooral bedoeld voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen en het verbranden van vet, maar het wordt ook vaak gebruikt voor revalideren óf als warming-up voor trainingen.

Het voordeel ten opzichte van een loopband is dat je lichaam geen klappen van de grond hoeft op te vangen. Fietsen op een hometrainer is één van de meest toegankelijke manieren van sporten.

Dit gaat de FitBike Ride 6 iPlus je opleveren:

 • Verbeteren van je conditie.
 • Sporten wanneer het jou uitkomt.
 • Je bespaart tijd. Je hoeft bijvoorbeeld niet naar de sportschool.
 • Kracht opbouwen in je benen, billen en buik.
 • Geen afhankelijkheid van het weer. Binnen fietsen kan altijd.
 • Een fit gevoel waardoor je meer geniet.
 • Op gewicht komen of blijven.

FitBike Ride 6 iPlus handleiding

Het apparaat is redelijk intuïtief. Daarmee bedoelen we dat je ook zonder handleiding vrij snel door hebt hoe alles werkt.

Heb je echter toch hulp nodig met de functionaliteiten? Of bij het monteren van de voetsteun, centrale buis, het stuur, het zadel, de pedalen of display? Dan kun je hieronder de handleiding downloaden voor uitgebreide instructies.

Handleiding downloaden >>

Specificaties FitBike Ride 6 iPlus

 • 2 jaar garantie op onderdelen
 • Levenslange garantie op frame & laswerk
 • Gelzadel
 • Afmetingen (L x B x H): 104 x 59 x 139 cm
 • Gewicht: 38 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg
 • Gewicht van vliegwiel: 10 kg
 • Bidonhouder
 • 16 weerstandsniveaus
 • Magnetisch weerstandssysteem
 • Horizontaal en verticaal verstelbaar zadel
 • Maximale lichaamslengte: 200 cm
 • 16 standaardprogramma’s
 • Tablethouder
 • Transportwieltjes

Veelgestelde vragen FitBike Ride 6 iPlus

Dit zijn de veelgestelde vragen van klanten bij aankoop.

Werkt de FitBike Ride 6 iPlus ook met Zwift?

Nee. Er zijn eigenlijk weinig hometrainers op de markt die te verbinden zijn met de populaire Zwift-applicatie. Gelukkig zijn er ook goede andere apps, zoals Kinomap en iConsole+ Training, die je kunt gebruiken bij de FitBike Ride 6 iPlus.

Heeft FitBike een eigen webshop?

Nee, nog niet. Op dit moment kun je de hometrainer kopen bij Betersport.

Welke FitBike hometrainer past bij mij?

Dit is persoonlijk. Wil je intensief gebruik gaan maken van het apparaat en voor betere kwaliteit gaan? Kies dan de FitBike Ride 6 iPlus. Heb je een beperkt budget en ga je de hometrainer niet zo vaak gebruiken? Bekijk dan bijvoorbeeld ook de FitBike Ride 2.

Beste alternatieven

Er zijn veel goede aanbieders op de markt voor hometrainers. Ben je op zoek naar een goed alternatief voor de FitBike? Bekijk dan ook de hometrainers van Tunturi of VirtuFit.


Tunturi Cardio Fit E35

fitbike review

Met deze Tunturi hometrainer houd je je conditie op peil en kun je optimaal revalideren na een blessure. De hometrainer heeft 12 programma’s en een comfortabel zadel.

Bekijk reviews en prijs


VirtuFit HTR 2.0 Ergometer – Best getest kieskeurig.nl

fitbike ride 6 iplus review

Op de VirtuFit HTR 2.0 Ergometer zit je stabiel en comfortabel. Het is net als de FitBike een kwalitatieve hometrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg.

Bekijk reviews en prijs

Bekijk ook: Top-4 beste hometrainers

Laat een Reactie achter